Voittomaalikilpailun kautta finaaliin

Leijona Futsal osoitti hienoa taisteluhenkeä Final Four -turnauksen välierässä lauantaina. Vastassa ollut Sievi FS johti tauolla lukemin 1-3. mutta niin vaan LeiF käänsi pelin voiton itselleen voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 4-3vm, 3-3 (1-3).

Ottelun avausjakso oli Sievin. Se hallitsi palloa enemmän, ja onnistui myös maalinteossa paremmin. Avausmaalin iski vielä Leijona Futsal, kun Petri Grönholm iski Jussi Nyströmin laukauksen reboundin verkkoon. Sievi iski kuitenkin seuraavat kolme osumaa, rankaisten kovalla prosentilla kotijoukkueen pallonmenetyksistä.

Toiselle jaksolle Leijona sai rivinsä koottua hyvin, ja pallonhallinta kääntyi valkopaidoille. Ja mikä hienointa, hienoinen kenttäpelin hallinta saatiin myös näkymään tulostaululla. Dusan Milojevic järjesti Jussi Nyströmille kavennuspaikan, ja Grönholmin upea esityö puolestaan petasi Miikka Hurmeen tyhjälle takatolpalle tasoittamaan pelin.


Tesoman Palloiluhalli tarjoaa upeat puitteet futsalille

Avausjaksolla kovan tärskyn saanut LeiF-veskari Juho Laine joutui sivuun pelistä juuri ennen taukovihellystä. Tilalle penkiltä tuli Jukka Saari, josta tulikin lopulta ottelun hahmo. Toisen jakson lopun ja jatkoajan hurlumheissa Sievi sai enemmän huippupaikkoja, mutta Saari venyi jokaisen laukauksen tielle kuin ihmeen kaupalla.

Rankkarikisassa Leijonista onnistuivat kaikki: niin Nyström, Tomi Kohonen, Milojevic kuin Matti Anttonenkin onnistuivat. Saari torjui vieraiden neljännen yrittäjän eli Nikola Ercegin kudin, ja näin Leijona Futsal eteni sunnuntain finaaliin. Siinä klo 16 vastaan asettuu SoVo, joka kaatoi Ilveksen niin ikään lukemin 4-3.

Leijona Futsal-Sievi FS 4-3 vm, 3-3 (1-3)
05:32 1-0 Petri Grönholm (Jussi Nyström)
10:07 1-1 Atte Häivälä (Henri Heikkilä)
12:56 1-2 Joni Pakola (Juho Väinälä)
19:19 1-3 Joni Pakola (Nikola Erceg)
27:04 2-3 Jussi Nyström (Dusan Milojevic)
33:37 3-3 Miikka Hurme (Petri Grönholm)
VM-kisassa Leijona Futsalista onnistuivat Jussi Nyström, Tomi Kohonen, Dusan Milojevic ja Matti Anttonen.

Kokoonpano:
Juho Laine mv
Jukka Saari mv
Dusan Milojevic 0+1
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Petri Grönholm 1+1
Miikka Hurme 1+0
Jussi Nyström 1+1
Tomi Kohonen
Jirka Järvi 'A'
Matti Anttonen
Henri Ojala
Yasar Elbeller