PP-70 nurin vieraskentällä

Leijona Futsal jatkoi vahvoja otteitaan Tampereella, kun se kohtasti PP-70:n Pirkkahallissa. Lopputuloksena hieno 3-6 (1-2) -vierasvoitto ja näin pistetili kasvoi jo neljännessä pelissä peräkkäin.

Voitto tuli vieläpä varsin mallikkaalla pelillä. Avain pisteisiin oli tänään tiivis puolustuspeli ja vaaralliset vastaiskut. Poissaoloista johtuen kapealla ringillä matkassa ollut joukkue ei lähtenyt hötkyilemään ja prässämään ylhäältä, vaan keskitti voimansa oleelliseen. Myös erikoistilanteissa löytyi tänään juonikkuutta.

Kotijoukkue piti avausjaksolla palloa hallussaan enemmän, mutta vaarallisempia maalipaikkoja oli vierailla runsaammin. Vastaiskut lähtivät todella väkevästi ja vain huonot viimeiset syötöt estivät suuremman vierasjohdon. Parhaaksi Leijonaksi tänään valittu Nenad Veljkovic oli vienyt ylivoimahyökkäyksestä vieraat johtoon, ja ajassa 19:41 viime aikoina pirteästi esiintynyt Henri Ojala teki komeasta hyökkäyskuviosta tärkeän pukukoppimaalin laukomalla pallon millintarkasti alanurkkaan.

Toisen jakson alussa Veljkovicin komea pommi kulmakuviosta antoi pelille suuntaa. PP-70 yritti kaikkensa, mutta vieraiden maalilla Juho Laine esitti muutaman huikean torjunnan ja lopusta piti huolen tiivis puolustaminen, joka sai välillä taitavan kotijoukkueen näyttämään saamattomalta. Kahdeksan minuuttia ennen loppua Jovan Stankovic pommitti pallon PP-pakin kautta verkkoon ja ratkaisi pelin lopullisesti. Lopussa tamperelaisten harjoitellessa ylivoimapeliä molemmat osuivat vielä kosmeettisesti pari kertaa tasatahtiin. Näin loppulukemiksi rehdissä ja siistissä pelissä kirjattiin 3-6 (1-2).

Leijonista on taas helppo nostaa esiin onnistujia. Stankovic kasasi tehot 1+2 ja taisi painaa niiden lisäksi pallon neljä tai viisi kertaa tolppaan, joten tehot olisivat voineet paremmalla tuurilla olla hurjemmatkin. Erikoismaininta menee myös hienosti peli peliltä parantavalle Miikka Hurmeelle, jonka arvokas työ joukkueen eteen kantaa hedelmää tällä hetkellä mainiolla tavalla. Veljkovic sai hatullisensa täyteen puttaamalla pallon kerran tyhjään rysään.

Hienon ja arvokkaan vierasvoiton myötä Leijona Futsal nousi sarjataulukossakin taas pykälän Tervareiden ohi. Seuraavaa nousua lähdetään yrittämään sunnuntaina kotihallissa, kun vaasalainen Ruutupaidat saapuu vierailulle Akaaseen. Takuuviihdyttävä ja kuumankosteaksikin povattava futsaljännäri vislataan käyntiin tutusti klo 16.

PP-70-Leijona Futsal 3-6 (1-2)
02:47 0-1 Nenad Veljkovic (Jirka Järvi)
07:34 1-1 Mika Ahonen (Jere Intala)
19:41 1-2 Henri Ojala (Jovan Stankovic)
22:56 1-3 Nenad Veljkovic (Jovan Stankovic)
32:07 1-4 oma maali
33:55 1-5 Jovan Stankovic tm
35:24 2-5 Sergei Korsunov (Simo Martiskainen) im
36:18 2-6 Nenad Veljkovic tm
38:38 3-6 Jere Intala (Joona-Petteri Valkama) im

Kokoonpano:
Juho Laine mv
(Jukka Saari mv)
Jirka Järvi 0+1
Nenad Veljkovic 3+0, pp
Yasar Elbeller
Jovan Stankovic 1+2
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Miikka Hurme
Henri Ojala 1+0