SoVo nurin patenttireseptillä

Runkosarja paketoitiin lauantaina myös Leijona Futsalin osalta. Sarjakolmonen SoVo vieraili Akaassa, ja sarjataulukon kannalta ottelussa ei panosta ollut. Värikäs peli päättyi lopulta kotijoukkueen jatkoaikavoittoon, kun LeiF nousi kahden maalin takaa rinnalle ja lopulta ohikin Henri Ojalan niitatessa voitto-osuman. Loppulukemat näin 5-4ja, 4-4 (2-2).

Ottelu oli runkosarjan päätöskierroksen ainoa, jossa ei sinälläään panosta ollut. Leijona Futsalin sarjasijoitus oli käytännössä sementoitu kuudenneksi, ja vierailija SoVon kolmanneksi. Haussa oli siis enemmänkin pelituntuman ja viimeisten kuvioiden hiominen ensi viikolla alkaviin pudotuspeleihin.

Leijona Futsalin kauden viidessä viimeisessä kotipelissä peräti neljässä nähtiin sama tarina: vierasjoukkue meni jo kahden maalin karkumatkalle, mutta kotijoukkue ei luovuttanut vaan tuli rinnalle ja lopulta aina voittoon asti. Niin kävi siis nytkin. Monarin yleisö sai nähdä taas futsalin parhaita puolia koko rahalla.

Avauskymppi oli Leijona Futsalin hallintaa. Kahden maalin lisäksi osuttiin maalipuihin useaankin kertaan. SoVo kuitenkin kesti "vain" kahden maalin tappioasemassa ja sai vähitellen juonta peliinsä. Ja niin vaan vierasjoukkue löysi myös maalijyvän. Kotijoukkueen löysä puolustus kostautui ja SoVo kampesi puoliajalle mennessä itsensä 2-2 -tasalukemiin.

Toisella jaksolla Leijonien peli muuttui väkinäiseksi. Toki hallinta oli isäntien ja tolppia tuli kenties PP-70- peliäkin enemmän, mutta tulosurheiluahan tämä on. SoVo käytti erittäin taitavasti omat paikkansa hyväkseen ja karkasi jo 2-4 -johtoon. Kavennusta jahdatessa oltiin jo todella lähellä maalia useaan otteeseen, mutta tolppien väliin pallo saatiin vasta parisen minuuttia ennen loppua. Pelin parhaaksi valittu Irakli Todua osui vihdoin kovan yrityksen jälkeen. Päätösminuutilla juuri jatkosopimuksen Leijona Futsalin kanssa tehnyt Jovan Stankovic otti roolia, ja tasoitti Miikka Hurmeen huikean hienosta syötöstä.

Varsinaisen peliajan kaksi viimeistä maalia oli tehty lentävällä maalivahdilla, ja jatkoajalle lähdettiin samoin kujein. Ja kun ylivoima oli viritetty kuntoon, niin miksipä ei olisi lähdetty. Nenad Veljkovicin näyttävä syöttö tavoitti takatolpalta Henri Ojalan, joka iski illan toisensa ja samalla pelin voittomaalin tolppien väliin. Tuon maalin jälkeen vedettiin vuoronperään lentävällä maalivahdilla, mutta maaliin asti pallo en enää mennyt. Näin loppulukemiksi jäi 5-4.

Runkosarja päättyi siis kahteen peräkkäiseen voittoon, joten sikäli pudotuspeleihin voidaan lähteä hyvillä mielin. Joukkue on myös täysin terve, kun flunssasta toipuva Jirka Järvi huilasi SoVo-pelin enää varotoimena. Puolivälierät käynnistyvät ensi viikonloppuna. Silloin Leijona Futsal pelaa lauantaina vieraskentällä, ja kotipelin vuoro on sunnuntaina klo 16:00 Monarilla. Vain vastustaja on epäselvä. Se ratkeaa tiistaina puolivälierien valintatilaisuudessa ja joka tapauksessa vastus tulee joukosta Sievi Futsal, Ilves FS, SoVo ja GFT.

Leijona Futsal - SoVo 5-4ja, 4-4 (2-2)
01:48 1-0 Yasar Elbeller
10:16 2-0 Henri Ojala (Jovan Stankovic)
11:45 2-1 Pekka Karjalainen (Niko Mäkinen)
16:23 2-2 Mikko Matinaro
28:51 2-3 Tuomas Hakala (Mikko Matinaro)
29:43 2-4 Juuso Yli-Mikola
37:45 3-4 Irakli Todua (Yasar Elbeller)
39:08 4-4 Jovan Stankovic (Miikka Hurme)
40:45 5-4 Henri Ojala (Nenad Veljkovic)

Kokoonpano:
Juho Laine mv
(Jukka Saari mv)
Irakli Todua 1+0, pp
Jovan Stankovic 1+1, k
Yasar Elbeller 1+1
Miikka Hurme 0+1
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Henri Ojala 2+0
Jussi Nyström
Nenad Veljkovic 0+1
(Ukko Rimmi)