Leijona Futsalin kausi päättyi

Toinen puolivälierä Espoossa ei tuottanut toivottua voittoa. Isäntänä toiminut GFT oli eilisen tapaan parempi, tällä kertaa maalein 6-2 (4-1). Leijona Futsalin kausi päättyi tänään, ja GFT jatkaa välieriin jossa se todennäköisesti kohtaa Sievi Futsalin.

Ottelu alkoi akaalaisittain painajaismaisesti. Kaksi minuuttia, ja kaksi maalia omiin ykköskentälle. Se oli todellista shokkihoitoa pakkovoittoa hakemaan lähteneille vieraille. GFT oli eilisen pelin alun tapaan terävämpi, huolellisempi ja voimakkaampi.

Ja kuten eilenkin, seuraavaksi oli Leijonan etsikkoaika. Se tuotti kavennuksen, kun Nenad Veljkovic iski pallon vaparista häkkiin. Tasoituksen haku tuotti pari makoisaa tilannetta, mutta sitten taas puolustus petti ja GFT:n hyökkääjä pääsi nautiskelamaan 3-1 vapaalta takatolpalta. Ilmassa oli jo ratkaisun makua kun kotijoukkue osui vielä kerran ennen taukovihellystä rankkarista.

Leijona lähti toiselle jaksolla takaa-ajoon, mutta se tyrehtyi heti alkuunsa. GFT siirtyi 5-1 -johtoon jo parin minuutin jälkeen vieraiden lepsun puolustamisen tuloksena. Tämän jälkeen nähtiin pudotuspelien parasta Leijonaa. Vimmattu taistelu toi kavennuksen, kun Stefan Krstic osui päivän ja pudotuspelien parhaan Leijonan Jirka Järven syötöstä. Lisäksi taistelun tuloksena oli muutama läheltä piti -tilanne, mutta oli liian myöhäistä. Kamelinselkä katkesi ajassa 37:20 Veljkovicin punaiseen korttiin, ja GFT maalasi vielä lopussa ylivoimalla kertaalleen.

GFT eteni siis välieriin. Se voitti kaksi kertaa Leijonan selvin numeroin, eikä jättänyt tähän puolivälieräsarjaan mitään jossiteltavaa. Akaalaisittain ainoat jossiteltavat liittyvät avainpelaajien kuumetauteihin ja loukkaantumisiin, mikä näkyi valitettavan karulla tavalla pudotuspeleissä. Espoolaisten materiaali oli ylivertaisen leveä ja tasainen Leijonaan verrattuna, ja se ratkaisi tänä vuonna. GFT näytti, miksi se on kestomenestyjä ja parhaimmillaan keväisin. Toivotaan, että myös espoolaiset kaduntallaajat löytävät GFT:n - Leijona-fanit dominoivat täysin Leppävaaraa sunnuntaina.

Leijona Futsalin kausi päättyi. Palaamme asiaan vielä valmentajahaastattelun muodossa, mutta jo tässä vaiheessa seura kiittää kaikkia tukijoitaan, kannustajiaan ja ystäviään hienosta kaudesta. Vaikka talvi päättyi pettymykseen, oli kyseessä kuitenkin Leijona Futsalin historian paras kausi, joka tulee mitä todennäköisimmin päättymään sarjan vitostilaan.

GFT - Leijona Futsal 6-2 (4-1)
01:09 1-0 Timo Lumivaara (Panu Autio)
01:55 2-0 Ari Makowski (Timo Lumivaara)
05:47 2-1 Nenad Veljkovic
10:55 3-1 Ville Spangar (Lasse Lind)
16:19 4-1 Panu Autio 6m rp
22:01 5-1 Ari Makowski
30:26 5-2 Stefan Krstic (Jirka Järvi)
39:03 6-2 Pekko Rosenberg (Alysson Faria Soares)

Kokoonpano:
Tuomas Kallioinen mv
(Juho Laine mv)
Nenad Rancic, k
Stefan Krstic 1+0, k
Jirka Järvi "C" 0+1, pp
Nenad Veljkovic 1+0, k, p
Jussi Nyström, k
Ville Ojala
Janne Eerikäinen
Henri Ojala
Janne Hevonoja