Sievi vei pisteet Pohjanmaalle

Värikäs ja jännittävä futsal-liigan ottelu Leijona Futsalin ja Sievi Futsalin välillä päättyi lopulta kotiyleisön pettymykseksi vierasvoittoon. Sievi oli parempi hyvän toisen puoliajan ansiosta lukemin 2-3 (2-0).

Ottelu oli kauttaaltaan tasainen ja tilannerikas. Eron joukkueiden välillä teki tänään terävyys maalien edustoilla. Leijonien laukaukset paukkuivat milloin minnekin, kun taas Sievin osumaprosentti kohti maalia oli paljon parempi. Viimeistelytilanteissa vieraat olivat siis selvästi edellä ja sitä kautta ansaitsivat voittonsa. Toki pallonhallinnankin voi laskea olleen niukasti vieraiden.

Avausjakso oli ainakin tuloksellisesti Leijonien hallintaa. Tämä siitäkin huolimatta, että hiukan kiistanalaisesti tuomari heitti hyvin pelin aloittaneen LeiF-veskari Tuomas Kallioisen suoralla punaisella suihkuun. Jokainen voi koosteesta käydä katsomassa ja muodostamassa oman mielipiteensä, oliko tilanne hiukan vajaan kolmen ottelun pelikiellon arvoinen. Leijona taisteli mahtavasti kuitenkin syntyneen alivoimatilanteen Tuopin tilalle maaliin tulleen Juho Laineen johdolla. Ennen tätä tilannetta Leijonista oli osunut Jirka Järvi Stefan Krsticin syötöstä, ja alivoiman jälkeen vielä Jussi Nyström syöttäjänä huipputikissä oleva Järvi, joka valittiin tänään jo kolmannen kerran peräkkäin LeiF:n parhaaksi pelaajaksi.

Toisen puoliajan alku oli kuitenkin akaalaisittain synkkä. Pieni huolimattomuus ja lepsuilu omassa päässä kostautui nopeasti, kun Sievin tasoinen joukkue niistä rankaisee. Kaksi maalia minuuttiin ja peli tasoihin. Näissä lukemissa voittomaalia haettiinkin sitten puolin ja toisin pitkään, pallonhallinnan ollessa niukasti vierailijoiden puolella. Paikkoja oli molemmissa päisää, mutta niin vaan kuutisen minuuttia ennen loppua Sievi siirtyi pelissä ensimmäisen kerran johtoon.

Lopussa Leijona Futsal haki vielä tasoitusta reikäpaidalla ja pallo saatiin maaliviivalle, tolppaan ja kaikkialle muualle mutta ei maaliin asti. Tarkkuus maalipaikoissa koitui tässäkin vaiheessa kohtaloksi ja näin Sievi pääsi tuulettamaan summern soidessa jo yhdettätoista peräkkäistä voittoaan. Ilman muutamaa kärkipelaajaansa reissussa ollut Sievi alkaakin kiistatta olemaan kiistaton mestarisuosikki numero yksi.

Leijonan seitsemän pelin voittoputki siis katkesi tänään. Vanhan loppu voi kuitenkin olla uuden alku, ja seuraavat pelit tulevat nopeasti. Ensi viikonloppuna matkataan ensin lauantaina Ouluun Tervareiden vieraaksi, ja heti sunnuntaina on edessä kotipeli KaDyä vastaan. Sarjataulukkoa vilkaisemalla huomaa, että edessä on hurjan vaikea viikonloppu.

Leijona Futsal - Sievi Futsal 2-3 (2-0)
00:53 1-0 Jirka Järvi (Stefan Krstic)
13:50 2-0 Jussi Nyström (Jirka Järvi)
22:08 2-1 Jarmo Junno (Dritan Stafsula)
23:30 2-2 Dritan Stafsula (Juho Alasuutari)
33:52 2-3 Timur Inapshba (Jarmo Junno)

Kokoonpano:
Tuomas Kallioinen mv, p
Juho Laine mv
Stefan Krstic 0+1
Nenad Rancic
Jirka Järvi 1+1, k, pp
Nenad Veljkovic, k
Jukka-Pekka Jyrämö
Jussi Nyström 1+0
Ville Ojala
Kim Lingman
Jesse Järvi

Yleisöä: 170