SoVo nurin maalijuhlissa

Leijona Futsal sai lauantaina Monarille vieraakseen Someron Voiman. Tällä kertaa kädenväännössä voimakkaammaksi osoittautui kotijoukkue, joka hurjasteli toisella jaksolla selvääkin selvempään 9-4 (2-1) -kotivoittoon.

LeiF ja SoVo tarjoilivat yleisölle melkoisen lämminhenkisen ja viihdyttävän futsal-ottelun. Se oli sitä jo avausjaksolla, vaikkei maalihanoja vielä kunnolla aukaistukaan. Toisen jakson ilotulituksessa saatiinkin sitten kirjureille töitä oikein kunnolla!

Leijona-lasien läpi katsottuna parempi voitti tänään. Mutta täytyy aina muistaa, että kuten futsalissa monesti, peli olisi voinut alussa kääntyä rullaamaan toiseenkin suuntaan. Kotijoukkueen maalissa Tuomas Kallioinen oli mies paikallaan, ja näytti jälleen kerran mitä voittavalla maalivahtipelillä tarkoitetaan. Avausjaksolla Tuoppi nollasi muutaman todella maukkaan SoVo-paikan ja piti huolen siitä, ettei vierailija päässyt missään vaiheessa johtoasemaan. Torjuntojen ohella Kallioinen nappasi taas pari syöttöpistettäkin.


Hyökkäyspeliin löytyi sopiva rentous, mallia näyttää Jussi Nyström (kuva: Jenni Nyström)

Mutta tosiaan kyllähän Leijona tänään sarjapisteensä ansaitsi. Hyökkäyspeli oli parin nihkeän ottelun jälkeen jälleen tutun railakasta ja vaarallista. Peli olisi voinut ratketa jo avausjaksollakin, ja toisella puoliskolla se olisi voinut revetä paljon selvemminkin. Tolpat kolisivat ja paikkoja riitti hukattavaksi astikin. Mutta se viimeisen syötön terävyys ja rentous oli paria napsua parempaa kuin viime viikkoina.

Maalijuhlia johtivat tutut miehet. Pelin parhaaksi valittu Stefan Krstic iloitteli 1+5, ja häntä säestivät Nenad Rancic 2+2, Nenad Veljkovic 3+0 sekä Jussi Nyström 2+0. Myös Jirka Järvi osui kertaalleen. Tehojen kasautumisesta huolimatta tänään voitto haettiin nimenomaan koko joukkueen tiiviillä ja ehjällä esityksellä. Samoilla linjoilla oli myös Leijona-koutsi Pauli Jokinen.


Pelin kuva lauantaina - Leijona juhlii jälleen maalia (kuva: Jenni Nyström)

"Yhteisen työn kautta haettu voitto, joka lujitti yhteishenkeä. Ainoastaan meidän laiska puolustaminen piti mielestäni Someron pelissä mukana. Linja oli tänään suhteellisen playoff-henkinen ja sen vuoksi saatiinkin lämpöä ja sopivasti fyysisyyttä peliin. Nyt on jäljellä enää yksi välietappi ennen kauden kohokohtaa. Playoffit ovat tulossa ja siellä kaikki on mahdollista Leijonille, toivottavasti vieläkin useampi akaalainen löytää tiensä silloin Monarille taistelemaan yhdessä meidän kanssa", Jokinen innostui runoilemaan pelin jälkeen.

Voitto varmisti Leijonille sarjataulukon neljännen sijan, mikä tarkoittaa kotietua pääsiäisenä alkaviin puolivälieriin. Ensimmäinen playoff-vastustaja on kuitenkin vielä kysymysmerkki. Se voi olla mikä tahansa joukkue sijoilta 5-8, sillä Futsal-Liigassa runkosarjan voittaja saa ensin valita vastustajansa, sitten kakkonen jne.

Joka tapauksessa ennen pudotuspelejä ohjelmassa on vielä yksi merkityksetön ottelu. Siinä sarjasta jo putoamaan tuomittu PS Villa isännöi Leijonia Hyvinkäällä. Panoksia pelissä ei siis sinällään ole puoleen eikä toiseen, miten se sitten vaikuttaa kokoonpanoihin ja peliesityksiin, jää nähtäväksi. Ottelu pelataan vasta parin viikon päästä joten ensi viikonloppu on Leijonien osalta vapaa maajoukkueen taistellessa Puolassa EM-karsinnoissa.

Leijona Futsal - SoVo 9-4 (2-1)
11:33 1-0 Nenad Veljkovic (Tuomas Kallioinen)
17:41 1-1 Benjamin Westö (Mikko Matinaro)
19:53 2-1 Stefan Krstic (Nenad Rancic)
22:15 3-1 Nenad Veljkovic (Nenad Rancic)
24:18 4-1 Nenad Rancic (Stefan Krstic)
27:19 5-1 Jirka Järvi (Stefan Krstic)
27:55 5-2 Juho Pettersson (Arber Istrefi)
28:43 6-2 Nenad Rancic (Stefan Krstic)
29:54 6-3 Arber Istrefi (Benjamin Westö)
38:35 7-3 Jussi Nyström (Stefan Krstic)
38:50 8-3 Nenad Veljkovic (Tuomas Kallioinen)
39:21 8-4 Benjamin Westö (Tuomas Hakala)
39:51 9-4 Jussi Nyström (Stefan Krstic)

Kokoonpano:
Tuomas Kallioinen mv 0+2
(Juho Laine mv)
Nenad Rancic 2+2
Stefan Krstic 1+5, pp
Jirka Järvi 1+0
Nenad Veljkovic 3+0, k
Jussi Nyström 2+0
Jesse Järvi
Henri Ojala
Janne Eerikäinen
(Ville Ojala)
(Jukka-Pekka Jyrämö)

Yleisöä: 120