Sarjakärki nurin Monarilla

Pitkän ja pimeän Oulun reissun jälkeen elintärkeitä pisteitä sarjataulukkoon hakemassa ollut Leijona Futsal venyi sunnuntaina upeasti kotisalissa, ja yllätti sarjakärki KaDyn lukemin 4-2 (2-2).

Tammikuun tiivis pelirupeama näkyi molempien joukkueiden otteissa pienenä väsymyksenä, varsinkin kun molemmat päätyivät kuormittamaan avainpelaajiaan melkoisesti. Leijona oli kuitenkin alusta asti paremmalla jalalla liikkeellä. Avauskympin jälkeen taululla olisi pitänyt pelitapahtumiin nähden olla muutaman maalin kotijohto, mutta niin vaan KaDy osui yhdestä harvasta tilanteestaan ja siirtyi johtoon.


Leijonat puolustivat tänään paljon tiiviimmin kuin Oulussa (kuva: Jenni Nyström)

Nenad Veljkovic tasoitti tyylikkäällä alanurkkalaukauksella kulmapotkukuviosta. Tämän jälkeen KaDy käväisi vielä kerran kuitenkin johdossa, kun käsittämättömästi jokaisessa kauden pelissään maalin tehnyt Miika Hosio osui tänäänkin. Elintärkeä, makoisaan paikkaan tullut "pukukoppimaali" kirjattiin kuitenkin kotijoukkueelle. Jussi Nyström tasoitti pelin vain kaksi sekuntia ennen taukovihellystä suorastaan laittoman kovalla pommillaan.

Toisella jaksolla Leijonien niukka hallinta jatkui. Ja tällä kertaa se myös palkittiin. Tästä kiitos kuuluu tänään päivän parhaaksi valitulle Stefan Krsticille, jonka vasuri puhui puolen minuutin sisään kaksi kertaa upealla tavalla, vieden LeiF:n kahden maalin karkumatkalle. Tämän jälkeen, kuten monesti käy, tappiolla ollut joukkue otti hallinnan itselleen. KaDyn maankuulu ylivoimakin jauhoi peräti kahdeksan minuuttia reikäpaidalla, mutta tolppaa lähemmäksi palloa ei saatu. Leijonien maalilla huippuillan torjunut Juho Laine piti huolen siitä, että KaDy jäi nuolemaan näppejään kerta toisensa jälkeen.


Monarilla nähtiin sunnuntaina Stefan Krstic show! (kuva: Jenni Nyström)

Voiton myötä Leijona Futsal teki seuraennätyksensä, sillä kasassa on nyt jo 30 sarjapistettä, mikä on enemmän kuin millään aiemmalla liigakaudella. Pisteet tulivat muutenkin tarpeeseen, sillä taistelu sijoista 4-7 käy äärimmäisen kuumana ja vain yhdelle on tarjolla kotietu pudotuspeleihin. Voiton myötä LeiF nousi tuolle neljännelle sijalle ohi tänään hävinneen GFT:n.

Ensi viikko huilataan, ja seuraavan kerran Leijona on parketilla pelien osalta vasta sunnuntaina 15.2., kun viime aikoina huomattavasti piristynyt tamperelainen PP-70 saapuu Monarille. Tuohon peliin Leijona Futsal saa mukaansa tänään pelikiellossa olleet Tuomas Kallioisen ja Nenad Rancicin. Toisaalta, Nenad Veljkovic ja Stefan Krstic ovat puolestaan tällä kertaa siviilit päällä otettuaan tänään korttitilinsä täyteen. Runkosarjaa on enää kuusi ottelua jäljellä, joten pisteiden tärkeys korostuu peli peliltä. Siispä kaikki paikalle runkosarjan viimeiseen Pirkanmaan paikallispeliin!

Leijona Futsal - KaDy 4-2 (2-2)
07:37 0-1 Leijona Futsal oma maali
15:15 1-1 Nenad Veljkovic (Stefan Krstic)
18:13 1-2 Miika Hosio (Arash Muridiyazd)
19:58 2-2 Jussi Nyström
24:56 3-2 Stefan Krstic (Nenad Veljkovic)
25:21 4-2 Stefan Krstic (Nenad Veljkovic)

Kokoonpano:
Juho Laine mv
(Tuomas Arvonen mv)
Stefan Krstic 2+1, k, pp
Jussi Nyström 1+0
Jirka Järvi
Nenad Veljkovic 1+2, k
Jukka-Pekka Jyrämö "C"
Erkka Helminen
Ville Ojala
Kim Lingman
Jesse Järvi
(Henri Ojala)
(Janne Hevonoja)
(Janne Eerikäinen)

Yleisöä: 200