Elbeller ampui isot pisteet Leijona Futsalille

Riemusta epätoivoon ja lopulta vielä riemukkaampaan loppuratkaisuun. Siinä tiivistettynä draaman kaari Monarin sunnuntaijännäristä. Leijona Futsal kaapi siis lopulta kaikki kolme pistettä pistesäkkiinsä lukemin 5-4 (3-1).

Ottelun alkussa näytti, että pelistä tulee leppoisa iltapäiväpuhde kotijoukkueelle. Vieraat olivat kyllä hyvällä jalalla ja sykkeellä pelissä mukana, mutta taktisuudessa ja yksilötaidossa Leijona Futsal näytti mallia kaukovierailleen. Ennen peliä liigan kuukauden pelaajana palkittu Nenad Veljkovic näytti mallia heti reilun minuutin kohdalla täräyttämällä pallon raivostuttavan kauniisti aivan maalin ylänurkkaan pikkunätin 1vs1-nöyryytyksen jälkeen.


Arvovieras palkitsi Nenad Veljkovicin Futsal-Liigan marraskuun kuukauden pelaajana (kuva: Joonas Helin)

Jatkoa seurasi pian, kun Miikka Hurmeen kantapääkikka avasi LeiF-kapteeni Jukka-Pekka Jyrämölle avopaikan, eikä pelikiellosta tähän peliin palannut mies epäröinyt vaan sijoitti nahkapallon häkkiin Kemi-veskarin puikoista. 3-0 -maalin viimeisteli taas Veljkovic suoraan lähivaparista. Maalien jälkeen Kemi jatkoi kovaa työntekoa, kun taas Leijonan ote hiukan herpaantui. Taukolukemiksi vieraat kavensivat 3-1, ja kotijoukkueen maalilla Juho Laine joutui venymään parhaimpaansa useaan otteeseen. Toki paikkoja oli myös toisessa päässä lisämaaleihin, mutta kolmesta kaukorankkariyrityksestäkään ei neljättä maalia saatu.


Veljkovicin vastustamaton pommi painuu aivan ylänurkkaan heti pelin alussa (kuva: Joonas Helin)

Neljäs maali tuli vihdoin toisen jakson alkupuolella. Juho Laine oli asialla heittämällä pallon suoraan vastustajan tolppaan, josta Kemi-veskari räpiköi sen omaan maaliin. Tämä maali sai viikonlopun teeman mukaisesti kotijoukkueen puolustuspelin sekaisin. Kemi ei luovuttanut, vaan laittoi kaiken peliin ja hepsankeikkaa, yhtäkkiä peli olikin tasan 4-4. Yleisö oli jo valmistautumassa trillerimäiseen jatkoaikaan, mutta Leijona löysi parin tolppalaukauksen jälkeen vielä yhden lisävaihteen ja Jovan Stankovicin oivasta kulmapotkusta Yasar Elbeller nousi kotijoukkueen sankariksi laukomalla voitto-osuman komeasti maalin kattoon.


Kapteeni Jyrämö palasi pelikiellosta ja onnistui heti maalinteossakin (kuva: Joonas Helin)

Kolme sarjapistettä tuli Leijonille todella tärkeään paikkaan taistelussa pudotuspelipaikasta. Tasaisessa keskikastissa tullaan vielä kevään mittaan näkemään varmasti huikeita käänteitä ja sarjataulukko tulee takuulla elämään aina viimeisten runkosarjan pelien viimeiseen vihellykseen asti. Nyt Liiga lähtee siis joulutauolle. Leijona Futsal jatkaa pelejään loppiaisen jälkeen, jolloin lauantaina on edessä vieraspeli Ilveksen kotiluolassa, ja sunnuntaina matkustetaan vielä pohjoisemmaksi Sieviin Futsal Cupin puolivälierien merkeissä.

Rankan syksyn jälkeen on siis aika katkaista arki hetkeksi ja keskittyä aivan muihin asioihin kuin futsaliin. Leijona Futsal toivottaa kannattajilleen, yhteistyökumppaneilleen ja kaikille muillekin laji-ihmisille oikein mukavaa joulunaikaa ja onnekasta uutta vuotta 2016!

Leijona Futsal - FC Kemi 5-4 (3-1)
01:14 1-0 Nenad Veljkovic (Jovan Stankovic)
04:08 2-0 Jukka-Pekka Jyrämö (Miikka Hurme)
09:47 3-0 Nenad Veljkovic
14:52 3-1 Sami Huhtiniemi (Jani Kokkila)
24:32 4-1 FC Kemi oma maali
29:44 4-2 Joona Veteli (Jussi-Esko Berg)
30:34 4-3 Kunpeh Do (Joona Veteli)
31:55 4-4 Aleksi Gullsten
38:03 5-4 Yasar Elbeller (Jovan Stankovic)

Kokoonpano:
Juho Laine mv
(Jukka Saari mv)
Nenad Veljkovic 2+0
Jovan Stankovic 0+2
Yasar Elbeller 1+0, pp, k
Jirka Järvi, k
Jukka-Pekka Jyrämö 'C' 1+0
Miikka Hurme 0+1
Henri Ojala
Ukko Rimmi
Ville Ojala