Niukka voitto Kemistä

Leijona Futsal päätti pohjoisen tuplaviikonlopun sunnuntaina. Isäntänä toimi FC Kemi, joka taipui lopulta Leijonien hurjan taistelun edessä ja kaksi pistettä matkasi Akaaseen voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 4-3 (vm. 3-1) ja. 3-3, 3-3 (2-2).

Vieraat lähtivät otteluun siipirikkoisena. Kun koko viikonlopun puuttuneiden Nenad Veljkovicin ja Jussi Nyströmin lisäksi Oulussa joukkoon liitettiin muun muassa Jovan Stankovic, lähti joukkue kapealla ringillä haastamaan Kemiä. Viime aikoina enemmän valmentajan roolissa viihtynyt Pauli Jokinen teki tänään ensiesiintymisessä Leijona Futsalissa liigan osalta myös pelaajana.

Kun vielä takana oli raskas peli lauantaina ja kotijoukkue oli päässyt latamaan akkujaan rauhassa, ei ollut ihme että FC Kemillä oli läpi ottelun pelin pallonhallinta niukasti itsellään. Vieraat hakivat ratkaisua enemmän vastaiskujen kautta. Tosin avausjakson toinen puolikas oli mallikasta Leijona-vyörytystä. Silloin peli murjottiin kaksi kertaa tasoihin, ensin Yasar Elbellerin komealla kanuunalla ja hetken päästä Vesa Pajulan kauden avausosumalla. Paikkoja oli johto-osumaankin, mutta tolppia lähemmäksi palloa ei vielä saatu.

Toisella jaksolla Henri Ojala vei hienon ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Leijonat johtoon, mutta Kemi tuli nopeasti tasoihin vaparikuviolla. 3-3 -numeroissa mentiin siis jatkoajalle, jossa osumia ei enää nähty. Rankkareissa Vesa Pajula pääsi pommittamaan voittomaalin yhden Kemi-pelurin osuessa tolppaan. Leijonien taisteluilmettä kuvaa se, että tänään selvittiin peräti kahdesta alivoimasta ilman takaiskuja. Yasar Elbeller ja Ukko Rimmi lensivät kumpikin kahden keltaisen kortin myötä suihkuun ja ovat pelikiellossa ensi lauantain Sievi-pelissä. Uhrautuvaisen puolustuksen takana hääri lukuisia pyttykerhon koppeja napsinut Jukka Saari.

Kolme pistettä pohjoisen reissulta on kohtuullinen saavutus, vaikka enemmänkin olisi otettavissa. Poissaolot, punaiset kortit ja loukkaantumiset rasittivat matkaa kohtuuttomasti. Joukkueen taisteluilme oli kuitenkin hyvä, ja erityisesti kapteeni Jukka-Pekka Jyrämö nosti tasoaan kuten kapteenin pitääkin. Suotavaa olisi, että joukkue saataisiin vähitellen kokonaisuudessaan parketin puolelle hiomaan huippukuntoa kohden pudotuspelejä. Seuraavastakin pelistä on ainakin pari miestä pelikiellossa ja sairastupaakaan ei varmasti vielä ihan tyhjäksi saada. Mutta sillä mennään mitä kasaan saadaan, ja varmasti saadaan hyvä kokoonpano haastamaan hallitsevaa mestaria Sievi Futsalia ensi lauantaina Monarilla!

FC Kemi-Leijona Futsal 3-4 (vm. 1-3) ja. 3-3, 3-3 (2-2)
09:23 1-0 Sami Huhtiniemi (Iiro Vanha)
14:10 1-1 Yasar Elbeller (Miikka Hurme)
14:42 2-1 LeiF oma maali
15:10 2-2 Vesa Pajula
31:48 2-3 Henri Ojala (Jirka Järvi)
36:20 3-3 Iiro Vanha (Do Knupeh)

Kokoonpano:
Jukka Saari mv, k
(Juho Laine mv)
Jirka Järvi 0+1
Yasar Elbeller 1+0, k, k, p
Jukka-Pekka Jyrämö 'C', pp
Miikka Hurme 0+1
Henri Ojala 1+0
Vesa Pajula 1+0
Ukko Rimmi, k, k p
(Jesse Järvi)
(Pauli Jokinen)