GFT vei avausosan selvästi

Futsal-Liigan puolivälierät käynnistyivät lauantaina Akaassa. Leijona Futsalin vieraana ollut espoolainen GFT oli tyly vieras ja vei ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan loppulukemin 1-5 (1-3).

Ja kyllähän vieraat sen voittonsa ansaitsivatkin. Jo alusta asti oli selvää, että GFT oli valmiimpi peliin tänään: sen liike oli selvästi parempaa kuin isäntien. Ja jos liikkeessä jää jälkeen, kaikki muu hankaloituu kohtuuttomasti.

Ei jellona tokikaan ihan ilman mahdollisuuksia tänään ollut. Avausjakson muutamasta maukkaasta maalipaikasta olisi vaan pitänyt niitata pallo armotta häkkiin. Johtoasema oli se, jonka Leijona olisi tänään tarvinnut. Mutta sitä ei ollut luvassa, kun GFT oli tänään terävämpänä maalinteossa. Jussi Nyström teki komean yksilösuorituksen jälkeen leijonien päivän ainoan maalin. Hetkeä myöhemmin Jirka Järvi ampui pallon tolppaan, mutta tämän lähemmäksi tasoitusta isännät eivät koskaan päässeet.

Erittäin vauhdikkaassa ja yllättävänkin avoimessa pelissä kotijoukkue ei saanut toisella jaksollakaan kunnon kiriä aikaiseksi, edes lentävällä maalivahdilla. Hyökkäystenrakentelu oli liian hidasta eikä riittävän rentoa maalintekoon. Toki osansa tähän oli toki myös tiiviisti ja hyvin puolustaneella vierasjoukkueella.

Pelin henki puolivälierissä on armoton. Kausi katkeaa kahdesta tappiosta. Huomenna Espoossa on heti siis edessä se kuuluisa "pakkovoitto", jos sarja halutaan venyttää keskiviikon kolmanteen matsiin Monarilla. Peliesityksen täytyy parantua huimasti yön aikana, jotta tähän on mahdollisuuksia. Mutta niin kauan kuin on mahdollisuuksia, on myös toivoa. Huomenna laitetaan kaikki peliin niin kentällä kuin katsomossakin!

Leijona Futsal - GFT 1-5 (1-3)
06:51 0-1 Timo Lumivaara (Panu Autio)
09:38 0-2 Ari Makowski (Panu Autio)
13:46 1-2 Jussi Nyström (Tuomas Kallioinen)
17:46 1-3 Panu Autio (Timo Lumivaara)
27:21 1-4 Ari Makowski (Panu Autio)
36:00 1-5 Jarkko Reinikka

Kokoonpano:
Tuomas Kallioinen mv 0+1, k
(Juho Laine mv)
Nenad Rancic, k
Stefan Krstic
Jirka Järvi "C"
Nenad Veljkovic, k
Jussi Nyström 1+0, pp
Janne Hevonoja
Ville Ojala
Janne Eerikäinen
(Henri Ojala)

Yleisöä: 200