LeiF nousi upeaan kotivoittoon

Monarilla nähtiin lauantai-iltapäivänä jälleen futsalia parhaasta päästä. Maajoukkuetähtien johdolla GFT karkasi alussa nopeaan 0-2 -vierasjohtoon, mutta Leijona Futsal ei luovuttanut vaan päinvastoin. Joukkue paineli rinnalle ja ohi komeaan 6-4 (2-2) -kotivoittoon.

Ottelun alku ei liikoja lupaillut akaalaisille. Elävä futsal-legenda Panu Autio syötteli alussa GFT:n kahden maalin karkumatkalle. Espoolaiset tulivat selvästi kotijoukkuetta valmiimpina peliin. Mutta nuo kaksi maalia eivät suinkaan lannistaneet Leijonaa. Ne sytyttivät sen. Pelin virtaus kääntyi vähitellen ja hyvällä taisteluilmeellä kotijoukkue käänsi otetta itselleen.


Bulgarian maajoukkueen mukaan ensi viikolla liittyvä Jovan Stankovic pääsi tälläämään sydämensä kyllyydestä 1-2 -kavennuksen (kuva: Nykke)

Leijona Futsalin parhaaksi tänään valittu Yasar Elbeller namutteli Jovan Stankovicin vapaaksi maalin eteen kavennukseen. Tasoitus nähtiin jakson lopussa. Irakli Toduan vahvan esityön jälkeen Elbeller pääsi itse tälläämään pallon aivan ylänurkkaan ja taukolukemiksi 2-2.

Toiselle jaksolle saatiin komea Leijona-aloitus. Ensin Elbeller vei illan toisellaan kotijoukkueen johtoon, ja vain 12 sekuntia sen jälkeen Todua iski avausmaalinsa Futsal-Liigassa. GFT pääsi pian kaventamaan, mutta Leijona kuittasi jälleen nopeasti. Vain 14 sekunnin päästä Miikka Hurmeen oiva syöttö tavoitti takatolpalta Henri Ojalan, joka pääsi iskemään 5-3-osuman kotiyleisön riemuksi.

GFT sai Leijona-virheen seurauksena aikaiseksi kavennuksen, ja hyvän loppukirin päätösminuuteilla. Erinomaisen pelin torjunut Jukka Saari johdatti puolustuksen kuitenkin hyvään taisteluun. Kirsikka kakun päälle tuli päätösminuutilla, kun Saarin torjunnasta Jussi Nyström pääsi naatiskelemaan pallon tyhjään GFT-maaliin.


Hyvältähän se voitto tuntuu! (kuva: Nykke)

Harva joukkue nousee GFT:tä vastaan kahden maalin tappiosta voittoon. Leijona Futsal teki sen lauantaina ja vieläpä ansaitusti hyvällä esityksellä. Joukkue oli kaivanut jostain oivan taisteluilmeen. Heikkoja lenkkejä ei tänään löytynyt. Vielä kun puolustuspään virheitä saadaan hiukan vähemmäksi, maalintekoon lisää tarkkuutta, ja sairastupa tyhjäksi, niin LeiF on valmis kevään tärkeimpiin peleihin.

"Kun pääsimme alkukankeudesta, niin pelissämme oli paljon hyvää. Sopivasti aggressiivisuutta, taktisuutta, ja juonikkuutta. Tätä on futsal parhaimmillaan!", paketoi pelin loukkaantumisestaan toipuva Nenad Veljkovic, joka suunnittelee paluuta pelikentille ensi sunnuntain Ruutupaidat-pelissä. Silloin joukkue jatkaa playoff-kunnon hiomista ilman suurempia panoksia sarjataulukossa. Nelossija on käytännössä mahdoton saavuttaa, joten sijoitus tullee olemaan joko viides tai kuudes.

Leijona Futsal - GFT 6-4 (2-2)
01:18 0-1 Miika Hosio (Panu Autio)
03:10 0-2 Timo Lumivaara (Panu Autio)
06:53 1-2 Jovan Stankovic (Yasar Elbeller)
18:04 2-2 Yasar Elbeller (Irakli Todua)
21:36 3-2 Yasar Elbeller (Irakli Todua)
21:48 4-2 Irakli Todua (Jirka Järvi)
23:19 4-3 Timo Lumivaara (Antti Koivumäki)
23:33 5-3 Henri Ojala (Miikka Hurme)
29:04 5-4 Timo Lumivaara (Ari Makowski)
39:16 6-4 Jussi Nyström (Jukka Saari)

Kokoonpano:
Jukka Saari mv 0+1
(Pauli Jokinen mv)
Irakli Todua 1+2
Jovan Stankovic 1+0, k
Yasar Elbeller 2+1, pp
Jirka Järvi 0+1
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Miikka Hurme 0+1
Henri Ojala 1+0
Jussi Nyström 1+0