PP-70 nurin jännitysnäytelmässä

Monarilla nähtiin sunnuntaina melko eriskummallinen peli. Leijona oli alussa unessa ja vierasjoukkue PP-70 karkasi johtoon, mutta toisella jaksolla akaalaiset tulivat lentävällä maalivahdilla ensin tasoihin ja lopulta aina voittoon asti. Loppulukemat 4-3 (1-3).

Ottelun alku oli kotijoukkueelta huonon ja surkean välimaastosta. Pallo poltti jalassa ja vierasjoukkue vaikutti paljon valmiimmalta taistelemaan tänään pisteistä. Tulostaulu osoitti havainnon oikeaksi, kun tehokkaasti viimeistellyt vierasjoukkue meni kuudessa ja puolessa minuutissa 1-3-vierasjohtoon.

Vähitellen avausjakson aikana Leijona sai peliään kuitenkin paremmin ja paremmin uomiin. Pelin virtaus kääntyi kohti tamperelaismaalia, mutta viimeistelyssä oli rutkasti parantamisen varaa. Avausmaalin ovelasti vastustajan kautta häkkiin ujuttanut Jirka Järvi syötti Nenad Rancicin avopaikkaan, mutta ylärima esti kavennusosuman. Muuten Leijona tyytyikin lähinnä paukuttelemaan Monarin päätyseinää. Myös PP:llä oli pari maukasta paikkaa kasvattaa johtoaan, mutta Tuomas Kallioinen oli kolmannen maalin jälkeen laittanut portit kiinni ja tauolle mentiin kaikesta huolimatta näissä 1-3 -lukemissa.


Henri Ojala nähtiin pitkästä aikaa liigaparketilla (kuva: Jenni Nyström)

Toista jaksoa oli pelattu vain reilut nelisen minuuttia, kun Leijona Futsal kaikkien yllätykseksi nosti maalivahti Kallioisen mukaan hyökkäykseen. Miesylivoimalla pallonhallinta siirtyikin täysin kotijoukkueen hallintaan. Kärsivällisen syöttömyllyn jälkeen tulosta tulikin viitisen minuuttia myöhemmin, kun Jussi Nyström pääsi tuikkaamaan maalin edestä kavennuksen ajassa 28:59.

Loppukiri jatkui ja minuutti minuutilta näytti siltä, että tasoitus on vain ajan kysymys. PP-70 vaikutti hiukan aseettomalta alivoimaisena pelatessaan. Ja kun aikansa pääsi rauhassa hyökkäämään, niin kyllähän se tasoitus sieltä tulikin. Jussi Nyström ohjasi ensin pallon tolppaan, ja reboundista Kallioinen pääsi nostamaan pallon maaliin ohi PP-veskarin.


Tuomas Kallioinen esitteli hyökkäystaitojaan sunnuntaina (kuva: Jenni Nyström)

Tasoitus ei tänään riittänyt Leijonalle. Se nimittäin lähti hakemaan voittomaaliakin lentävällä maalivahdilla. Järvi ja Kallioinen osuivat ensin tolppaan. Sitten Leijona-paidassa pitkän loukkaantumisen jälkeen pitkästä aikaa liigaminuuteille päässyt Henri Ojala syötti pitkän sahauksen jälkeen pelin parhaaksi valitulle Nyströmille, joka käytti PP-pelurin höntyilyn hyväkseen ja pommitti keskeltä voimalla pallon häkkiin ajassa 35:49!

Tämän jälkeen Leijonakin palautti maalivahdin tolppien väliin ja oli vieraiden aika lähteä jahtaamaan tasoitusta. Ylivoima oli melko vaarattoman oloista viimeiselle sekunnille asti. Ajassa 39:59 PP-70 rakensi kuitenkin loistavan maalipaikan, jossa pallo saatiin jo Kallioisen ohitsekin mutta Rancicin upea heittäytyminen maaliviivalla toi todellisen "game saverin" ja samalla kolme pistettä Leijonille.

Hyvä joukkue löytää erilaisia tapoja voittaa pelejä, ja tänään esiteltiin taas uudenlainen, melko erikoinenkin keino tähän valikoimaan. Makean voiton jälkeen asema sarjataulukon neljäntenä vahvistui, mutta ensi lauantaina edessä onkin sitten muutamaa pykälää vaikeampi paikka ja peliesityksen on syytä parantua rutkasti. LeiF ei ole vielä koskaan hakenut pistettäkään Espoosta, ja tätä taikaa lähdetään murtamaan GFT:tä vastaan lauantaina klo 15.

Leijona Futsal - PP-70 4-3 (1-3)
00:54 0-1 Jere Intala (Vili-Atte Mäkinen)
03:06 1-1 PP-70 oma maali
03:47 1-2 Jerry Sipilä (Sergei Korsunov)
06:27 1-3 Jere intala (Roope Hakulinen)
28:59 2-3 Jussi Nyström im
33:12 3-3 Tuomas Kallioinen (Jussi Nyström) im
35:49 4-3 Jussi Nyström (Henri Ojala) im

Kokoonpano:
Tuomas Kallioinen mv 1+0
(Juho Laine mv)
Nenad Rancic
Jussi Nyström 2+1, pp
Jirka Järvi
Ville Ojala
Kim Lingman
Samuli Kaasalainen
Jesse Järvi
Henri Ojala 0+1
Janne Hevonoja
(Janne Eerikäinen)

Yleisöä: 200