Kolmen pisteen iltapuhde

Miksikään klassikoksi keskiviikkoillan Leijona Futsalin kotiottelu TPK:ta vastaan ei noussut. Mutta se tärkein, eli voitto jäi kuitenkin Akaaseen. Hiukan velton esityksen jälkeen loppulukemat olivat ansaittu kotivoitto 5-4 (1-2).

Arkiotteluiden vaikeus näkyi tänään molemmista joukkueista. Terävyys oli hiukan hukassa ja syöttövirheitä nähtiin paljon.

TPK:n taktiikka tuli selväksi alusta lähtien. Se oli tullut Akaaseen puolustamaan ja vastahyökkäämään. Taktiikka toimikin avausjaksolla hyvin. Vaikka Leijona Futsal piti palloa suvereenisti ja loi liukuhihnalta maalipaikkoja, niin aivan tuhannen taalan tilanteisiin oli vaikeuksia päästä. Toki niitäkin oli, mutta TPK-maalivahti oli mies paikallaan.


Stefan Krsticin upea pommi yläriman ja tolpan kautta vei Leijonan 3-2 -johtoon (kuva: Jenni Nyström)

Turkulaisilla oli avausjaksolla muutama tilanne, mutta ne olivat akaalaisten uneliaan puolustamisen takia sitäkin vaarallisempia. Ja niin vaan vieraat menivät kenttätapahtumien vastaisesti 0-2-johtoon. Nenad Veljkovic ampui kuitenkin ennen taukoa tärkeän pukukoppimaalin tuoden joukkueensa maalin päähän.

Toisen jakson alku oli Leijona-juhlaa. Veljkovicin, Stefan Krsticin ja Jirka Järven osuttua näytti jo siltä että peli on pelattu. Mutta huolimattomuus ja ylihyökkääminen kostautui, kun TPK taisteli itsensä väkisin peliin mukaan. Ei se kaukana ollut tasoituksestakaan, mutta lopulta illan hahmon Krsticin toinen osuma riitti niukkaan 5-4 (1-2) -voittoon.


TPK taisteli, mutta fysiikan lait tulivat lopulta vastaan ja Leijona Futsal jyräsi voittoon (kuva: Jenni Nyström)

Leijona ei tänään oikein terävään vireeseen päässyt. Krstic oli yksi pirteimmistä. Kotijoukkue hukkasi melkoisen määrän maalipaikkoja ja tilanteiden valossa oli suorastaan pieni ihme, että esimerkiksi Nenad Rancic jäi tänään ilman osumaa - niin monta hyvää maalipaikkaa miehelle avautui. Leijona oli tänään veltto molempien maalien edustoilla.

Pienistä raipaniskuista huolimatta voitto on kuitenkin aina voitto, eikä sitä ole syytä vähätellä. LeiF näytti jälleen, etä hyvä joukkue pystyy klaaraamaan pisteet hiukan tahmaisellakin esityksellä. Parempaan on pystyttävä heti tulevana sunnuntaina, kun joukkue matkustaa Jyväskylään. Keväällä loistavia otteita esittänyt Riemu isännöi peliä alkaen klo 18 ja jalan on liikuttava silloin aivan eri tahtiin mikäli pisteitä halutaan Akaaseen tuoda.

Leijona Futsal - TPK 5-4 (1-2)
11:51 0-1 Omar Razaqi (Joni Vuorinen)
13:55 0-2 Miika Airu (Joni Vuorinen)
18:31 1-2 Nenad Veljkovic (Nenad Rancic)
21:45 2-2 Nenad Veljkovic (Stefan Krstic)
22:28 3-2 Stefan Krstic (Nenad Rancic)
24:22 4-2 Jirka Järvi (Nenad Rancic)
28:49 4-3 Marko Laaksonen (Omar Razaqi)
30:16 5-3 Stefan Krstic (Jirka Järvi)
35:13 5-4 Eemeli Laaksonen

Kokoonpano:
Juho Laine mv
(Tuomas Kallioinen mv)
Nenad Rancic 0+3
Jirka Järvi 1+1
Stefan Krstic 2+1, k, pp
Nenad Veljkovic 2+0
Jussi Nyström
Ville Ojala
Jesse Järvi
Janne Eerikäinen
(Henri Ojala)
(Janne Hevonoja)

Yleisöä: 193