KaDy nurin hienolla esityksellä

Lauantain liigapelissä nähtiin osapuilleen kauden parasta Leijonaa. KaDy oli jatkuvasti helisemässä ja ottelu olisi voinut ratketa lopullisesti jo avausjaksolla. KaDy sinnitteli loppulukemiksi 5-3 (2-0) mutta pelin voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä.

Avausjaksolla Leijona oli liekeissä. Se käänsi peliä nopeasti ja maalipaikkoja syntyi tasaiseen tahtiin. Osumiin tarvittiin kuitenkin erikoistilanteita. Elbellerin kulmapotkusta Jovan Stankovic pamautti kotijoukkueen johtoon jo kolmannella peliminuutilla. Lisää tuli kympin kohdilla, kun Miikka Hurme antoi nopean rajapotkun. Nenad Veljkovic jatkoi sen Jukka-Pekka Jyrämölle, joka täräytti päivän komeimman osuman murjomalla pallon voimalla ylähyllylle kymmenestä metristä.


Jussi Nyström (keskellä) palasi Leijona-paitaan ja suoraan avauskentälliseen (kuva: Nykke)

Jo avausjakson lopussa KaDy päätteli, että se ei pääse pelissä maalipaikoille tasanelikoin pelatessa. Niinpä se alkoi hakemaan ylivoimatilannetta nostamalla veskarin mukaan peliin. Tätä kissa-hiiri -leikkiä nähtiinkin sitten lähestulkoon koko toinen jakso. Se oli KaDyn osalta ymmärrettävä, mutta maksavan yleisön mielestä valitettavasti melko tylsä ratkaisu. Futsalin hienoudet jäivät toisella jaksolla näkemättä. Se tärkein eli kolme pistetä kairattiin kuitenkin melko vaivattomasti.

Leijonien viime aikoina takkuillut puolustuspeli toimi KaDyn ylivoimapyörityksessäkin hienosti pelin parhaaksi valitun LeiF-veskari Juho Laineen johdolla. Stankovic (2+1) iski illan toisensa ja kotijoukkueen 3-0 -osuman KaDy-veskarin ollessa maalinsuulla. Kaksi viimeistä tekikin sitten Veljkovic (2+1) tyhjään häkkyrään. KaDyn 4-1-kavennus ei suurempaa toivonkipinää sytytellyt vierailijoiden leiriin, ja kaksi viimeistä kavennusta KaDy tekikin kosmettisesti ihan pelin viime hetkillä kun kotijoukkue näytti enää vain odottelevan pelin päättymistä.


Kapteeni Jyrämö jysäytti sähikäisen ylähyllylle (kuva: Nykke)

- "Viime viikonloppu oli meiltä surkea, mutta KaDy-peliin saimme taas hyvän treeniviikon alle. Treenasimme lujaa mutta viisaasti, ja muutimme tietty asioita pelissämme. Se näytti toimivan hyvin ja koko joukkue näytti tänään hyvältä. Nyt vain jatkamme näitten muutosten kanssa hommia ja uskon, että suunta on taas oikea", LeiF-valmentaja Veljkovic kommentoi pelin jälkeen.

Leijonien peliesitykset ovat ailahdelleet tällä kaudella melko jyrkästi. Miksi?

- "Vaikea sanoa. Tasaisuutta yritetään tietysti saada koko ajan peliin lisää. Varmasti yksi asia on otteluohjelma, joka on ollut aika epätasainen ainakin meidän osalta. Tuplaviikonloppuja on seurannut pitkä tauko ja päinvastoin. Se tuo omat hankaluutensa. Keväällä on onneksi pelejä tasaisemmin ja uskon, että se auttaa meitä. Myös Nyströmin paluu vahvistaa meitä selvästi, Jussi tuli todella nälkäisenä takaisin ja auttaa meitä varmasti kevättä kohden mennessä. Tästä on hyvä jatkaa kohti Riemu-peliä ja pohjoisen reissua", Veljkovic naulasi.


Stankovic (#7) ja Veljkovic (#27) olivat jälleen Leijonien tehomiehet, tässä syntyi 3-0 -maali (kuva: Nykke)

Leijona Futsal huilaa taas ensi viikonlopun, joka on rauhoitettu Futsal Cupin lopputurnaukselle. Siinä Sievi Futsal, GFT, Riemu ja Tervarit ratkaisevat Cup-mestaruuden. Parin viikon päästä jatketaan Monarilla, kun lauantaina 30.1. Riemu Jyväskylästä vierailee Monarilla.

Leijona Futsal - KaDy 5-3 (2-0)
02:37 1-0 Jovan Stankovic (Yasar Elbeller)
09:51 2-0 Jukka-Pekka Jyrämö (Nenad Veljkovic)
22:32 3-0 Jovan Stankovic
23:48 4-0 Nenad Veljkovic (Miikka Hurme)
27:04 4-1 Arash Muridiyazd (Niila-Ville Laitinen)
38:20 5-1 Nenad Veljkovic (Jovan Stankovic)
38:51 5-2 Jukka Kytölä (Jussi Kaihlajärvi)
39:54 5-3 Kimmo Tolvanen (Jussi Kaihlajärvi)

Kokoonpano:
Juho Laine mv, pp
(Jukka Saari mv)
Jirka Järvi
Jovan Stankovic 2+1
Jussi Nyström
Yasar Elbeller 0+1
Jukka-Pekka Jyrämö 'C' 1+0
Nenad Veljkovic 2+1
Miikka Hurme 0+1
Henri Ojala
(Ukko Rimmi)

Yleisöä: 162