Tasuripiste reppuun Espoosta

Leijona Futsal vieraili lauantaina Espoossa GFT:n vieraana. Värikkäiden vaiheiden jälkeen voitto jäi etelään, mutta vasta jatkoajalla, kun tasapelipisteen arvoinen taistelu päättyi lopulta kotijoukkueelle 4-3 ja (3-3) (0-0).

Espoon Opinmäen uudella komealla areenalla nähtiin erittäin viihdyttävä ja hyvätasoinen Futsal-Liigan kamppailu. Jo avausminuuteista asti oli selvää, että Leijona oli lähtenyt peliin hyvällä, taistelevalla asenteella. Avausjakso oli maaliton molempien maalivahtien loistaessa. Paikkoja syntyi tasaisesti molempiin päihin, GFT:n pitäessä hiukan enemmän palloa hallussaan mutta Leijonan iskiessä aavistuksen vaarallisempia hyökkäyksiä.

Toisella jaksolla puolustuspeli alkoi hiukan rakoilemaan molemmissa päissä kenttää, ja maalejakin alkoi tulemaan. Vierasjoukkue siirtyi johtoon Nenad Veljkovicin syöttäessä Yasar Elbellerin vapaaseen vetopaikkaan, josta pallo häkkiin vastustajan jalan kautta. GFT nousi välillä johtoon, mutta Drazen Arvaji tasoitti kauden ensimmäisellään hienon veivin päätteeksi. Ja käväisipä LeiF johdossakin, kun Elbeller osui toistamiseen napaten pallon spurtin päätteeksi hölmistyneen GFT-veskarin nenän edestä ja putaten sen tyhjään maaliin.

Lopussa GFT haki tasoitusta reikäpaidalla, ja lopulta myös siinä onnistui. Jatkoajalla akaalainen jalka alkoi ehkä hiukan painaa, sillä espoolaiset ottivat otetta itselleen ja jauhoivat reikäpaidalla sen voittomaalinkin. Näin pisteet jaettiin suhteessa 2-1.

Akaalaisittain pelistä jäi paljon jossiteltavaa sikäli, että maalipaikkoja hukattiin tänään oikein urakalla. Pelkästään läpiajoja oli useita, joista palloa ei tolppien väliin saatu. Samoin ylivoimahyökkäyksiä. Mutta ainakin niitä maalipaikkoja on alkanut nyt tulemaan ihan eri tahtia kuin kauden alussa, joten pelin kehittyminen näyttää hyvältä.

Leijonissa oli useita onnistujia lauantaina. Koko joukkue oli liikkeellä huikealla taisteluasenteella. Juho Laine maalinsuulla esitti muutaman jäätävän pelastuksen, ja Nenad Veljkovic sekä Yasar Elbeller olivat kenttäpelaajista kaikkein näkyvimmät.

Liiga jatkuu heti sunnuntaina, kun Tervarit saapuu tähtiensä Adrian Rizvanin sekä Dritan Stafsulan johdolla Monarille. Toivottavasti lauantaina tulleet pikku kolhut on saatu parannettua yön aikana, sillä jälleen tarvitaan koko joukkueen panosta mikäli pisteistä halutaan taistella.

GFT-Leijona Futsal 4-3ja (3-3) (0-0)
21:37 0-1 oma maali
26:29 1-1 Atayi Hossein (Jarkko Reinikka)
27:29 2-1 Panu Autio (Faria Soares Alysson)
31:32 2-2 Drazen Arvaji (Nenad Veljkovic)
35:11 2-3 Yasar Elbeller (Jirka Järvi)
38:40 3-3 Jarkko Reinikka (Lasse Lind)
44:34 4-3 Faria Soares Alysson (Jarkko Reinikka)

Kokoonpano:
Juho Laine mv
(Jukka Saari mv)
Jirka Järvi 0+1, k
Nenad Veljkovic 0+1, k, pp
Yasar Elbeller 1+0
Drazen Arvaji 1+0, k
Jukka-Pekka Jyrämö 'C', k
Miikka Hurme, k
Henri Ojala
(Ukko Rimmi)