Tervarit nurin suurella sydämellä

Sunnuntai-iltapäivä tarjosi äänekkäälle kotiyleisölle huippuluokan futsaldraamaa. Ja mikä parasta, voitto kirjattiin värikkäiden vaiheiden jälkeen Leijona Futsalille maalein 6-5ja, 4-4 (3-3).

Jos oli Leijonien lauantainen vieraspeli Espoossa värikäs ja jännittävä, niin vieläkin hurjemmaksi meno muuttui sunnuntaina kotihallissa. Joukkue taisteli suurella sydämellä itsensä peräti viisi kertaa tasoihin ja iski jatkoajan lopussa voittomaalin lentävän maalivahdin kera! Ottelun erikoisuutena Monarilta katkesi toisella jaksolla sähköt useaan otteeseen, mutta viat saatiin korjattua pikatahtia ja peli päästiin pelaamaan loppuun pienen tauon jälkeen.


Henkka Ojala upottamassa 2-2 -tasoitusta (kuva: Nykke)

Positiivisella puolelle voi laskea sen, että Leijonien peli on alkanut tuottaa maalipaikkoja huomattavasti kovempaa tahtia kuin alkukaudesta. Totta puhuen, näistä maalipaikoista olisi peli pitänyt klaarata jo varsinaisella peliajalla. Välillä tuntui kuin Tervarit-maali tolppineen olisi ollut noiduttu.

Negatiivisella puolella olkoon puolustuspeli, jossa kyllä riittää edelleen tekemistä. Vaikka Tervarit tuntui alussa osuvan jokaisesta paikastaan, niin kyllä pelin loppupuolella kotiveskari Juho Laine oli se, joka piti Leijonan pelissä mukana usealla huipputorjunnallaan.

Joukkue osoitti tänään siis poikkeuksellista sitkeyttä, kun se nousi viisi kertaa tasoihin. Osumista kahdesta vastasi Henri Ojala, jolle maalit olivat kauden ensimmäiset. Nenad Veljkovic sekä Jovan Stankovic osuivat kertaalleen, jälkimmäiseen osumaan komean syötön tarjosi päivän parhaaksi Jellonaksi valittu Yasar Elbeller. Numeroissa 4-4 edettiin jatkoajalle, jossa vieraiden ylivoimainen hahmo Dritan Stafsula vei Tervarit jälleen kerran johtoon. Mutta sen jälkeen esiin astui Jirka Järvi, joka ensin viimeisteli takatolpalta viidennen tasoituksen. Ja heti perään Leijonien jatkaessa reikäpaidalla, toimitti pallon maalille, josta se pomppasi onnekkaasi Tervari-puolustajasta ylänurkkaan.


Tunnelma nousi kattoon jatkoajalla (kuva: Nykke)

Tervarit joutui siis minuutti ennen jatkoajan päättymista ensimmäisen kerran tappioasemaan, eivätkä he siitä toipuneet. Lopun yritys tuotti tosin yhden täysosuman, mutta valitettavasti tuo Stafsulan komea potku kohdistui päätösvihellyksen jälkeen Monarin pukukoppikäytävän roskikseen.

Makoisan voiton ja raskaan viikonlopun jälkeen katseet kohdistetaan eteenpäin. Härkäviikot jatkuvat, kun jo keskiviikkona joukkue matkustaa Tampereelle kohtamaan hienoa kautta pelaavan PP-70:n. Kotisaliin palataan sunnuntaina, jolloin Akaassa vierailee Ruutupaidat Vaasasta.

Leijona Futsal - Tervarit 6-5ja 4-4 (3-3)
02:44 0-1 Iiro Vandell (Dritan Stafsula)
03:38 1-1 Nenad Veljkovic (Jovan Stankovic)
04:52 1-2 Evi Mateli
05:00 2-2 Henri Ojala (Jirka Järvi)
07:26 2-3 Matias Juntunen (Dritan Stafsula)
19:34 3-3 Jovan Stankovic (Yasar Elbeller)
27:50 3-4 Dritan Stafsula (Juho Keskinen)
28:57 4-4 Henri Ojala (Jukka-Pekka Jyrämö)
43:06 4-5 Dritan Stafsula
43:22 5-5 Jirka Järvi (Jovan Stankovic) im
43:55 6-5 oma maali im

Kokoonpano:
Juho Laine mv, k
(Jukka Saari mv)
Nenad Veljkovic 1+0
Jovan Stankovic 1+2, k
Yasar Elbeller 0+1, pp
Drazen Arvaji
Jukka-Pekka Jyrämö 'C' 0+1, k
Jirka Järvi 1+1
Miikka Hurme
Henri Ojala 2+0
(Ukko Rimmi)

Yleisöä: 131