Leijona Futsal loisti TV-pelissä

Ylen suorassa TV-pelissä Hämeenlinnan Elenia Areenalla nähtiin sunnuntaina korkeatasoinen ja jännittävä ottelu Leijona Futsalin ja espoolaisen GFT:n välillä. Ja mikä parasta, kolme pistettä jäi Leijonille upealla 5-1 (1-0) -voitolla.

Puitteet olivat tänään todellakin kohdallaan, kun uusi ja uljas Elenia Areena isännöi sen ensimmäistä futsal-peliä. Televisioinnista huolimatta ottelu houkutteli paikanpäälle myös Leijona Futsalin historian kaikkien aikojen suurimman yleisön, kun pelin näki paikanpäältä peräti 414 silmäparia.


Elenia Areena tarjosi upeat puitteet Futsal-Liigan pelille

Myös pelillisesti ottelu tarjosi mitä parhainta mainosta lajille. Kumpikaan joukkue ei lähtenyt peruuttelemaan, vaan haki jo ensiminuuteista lähtien ahnaasti avausmaalia. Tolpat ehtivätkin kolisemaan molemmissa päissä, ennen kuin pallo saatiin verkkoon asti. Avausmaalin teki Kim Lingman, joka ohjasi taidokkaasti Jussi Nyströmin vapaapotkun maalin edestä ohi GFT-veskari Koivumäen.

Toisella jaksolla maaleja nähtiin enemmän. Esimakua tästä nähtiin jo jakson avausminuutilla, kun Nenad Racic pelasi upeasti yhteen Nenad Veljkovicin kanssa, ja jälkimmäinen pääsi upottamaan pallon häkkiin puolittaisesta läpiajostaan. GFT kuitenkin kavensi johdon ajassa 25:12, kun Aki Miettinen osui Panu Aution esityöstä Leijonien puolustusnukahduksen jälkeen.

Hyvistä tilanteista huolimatta seuraavaa maalia saatiin odotella kymmenen minuuttia ja kotileisön iloksi sen teki Leijona Futsal. Tänään loistopelin "Serbi-ketjussa" pelannut Erkka Helminen ei saanut hyvistä paikoista huolimatta itseään maalintekijäluetteloon, ja päätti korvata tämän hienolla syötöllä tärkeään 3-1 -maaliin. Sen viimeisteli Leijona Futsalin parhaaksi tänään palkittu Stefan Krstic.

Ja kuten odottaa saattoi, niin GFT otti lentävän maalivahdin kentälle ja lähti jahtaamaan kavennuksia miesylivoimalla. Leijona Futsal puolusti kuitenkin eriomaisen tiiviisti, viimeisenä lukkonaan jälleen kerran loistopelin pelannut maalivahti Tuomas Kallioinen. Ja jo toisen kerran tällä kaudella "Tuopille" ei riittänyt pelkkä torjuminen, vaan mies sijoitti pallon kertaalleen myös tyhjään GFT-maaliin. Tyhjiin osui vielä loppusekunneilla myös Nenad Rancic, joka kasvatti näin johtoaan liigan pistepörssissä.


Tuomas Kallioinen oli voiton takuumies (kuva Ylen lähetyksestä)

Kahden tappion jälkeen voitto maistui makealta Leijonille. Koko joukkueen esitys oli tänään kerrassan loistava. Turhat kortit olivat nyt vaihtuneet tiiviiseen puolustuspeliin ja kovaan taisteluilmeeseen. Tällaisella peliesityksellä voittoja tulee varmasti lisää jatkossakin. Myös pelaajavalmentaja Veljkovic oli tyytyväinen.

"Oli varmasti erittäin viihdyttävä peli taas ja toivottavasti hyvää mainosta joukkueille ja lajille TV:ssä. Kallioinen maalilla takasi tänään voiton meille, ja enpä pitäisi ihmeenä jos maajoukkuekutsuakin alkaisi taas tulemaan. Kaikenkaikkiaan pelimme on kehittynyt viime aikoina hyvin, mutta paljon on työtä myös edessä", Veljkovic tarinoi ottelun jälkeen.

Ensi viikonloppuna huilataan, ja seuraavana viikonloppuna pelataan taas tuplasti. Ensin lauantaina 29.11. edessä on reissu Turkuun TPK:n vieraaksi, ja sunnuntaina isännöidään Liikunnan Riemua tutulla Monarilla.

Leijona Futsal-GFT 5-1 (1-0)
14:58 1-0 Kim Lingman (Jussi Nyström)
20:38 2-0 Nenad Veljkovic (Nenad Rancic)
25:12 2-1 Aki Miettinen (Panu Autio)
34:05 3-1 Stefan Krstic (Erkka Helminen)
38:37 4-1 Tuomas Kallioinen
39:41 5-1 Nenad Rancic (Nenad Veljkovic)

Kokoonpano:
Tuomas Kallioinen mv, 1+0
(Juho Laine mv)
Erkka Helminen 0+1
Nenad Veljkovic 1+1
Nenad Rancic 1+1
Stefan Krstic 1+0, pp
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Jussi Nyström 0+1
Kim Lingman 1+0
Samuli Kaasalainen, k
(Jesse Järvi)
(Janne Hevonoja)