Leijona Futsalin hurja takaa-ajo toi kotivoiton

Jyväskyläläinen Liikunnan Riemu johti maanantaina Futsal-Liigan ottelua Monarilla jo 0-3 toisen jakson alussa, mutta niin vain Leijona Futsal osoitti jälleen kerran hurjaa sitkeyttä. Maali kerrallaan rinnalle ja lopussa vielä ohikin. Kaikki kolme sarjapistettä jäi Akaaseen upean nousun jälkeen maalein 4-3 (0-2).

Voittoa voi pitää ansaittuna. Kotijoukkue oli läpi pelin niskan päällä ja loi enemmän maalintekotilanteita. Kehno viimeistely, tolpat, ja vieraiden erinomainen maalivahti pitivät kuitenkin avausjakson tuloksellisesti vierasvoittoisena. Leijona Futsal lähti peliin poissaolojen runtelemana, kun Nenad Veljkovic, Jussi Nyström, Jukka Saari ja Ukko Rimmi olivat erinäisten syiden takia sivussa. Niinpä kaksi pelaajaa pääsi tekemään debyytin tämän kauden osalta: Jesse Järvi ja Vesa Pajula esiintyivät ensimmäistä kertaa kokoonpanossa ja hyvin esiintyivätkin.

Toisen jakson alussa Riemu siirtyi jo kolmen maalin karkumatkalle, mutta jellona ei osoittanut taipumisen merkkejä. Ajassa 24:28 juurikin parivaljakko Pajula-Je. Järvi ahdistivat Riemu-pelaajan virheeseen, jonka seurauksena pallo löytyi omasta maalista. Kapteeni Jyrämö kavensi komeasta kulmakuviosta lukemat 2-3:een nelisen minuuttia ennen loppua, mutta tämäkin oli vasta alkua. Lopusta piti huolen Leijonien viime aikojen kuumin pelaaja Jovan Stankovic, joka ensin järjesti upealla esityöllä pirteästi pelanneen Miikka Hurmeen maalin eteen tasoittamaan pelin. Ja reilu minuutti ennen loppua Stankovic otti ohjat lopullisesti omiin käsiinsä katkaisemalla Riemu-hyökkäyksen, pujottamalla pallon seuraavan jyväskyläläisen jalkojen välistä, ja sijoittamalla kylmänviileästi voittomaalin takanurkkaan.

Makea voitto auttoi Leijonia pitämään hyvät asetelmat sarjataulukossa. Pisteitä kuitenkin kaivataan lisää, ja ensi viikonloppuna niitä olisi jaossa kuusi kappaletta. Edessä on nimittäin pohjoisen reissu: lauantaina vastassa Oulussa Tervarit, ja sunnuntaina puolestaan poiketaan FC Kemin vieraana. Noilta leveyspiireiltä ei ole liiemmin pisteitä haettu joten nyt olisi aika muuttaa tätäkin perinnettä.

Leijona Futsal - Riemu 4-3 (2-0)
05:37 0-1 Tom Korolainen (Eetu Parpala)
16:37 0-2 Ville Vähäkoitti 10m rp
20:38 0-3 Jukka Kosonen (Ville Vähäkoitti)
24:28 1-3 oma maali
35:41 2-3 Jukka-Pekka Jyrämö (Jesse Järvi)
36:36 3-3 Miikka Hurme (Jovan Stankovic)
38:42 4-3 Jovan Stankovic

Kokoonpano:
Juho Laine mv
Jirka Järvi
Yasar Elbeller
Jukka-Pekka Jyrämö 'C' 1+0
Miikka Hurme 1+0
Henri Ojala
Vesa Pajula
Jesse Järvi 0+1
Jovan Stankovic 1+1, pp