Jälleen tappioasemasta voittoon

Leijona Futsal esitti jälleen draamaa kotiyleisölleen, kun tamperelainen PP-70 meni ottelun alussa nopeasti 0-2-johtoon. Lopulta voimasuhteet tulivat esiin myös tulostaululla ja kotijoukkue hurjasteli 6-3 (4-2) -kotivoittoon neljä maalia tykittäneen Jovan Stankovicin johdolla.

Ottelun ennakkoasetelmat olivat selvät. Vierasjoukkue kaipasi pisteitä taistelussa pudotuspelipaikoista, kun taas kotijoukkue lähinnä haki voittoisaa virettä matkalla kohti ensi viikolla käynnistyviä pudotuspelejä. Lopulta vain toisen tavoite täyttyi ja se oli ennakko-odotusten mukaisesti kotijoukkue.

Ottelun avauskympillä PP-70 oli vielä pelissä mukana. Vaikka kotijoukkue piti palloa mielinmäärin, se tyytyi paukuttelemaan tolppia ja ylärimoja. Kun taas puolestaan tiiviisti puolustaneet tamperelaiset hyökkäsivät murhaavan tehokkaasti ja iskivät pallon häkkiin kahdesti vastahyökkäyksistä.


Jovan Stankovic jälleen Monarin herrana, tässä syntyy 3-2 -johtomaali Miikka Hurmeen esityöstä(kuva: Nykke)

Avausjakson toinen puolikas kuitenkin palautti fysiikan lait paikoilleen. Jussi Nyström tasoitti ensin pelin osuttuaan kaksi kertaa minuutin sisään, ja myöhemmin Stankovic teki saman. Näin pallonhallinta saatiin käännettyä osumiksi samalla kun myös vieraiden puolustusmoraali alkoi rakoilemaan. Vain maalipaikkojen yletön tuhlailu piti pelin näinkin tasaisena.


Puoliajalla nähtiin illan korkeatasoisinta viihdettä, kun ToVoLin Fiore-joukkuevoimisteluryhmä esiintyi (kuva: Nykke)

Toinen jakso lähinnä pelailtiin alta pois. PP-70 tuntui tyytyneen kohtaloonsa, sillä vaikka numerot pysyivät näennäisesti tasaisena, ei ottelun voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Kovin laadukkaaksi ei tätä peliä voi sanoa, mutta voitto on kuitenkin aina voitto ja olihan siellä Leijona-lasien läpi katsottuna myös positiivisia asioita kotijoukkueen pelissä. Toisella jaksolla Stankovic painoi pallon tolppien väliin vielä kahdesti ja kruunasi näin iltansa yhteensä neljään osumaan.

Runkosarjan päätöskierros pelataan lauantaina. Leijona Futsalin osalta se tarkoittaa vielä yhtä kotiottelua, kun sarjakolmonen SoVo vierailee Akaassa. Sarjataulukon kannalta pelissä ei ole enää käytännössä mitään panosta, joten ainoaksi jännitteeksi jää asetelmien hakeminen pudotuspelejä varten. Puolivälieräparit valitaan ensi viikon alussa ja onpahan sekin mahdollista, että juuri LeiF ja SoVo kohtaavat tosipelien merkissä uudelleen heti ensi viikolla!

Leijona Futsal - PP-70 6-3 (4-2)
06:09 0-1 Joona-Petteri Valkama (Jerry Sipilä)
09:40 0-2 Joona-Petteri Valkama (Tero Intala)
10:09 1-2 Jussi Nyström
10:36 2-2 Jussi Nyström (Nenad Veljkovic)
13:45 3-2 Jovan Stankovic (Miikka Hurme)
14:14 4-2 Jovan Stankovic (Yasar Elbeller)
20:41 5-2 Jovan Stankovic (Miikka Hurme)
29:49 5-3 Simo Martiskainen (Joona-Petteri Valkama)
40:00 6-3 Jovan Stankovic

Kokoonpano:
Juho Laine mv
(Jukka Saari mv)
Irakli Todua
Jovan Stankovic 4+0
Yasar Elbeller 0+1, k
Miikka Hurme 0+2, k
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Henri Ojala
Jussi Nyström 2+0, pp
Nenad Veljkovic 0+1
(Ukko Rimmi)