SoVon hurja hyökkäystehokkuus liikaa Leijonalle

Final Fourin finaali ratkesi jo avausjaksolla, kun tasaisesta kenttäpelistä huolimatta taululla olivat SoVon johtolukemat 4-0. Lopulta somerolaiset veivät historian ensimmäisen Final Fourin nimiinsä finaalilukemin 7-2 (4-0).

Ottelun avausjakso osoitti lajin raakuuden. Vaikka kenttäpelin hallinta oli näennäisesti tasaista ja hyvät maalipaikatkin näyttivät menevän tasan, oli SoVo yhtäkkiä jo neljän maalin karkumatkalla. Ero tuli pienistä asioista molempien maalien edustoilla. Leijonilla nähtiin virheitä väärissä paikoissa ja maalinteosta puuttui kotijoukkueen juonikkuus. Tiedossa oli, että SoVon hyökkäysarsenaali on kenties liigan taitavin, mutta kentällä tätä tietoa ei osattu tänään hyödyntää yhtään vaan SoVo pääsi pelaamaan omalla mukavuus- ja vahvuusalueellaan.

Toisen jakson alussa Leijonien kova taistelu palkittiin Petri Grönholmin kavennuksella, mutta sen jälkeen maalintekovaikeudet taas jatkuivat. Hyvistäkään paikoista palloa ei saatu ohi hienosti torjuneiden SoVo-veskareiden. Somerolaiset jatkoivat puolustuskannalla ja panostivat vastahyökkäyksiin, onnistuneesti. 5-1 katkaisi parhaan terän Leijonien loppukiristä. Miikka Hurmeen kavennus jäi enää kosmeettiseksi SoVon osuessa vielä kaksi kertaa tyhjään LeiF-maaliin.

Turnaus päättyi pettymykseen, mutta taskuun jäi kuitenkin paljon hyvää. Hieno voitto Sievistä osoitti joukkueen potentiaalia. Toisaalta finaaliottelu oli hyvä muistutus siitä, että työ on vielä pahasti kesken ja kevättä varten nykyinen taso ei tule riittämään mihinkään. SoVo osoitti vaarallisuutensa ja antoi myrskyvaroituksen muille kärkijoukkueille. Sarjan tämän hetken vitostilastaan huolimatta se on ehdottomasti yksi liigan kuumimmista ja taitavimmista joukkueista.

Leijona Futsal jatkaa kauttaa liigapelien merkeissä ensi viikonloppuna, kun joukkueella on edessä Pohjanmaan kiertue. Lauantaina kohdataan Raahessa Sievi, ja sunnuntaina Vaasassa Ruutupaidat.

SoVo-Leijona Futsal 7-2 (4-0)
03:34 1-0 Tuomas Hakala (Arber Istrefi)
05:49 2-0 Valdrin Seferi (Tuomas Hakala)
14:48 3-0 Arber Istrefi (Valdrin Seferi)
16:29 4-0 Arber Istrefi
20:22 4-1 Petri Grönholm (Miikka Hurme)
26:24 5-1 Arber Istrefi (Juho Pettersson)
33:59 6-1 Tuomas Hakala (Arber Istrefi) tm
36:34 6-2 Miikka Hurme (Petri Grönholm)
38:17 7-2 Tuomas Hakala (Mikko Matinaro) tm

Kokoonpano:
Jukka Saari mv
Veli-Matti Korhonen mv
Dusan Milojevic, k
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Petri Grönholm 1+1
Miikka Hurme 1+1
Jussi Nyström
Tomi Kohonen
Jirka Järvi 'A'
Matti Anttonen
Henri Ojala
Yasar Elbeller