Raju taistelu toi avausvoiton

Leijona Futsalin ja Mad Maxin välillä nähtiin sunnuntaina lähes kaikkea mitä futsalpelissä voi nähdä. Kuusi keltaista korttia, kaksi punakorttia, lähirankkareita, kaukorankkareita, ylivoimaa, alivoimaa, komeita maaleja.... ja lopulta niukka kotivoitto 3-2 (0-1).

Sunnuntai-iltapäivän paikallismatsi kehkeytyi siis toisinsanoen juuri niin kuumaksi ja viihdyttäväksi kun etukäteen ounasteltiinkin. Monarin loistavalle kotiyleisölle tarjoiltiin draamaa koko rahalla, vaikka valmentajat eivät välttämättä suht virheherkästä pelistä niin pitäneetkään. Mad Max näytti minkä takia se on tällä kaudella liigan kärkikahinoissa - joukkueen puolustuspeli on erittäin organisoitunutta ja vastaiskut sekä erikoistilanteet jatkuvasti vaarallisia.

Avausjakson alku oli hyvää Leijonaa. Se sai palloa tolppaan, ylärimaan, ja muutenkin lähelle maalia, mutta valitettavasti puolikkaita ei lasketa yhteen tässä lajissa. Hyvä alku sai dramaattisen lopun, kun Mad Maxin vastahyökkäyksessä tuomari katsoi pallon osuneen Jovan Stankovicin käteen. Tästä punainen kortti Stankovicille ja pallo pilkulle. Vaikka kotijoukkueen maalinsuulla Juho Laine nappasi lähirankkarin upeasti kiinni, lamaantui Leijonien peli loppujaksoksi. Maxit pääsivät iskemään johtomaalin hiukan erikoisen näköisen kulmablokin jälkeen, eikä vieraiden hallinnassa edenneessä pelissä toinenkaan Max-osuma ollut kaukana. Laine selvitti kuitenkin myös yhden kaukorankkarin ja piti LeiFin toiveita yllä.


Juho Laine nappasi yhden lähi- ja yhden kaukorankkarin kiinni (kuva: Nykke)

Toiselle jaksolle asteli sisuuntunut kotijoukkue. Pelin hallinta otettiin selvemmin itselle ja paikkoja tuli hyvällä tahdilla. Lopulta tasoitus kaivettiin lähivaparista, kun Jukka-Pekka Jyrämön syötöstä Nenad Veljkovic upotti pallon häkkiin. Muutama minuutti myöhemmin nähtiinkin sitten ottelun eriskummallinen käännekohta. Kotijoukkueen pallonmenetys toi maalipaikan vieraiden Mikko Heritylle, joka viimeisteli komeasti vierasjohdon. Mutta se todellinen pelin käännekohta nähtiin vasta osuman jälkeen, kun Heritty kävi maalin jälkeen tervehtimässä kotijoukkueen vaihtopenkkiä pikku läpsäisyllä. Tämän läpsäisyn merkitys jäi hiukan pimentoon paitsi vaihtopenkille, myös tuomareille, jotka palkitsivan tempun ennenaikaisella suihkukomennuksella toisen keltaisen kortin myötä.


Avausvoitto maistui niin joukkueelle kuin yleisöllekin (kuva: Nykke)

Aikaisena joululahjana saadun miesylivoiman myötä vahvan ottelun jälleen pelannut Jirka Järvi toi Veljkovicin syötöstä pelin tasoihin eleettömän kliinisellä kärkkärillään. Leijonat saivat samalla peliin hyvän momentumin, joka käytettiin lopulta myös hyödyksi. Ajassa 34:11 kotijoukkueelle vihellettiin rankkari, kun Max-peluri kaatoi kaksin käsin maalin edessä Järven, ja Veljkovic kävi napauttamassa penaltyn pitseihin. Mad Max rakensi loppuminuuttien aikana pari makoisaa tasoituspaikkaa, mutta kotijoukkue Laineen johdolla kesti, ja näin arvokkaat sarjapisteet jäivät Akaaseen.

- "Aika takkuista tekemistähän oli meiltä vieläkin, ei saatu rentoutta kaivettua tekemiseen ja sitä kautta tehtiin peli itselle vaikeaksi. Mutta tällä kertaa ainoa asia mikä ratkaisi oli lopputulos - saatiin helpottava avausvoitto ja sitä kautta juna kääntymään oikeaan suuntaan. Nyt vaan jatketaan hyvää tekemistä ja uskotaan itseen entistä enemmän", LeiF-koutsi Pauli Jokinen kommentoi pelin jälkeen.

Leijona-lasien läpi pisteet olivat ansaitut, sillä olihan siinä kotijoukkueella viiden tolpan myötä jo vähän huonoa tuuriakin viimeistelyssä. Toisaalta, erittäin tiiviisti puolustanut ja vaarallisesti vastahyökännyt vierasjoukkue olisi paremmalla viimeistelyllä voinu viedä kaikki pisteet Valkeakoskelle. Oli niin tai näin, Leijonille pisteet maistuivat erityisen hyviltä ja tulivat suurempaan tarpeeseenkin kuin vieraille. Sarja jatkuu ensi lauantaina Espoossa, jossa vastaan asettuu kivikova GFT. Kotisaliinkin päästään viikon aikana, kun sunnuntaina Tervarit tulee Monarille testaamaan Leijona Futsalin päivän kunnon.

Leijona Futsal - Mad Max 3-2 (0-1)
14:01 0-1 Riku Säärelä (Riku Raikko)
23:09 1-1 Nenad Veljkovic (Jukka-Pekka Jyrämö)
27:55 1-2 Mikko Heritty
29:24 2-2 Jirka Järvi (Nenad Veljkovic)
34:11 3-2 Nenad Veljkovic 6m rp

Kokoonpano:
Juho Laine mv, k
(Jukka Saari mv)
Nenad Veljkovic 2+1, k
Jovan Stankovic, p
Yasar Elbeller
Drazen Arvaji
Jukka-Pekka Jyrämö 'C' 0+1
Jirka Järvi 1+0, pp
Miikka Hurme
Henri Ojala
Tomi Kohonen

Yleisöä: 186