Vahva toinen jakso vei Leifin Liittocupin lopputurnaukseen

Kauan odotettu treenipelikauden avaus koitti Monarilla lauantaina. Vastassa Liittocupin puolivälierässä oli ykköseen täksi kaudeksi noussut Ilves FS Akatemia. Leijona Futsal hurjasteli lopulta toisella jaksolla 8-6 (1-3) -kotivoittoon.

Jellonalauman otteista näkyi selvästi, että kyseessä oli kauden ensimmäinen peli. Pallotatsi oli osalla pelaajista hiukan kadoksissa ja joukkuepelissäkin riittää parannettavaa. Mutta oli pelissä paljon hyvääkin. Välillä nähtiin todella maukkaita syöttökombinaatioita, joilla Ilveksen puolustussumppua saatiin rikottua. Tehot jakautuivat tasaisesti, sillä kaikki kentällä olleet kenttäpelajat pääsivät pisteille - molemmat kentälliset saalistivat yhteensä tehot 4+4.

Avausjakso oli sikäli kummallinen, että Ilves lähti tauolle kahden maalin johtoasemassa vaikka se ei pitänyt palloa käytännössä juuri lainkaan. Se puolusti tiiviisti, blokkasi vetoja, ja hallitsi hienosti "sota-aluetta" oman maalinsa tuntumassa. Kotijoukkueella oli vaikeuksia päästä huippuluokan maalintekopaikoille hallinnastaan huolimatta. Vieraiden vastahyökkäykset olivat jatkuvasti vaarallisia ja kolme kertaa ne päättyivätkin maaliin. Leijonista vain Jirka Järvi osui tolppien väliin.

Toisella jaksolla Leijonat saivat maalintekoon lisää terävyyttä. Futsalissa harvoin voittaa pelkästään puolustamalla, ja fysiikan lait tulivat nytkin vastaan kun vierasjoukkue ei ehtinyt enää jokaista vetoa blokkaamaan. Verkko alkoi heilumaan tiuhaan tahtiin ja kuten todettua, tehot jakautuivat tasaisesti. Tehokkaimpina häärivät Jirka Järvi 2+1 ja Drazen Arvaji 1+2. Uudet pelaajat onnistuivat kokonaisuudessaan hienosti, ja kaksi komeaa häkkiä paukauttanut Miikka Hurme valittiin kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi.

Maalinsuullakin nähtiin uutta väriä, kun Jukka Saari nähtiin pitkästä aikaa taas Leijonien maalinsuulla toisella jaksolla. Ensimmäisen puoliajan torjuneen Juho Laineen tavoin myös Saari selvittikin oman leiviskänsä mallikkaasti pelissä, joka oli äärimmäisen hankala maalivahdin vinkkelistä.

Voiton myötä Leijona Futsal matkustaa ensi sunnuntaina Tampereelle Pirkkahalliin Liittocupin finaaliturnaukseen. Edessä on välierän lisäksi myös finaali tai pronssipeli saman päivän aikana. Sitä ennen kuitenkin pelataan jo perjantaina, kun vastaan asettuu naapurikaupungin Mad Max. Ottelu käynnistyy Valkeakoskella klo 19:30.

Leijona Futsal - Ilves FS Akatemia 8-5 (1-3)
11:24 0-1 Mikko Ala-Hakuni (Matti Anttonen)
15:52 0-2 Jaakko Laitinen (Mikko Ala-Hakuni)
19:26 1-2 Jirka Järvi (Jukka-Pekka Jyrämö)
19:43 1-3 Markus Tiainen (Tommi Niskanen)
22:14 2-3 Jirka Järvi (Henri Ojala)
27:20 3-3 Tomi Kohonen (Jukka-Pekka Jyrämö)
29:25 4-3 Jovan Stankovic (Drazen Arvaji)
31:01 4-4 LeiF oma maali
34:00 5-4 Miikka Hurme (Jovan Stankovic)
34:33 6-4 Miikka Hurme (Drazen Arvaji)
37:06 7-4 Drazen Arvaji (Yasar Elbeller)
37:55 8-4 Henri Ojala (Jirka Järvi)
38:05 8-5 Tommi Koskinen (Lauri Savolainen)
38:53 8-6 Matti Anttonen (Lauri Savolainen)

Kokoonpano:
Juho Laine mv
Jukka Saari mv
Henri Ojala 1+1
Jukka-Pekka Jyrämö 0+2
Tomi Kohonen 1+0
Jirka Järvi 2+1
Jovan Stankovic 1+1
Drazen Arvaji 1+2
Miikka Hurme 2+0
Yasar Elbeller 0+1
(Ukko Rimmi)
(Nenad Veljkovic)