Ilves kaatoi vaisun Leijonan

Jos alkoi syyskausi tahmeasti Leijona Futsalilla, niin kevätkausi alkoi lähestulkoon yhtä heikosti. Vaisu vierasjoukkue oli vain vastaantulijana, kun Ilves pöllytti vieraitaan lukemin 7-2 (6-2).

Ottelun juoni tuli selville nopeasti alkuminuuttien aikana. Leijona Futsalin valmistautumisessa tuntui jokin menneen pieleen, kun taas kotijoukkue Ilves tuli päälle terävästi ja juonikkaasti. Reilun parin minuutin kohdalla lukemat olivat jo 2-0 eikä pelin voittajasta ollut tämän jälkeen enää epäselvyyttä, vaan Ilves piti pelin hallussaan isännän ottein.

Erityisesti avausvarttia kotijoukkue hallitsi. Se piti pallonhallinnan itselleen ja puolusti Leijonan vastahyökkäykset tarkasti. Kotijoukkue iski myös komeita maaleja, ja kuten aina hyvällä joukkueelle, myös Ilveksellä oli välillä tuurikin puolellaan. Jakson lopussa Leijona Futsal sai hiukan pelistä kiinni, mutta Jirka Järven ja Yasar Elbellerin kavennukset olivat vain kosmetiikkaa. Avausjaksolla otettiin kuusi maalia omiin mutta rikottiin virheen arvoisesti vain kerran, mikä kertoo kyllä kehnosta henkisestä tilasta tänään.

Toinen jakso oli tasaisempaa peliä. Ottelu aaltoili yleisöystävällisesti päästä päähän, vaikkei maaleja nähtykään yhtä enempää. Ilves kaunisteli päätöslukemat viimeisellä minuutilla ja pääsin näin kerran yllättämään toiselle jaksolle maaliin vaihdetun Juho Laineen, joka torjuikin erinomaisesti. Jovan Stankovic valittiin pelin parhaaksi Leijonaksi jo neljännen kerran tällä kaudella.

Vaisu kevätkauden avaus täytyy unohtaa nopeasti, sillä seuraava ottelu kolkuttelee jo oven takana. Huomenna sunnuntaina joukkue matkustaa Sieviin, jossa hallitseva mestari Sievi Futsal isännöi Futsal Cupin puolivälierässä. Panoksena on paikka Cupin lopputurnaukseen, joten toivottavasti ärsytetty Leijona on sunnuntaina paremmassa iskussa kuin tänään!

Ilves FS-Leijona Futsal 7-2 (6-2)
01:49 1-0 Juhana Jyrkiäinen (Timur Inapshba)
02:20 2-0 Mikko Takala (Niko Stenholm)
10:42 3-0 Tomi Lahtinen (Niko Stenholm)
12:48 4-0 Timur Inapshba (Juha-Pekka Torvinen)
15:25 5-0 Tomi Lahtinen
15:45 5-1 Yasar Elbeller (Nenad Veljkovic)
16:44 5-2 Jirka Järvi (Jovan Stankovic)
18:19 6-2 Timur Inapshba (Juhana Jyrkiäinen)
39:15 7-2 Jani Nyblom (Mikko Takala)

Kokoonpano:
Jukka Saari mv
Juho Laine mv
Jirka Järvi 1+0
Nenad Veljkovic 0+1
Yasar Elbeller 1+0
Jovan Stankovic 0+1, pp
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Miikka Hurme
Henri Ojala
Ukko Rimmi