Kausi päättyi hurjaan taisteluun

Leijona Futsal laittoi kaiken peliin sunnuntaina Monarilla. Joukkue hallitsikin ottelua Ilvestä vastaan jopa yllättävän selvästi, ja rakensi enemmän maalipaikkoja kuin tamperelaisvastustajansa. Maalinteko oli kuitenkin täyttä tervanjuontia ja Ilves näytti kyntensä ryöstämällä ratkaisevan voiton Akaasta niukasti maalein 1-2 (1-1). Näin Ilves jatkaa ansaitusti välieriin ja Leijona aloittaa kesäloman.

Lauantain pettymys oli saatu hienosti pyyhittyä mielestä, ja sunnuntaina parketilla oli taisteleva Leijona. Oikeastaan voisi sanoa, että tuloksena oli kauden paras peli yhtä asiaa lukuunottamatta. Valitettavasti tuo yksi asia oli lauantain tapaan maalinteon takkuaminen. Joukkue laittoi Ilveksen todella ahtaalle ja suorastaan vyörytti hyökkäyksiä kohti tamperelaismaalia, mutta ottelun sankariksi nousi viime kauden päätteksi Leijonasta Ilvekseen siirtynyt Tuomas Kallioinen, joka venyi useaan huippupelastukseen. Toki rakennetuista paikoista olisi pitänyt palloa saada häkkiin oli maalivahti sitten kuka tahansa. Tolpatkin kolisivat useaan otteeseen. Onni täytyy toki ansaita omalla hyvällä pelillä ja viimeistelyssä oli parantamisen varaa, mutta nyt tuntui, että futsaljumalat olivat tehneet oman päätöksensä välieriin menijästä jo etukäteen.

Leijona Futsal käväisi avausjaksolla johdossa, kun upean kuvion päätteeksi Nenad Veljkovic laukoi 1-0-osuman. Tämän jälkeen kotijoukkue ei sitten maalia enää onnistunutkaan tekemään. Ilves puolestaan tasoitti avausjakson aikana, ja teki voittomaalin vain muutama minuutti ennen päätösvihellystä. Ja kuten arvata saattaa, molemmat vierasjoukkueen maalit tulivat hiukan epäonnistenkin pomppujen jälkeen. Kaikesta huolimatta Ilves näytti, että hyvä joukkue löytää erilaisia tapoja voittaa otteluja. Alakynnestäkin tamperelaiset pystyivät hakemaan voiton Akaasta, joten jatkoon meni ehdottomasti oikea joukkue. Ilves oli pelin ratkaisevilla osa-alueilla parempi ja ansaitsi paikkansa mitalipeleihin.

Leijona Futsalin osalta kausi päättyi siis puolivälieriin jo neljännen kerran peräkkäin. Hyvää asiassa on se, että joukkue on hienosti vakiinnuttanut paikkansa pudotuspelijoukkueena Suomen futsalhuipulla. Toisaalta, seuraava askel jäi vieläkin ottamatta. Mitalipelit ovat ehdotomasti seuran tavoite ja ensi kaudella sitä lähdetään jälleen jahtaamaan. Nyt on kuitenkin ainakin pelaajien osalta aika hengähtää hetki, nauttia Suomen keväästä ja sen jälkeen alkaa suuntaamaan katseita tulevaan kauteen. Leijona Futsalin tarina on vasta alussa.

Leijona Futsal-Ilves FS 1-2 (1-1)
06:14 1-0 Nenad Veljkovic (Yasar Elbeller)
12:08 1-1 Timur Inapshba
35:45 1-2 Mikko Takala (Jani Nyblom)

Kokoonpano:
Juho Laine mv
(Jukka Saari mv)
Irakli Todua
Jovan Stankovic, k
Nenad Veljkovic 1+0, k
Yasar Elbeller 0+1
Miikka Hurme
Jirka Järvi
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Jussi Nyström
(Henri Ojala)
(Ukko Rimmi)