Yhteistyössä:

Ilves näytti miksi se on Suomen paras

Leijona haastoi hyvin Suomi-futsalin itsevaltiasta Ilvestä futsal-liigan avausottelussa, mutta ei voinut lopulta paremmalleen mitään. Ilves voitti maalein 5-1 (0-0).

Tuloksen takana oli kuitenkin paljon hyviäkin asioita. Puoliaikaan asti Leijonat olivat hyvin pelissä mukana. Avausjakso oli tasaista vääntöä, jossa huippupaikat olivat vähissä. Niitä siunaantui muutama molemmille, kaikkein vaarallisimpana Nenad Rancicin tolppalaukaus.

Toisella jaksolla Ilves jatkoi siitä mihin jäi - ja paransi hiukan. Leijonilla puolestaan pakka hiukan aukesi, ja sitä isäntäjoukkue ei jättänyt käyttämättä hyväksi. Ilves viimeisteli murhaavalla prosentilla viiteen minuuttiin viisi maalia, ja peli oli ohi. Leijonien lohtuosuman viime minuuteilla iski Stefan Krstic Jussi Nyströmin syötöstä. Joukkueen parhaana palkittiin Nenad Rancic, ja maininnanarvoisen pelin pelasi myös pirteästi esiintynyt Samuli Kaasalainen.

Kausi saatiin siis auki, ja Ilves näytti miksi se on voittanut suomenmestaruuksia. Sen kone jauhaa täysillä koko pelin, ja joukkuepuolustus on äärimmäisen kurinalaista. Leijonilla se ei ollut, ja tätä pelin tiivistämistä sekä hyvän tason ylläpitämistä palataan harjoituksiin parantamaan.

Ensi viikolla ei pelata, vaan kotiavaus on vasta sitä seuraavana keskiviikkona 15.10., jolloin Valkeakosken Mad Max saapuu Monarille vieraaksi klo 19 alkavaan paikallispeliin.

Ilves FS-Leijona Futsal 5-1 (0-0)
22:29 1-0 Jani Korpela (Antti Teittinen)
25:50 2-0 Petri Grönholm
28:05 3-0 Valtteri Similä
28:31 4-0 Petri Grömholm (Juha Ojanperä)
28:51 5-0 Jani Nyblom (Jarno Majamaa)
35:48 5-1 Stefan Krstic (Jussi Nyström)

Kokoonpano:
Tuomas Kallioinen mv
(Juho Laine mv)
Stefan Krstic 1+0, k, pp
Nenad Rancic, k
Jirka Järvi
Nenad Veljkovic
Jussi Nyström 0+1
Niko Hakola
Samuli Kaasalainen
Jukka-Pekka Jyrämö
(Joonas Pietikäinen)