Ilves nurin jännitysnäytelmässä

Monarilla nähtiin lauantaina hallin historian kovatasoisin ja kenties viihdyttävinkin futsal-ottelu, jossa nähtiin kaikki mahdolliset hienoudet mitä futsalissa voi nähdä. Kaiken kruunasi jatkoaikavoitto Leijona Futsalille moninkertaisesta mestarista Ilveksestä lukemin 3-2 (2-2) (0-0).

Kaksi taitavaa joukkuetta, tasaista ja jännää peliä, kovia taklauksia, kortteja, huipputorjuntoja, alivoimamaali, ylivoimamaali, jatkoaikamaali... kaikki nämä ja kaupan päälle Leijona Futsalin historian ensimmäinen voitto Ilveksestä, ja voittoputken venyttäminen kuuteen peliin. Näistä oli Toijalan lauantai-iltapäivä tehty.


Man of the match Järvi ei onnistunut vielä tästä paikasta (kuva: Jenni Nyström)

Avausjakso oli maalittomuudestaan huolimatta jo viihdyttävä sekin. Molemmat joukkueet puolustivat tarkasti, mutta hyökkäsivät vaarallisesti. Ensimmäiset 15 minuuttia Ilves oli aavistuksen niskan päällä. Upeasti torjuneen Tuomas Kallioisen johdolla oma pää pysyi kuitenkin puhtaana. Loppua kohden ote alkoi kääntymään kotijoukkueelle. Viimeisen viiden minuutin aikana kotijohto olikin jo lähellä. Stefan Krsticin ylärimalaukausta lähemmäksi ei kuitenkaan vielä päästy.

Toinen jakso oli Leijona-voittoista. Niin paljon, että lopulta jatkoaika tuntui pieneltä tappiolta. Kotijoukkueella oli nimittäin useita tilanteita ratkaista peli jo hyvissä ajoin ennen loppuminuutteja. Mutta hyvässä vireessä oli myös vieraiden maalilla Leijona-paidastakin vanha tuttu Juha Ojanperä. Ajassa 26:26 nähtiin pelin avausmaali, kun ensin Kallioinen selvitti Ilveksen huippupaikan ja toisessa päässä nähtiin tältä kaudelta tuttu kuvio: Nenad Veljkovic nousi vasemmalta laidalta ja tavoitti maalin edestä Jirka Järven viimeistelyyn.


Tältä tuntuu tehdä alivoimamaali kolmeen pekkaan... (kuva: Jenni Nyström)

Ilves jahtasi tasoitusta ja otti hienoisen hallinnan itselleen, mutta vaarallisemmat paikat tuntuivat syntyvän toiseen päähän. Peli syttyi liekkeihin todenteolla kuusi minuuttia ennen loppua Veljkovicin otettua toisen keltaisen korttinsa ja lähdettyä suihkun puolelle. Viisi sekuntia tämän jälkeen Ilves-pelaajien ällistykseksi pallo oli omassa maalissa, kun Nenad Rancic löysi keskeltä Stefan Krsticin joka viimeisteli alivoimalla Leijonat 2-0 -johtoon.

Ilves kuitenkin näytti, millä tasolla sen rutiini ja harjoitellut kuviot ovat. Vaikka tasavoimin se ei tänään onnistunut maalinteossa, niin ylivoimalla kyllä. Vielä Veljkovicin "jäähyn" aikana Ilves kavensi, ja pian reikäpaidan kentälle ottamisen jälkeen ajassa 36:32 tuli jo tasoitus näyttävän kuvion päätteeksi. Voittomaaliinkin oli paikkoja molemmilla, mutta jännitysnäytelmä vietiin tänään jatkoajalle.


...ja tältä voittomaali jatkoajalla! (kuva: Jenni Nyström)

Jatkoajalla Kallioinen torjui ensin Ilveksen kaukorankkarin. Sen jälkeen Leijona Futsal lähti hakemaan voittomaalia pienellä riskillä vaihtamalla maalivahdin viidenteen kenttäpelaajaan. Ja millainen voittomaali nähtiinkään! Upean kuvion päätteksi ottelun parhaaksi valittu Järvi syötti maalin eteen, jossa Leijonien el Capitano Jukka-Pekka Jyrämö pääsi sijoittamaan pallon häkkiin. Tästä Ilves ei enää toipunut uuteen tasoitukseen ja näin Leijona Futsal nappasi erittäin makean ja arvokkaan päänahan yhdestä mestarisuosikista täyden Monarin osoittaessa suosiotaan kovaäänisesti vielä pitkään päätössummerin jälkeenkin.

Hieno voitto, mutta tätä viikonloppua pidempään se ei auta enää mitään. Leijona Futsalin seuraava peli on heti tiistaina, kun Marmiksen Kuula (MaKu) Helsingistä saapuu Monarille Futsal Cupin neljännen kierroksen ottelussa. Ottelu alkaa klo 19:15 ja sen voittaja etenee Cupin puolivälieriin. Seuraava liigapeli pelataan vieraskentällä Valkeakoskella keskiviikona 21.tammikuuta.

Leijona Futsal - Ilves FS 3-2ja (2-2) (0-0)
26:26 1-0 Jirka Järvi (Nenad Veljkovic)
33:57 2-0 Stefan Krstic (Nenad Rancic) av
34:43 2-1 Simo Martiskainen (Antti Teittinen) yv
36:32 2-2 Juha-Pekka Torvinen im
43:11 3-2 Jukka-Pekka Jyrämö (Jirka Järvi)

Kokoonpano:
Tuomas Kallioinen mv
(Juho Laine mv)
Stefan Krstic 1+0
Nenad Rancic 0+1, k
Jirka Järvi 1+1, pp
Nenad Veljkovic 0+1, k+k=p
Jukka-Pekka Jyrämö 1+0
Jussi Nyström
Ville Ojala
Samuli Kaasalainen
Jesse Järvi
(Henri Ojala)

Yleisöä: 200