Ilves murskaavan ylivoimainen kotiavauksessa

Leijona Futsalin kotiavaus sujui murheellisissa merkeissä. Lähtökohdat olivat toki haastavat, mutta silti ihan tämänkaltaista nöyryytystä ei odotettu. Ilves oli kaikessa parempi ja vei pisteet mukanaan lukemin 1-8 (0-4).

Varsinkin avausminuuteilla vieraiden terävyys ja taistelutahto oli aivan eri tasolla kuin uneliaan kotijoukkueen. Treenipelitatsi oli jäänyt täysin päälle kun Ilves käytti häikäilemättä leijonien horroksen hyväkseen. Peli oli paketoitu jo viidessä minuutissa kun taululla komeilivat lukemat 0-3.

Toki peli tämän jälkeen tasoittui, ja välillä Leijonakin pääsi hallitsemaan peliä. Mutta aivan superpaikoille oli vaikeaa päästä, niin hyvin Ilves puolustaa. Ja jos jossain, niin vastahyökkäyksissä sitä oppia vasta saatiinkin. Ilves oli niissä äärimmäisen terävä ja varsinkin nimet Jyrkiäinen ja Inapshba kannattaa pitää mielessä jos aikoo lyödä vetoa liigan pistepörssin voittajasta. Ilves siirtyi voitollaan sarjan kärkeen, mistä sitä voi näillä esityksillä olla vaikea kenenkään enää tällä kaudella syrjäyttääkään.


Leijonien hyökkäyspelistä puuttui viimeinen terävyys (kuva: Nykke)

Leijonilla jäi lähes kaikessa parantamisen varaa. Kovasti uudistunut joukkue on varmasti parhaimmillaan vasta myöhemmin kaudella, mutta jo ensi peliin on tehtävä raju parannus tai tämän kauden ennätystasaisessa sarjassa tulee kylmä kyyti. Flunssa-aalto nujersi tänään Tomi Kohosen ja Henri Ojalan pois kokoonpanosta, mutta pienemmälläkin ringillä parempaan on yksinkertaisesti pysttävä.

Ja pystytäänkin! Seuraavan kerran parempaa peliesitystä lähdetään etsimään maajoukkuetauon jälkeen lokakuun viimeisenä päivänä, kun edessä on Jyväskylän reissu. Riemu isännöi sillon Leijonia.

Leijona Futsal - Ilves FS 1-8 (0-4)
02:09 0-1 Juha-Pekka Torvinen (Timur Inapshba)
02:55 0-2 Timur Inapshba
05:34 0-3 Timur Inaspshba
14:42 0-4 Juhana Jyrkiäinen
22:48 0-5 Jussi Nyström
24:04 0-6 Juha-Pekka Torvinen
28:33 0-7 Juhana Jyrkiäinen
34:41 0-8 Juha-Pekka Torvinen
38:12 1-8 Miikka Hurme (Drazen Arvaji)

Kokoonpano:
Juho Laine mv, k
(Jukka Saari mv)
Jukka-Pekka Jyrämö 'C', k
Jovan Stankovic, k
Yasar Elbeller
Drazen Arvaji 0+1
Jirka Järvi
Miikka Hurme 1+0, pp
(Tomi Kohonen)
(Ukko Rimmi)

Yleisöä: 137