Leijona Futsal vahvempi jännitysnäytelmässä

Lauantaina Akaassa pelattu Leijona Futsal-GFT oli juuri niin tasainen, kuin etukäteen ounasteltiinkin. Ja lopputulos juuri sellainen, kuin etukäteen toivottiinkin. Kolme pinnaa pysyi Monarilla lukemin 7-5 (4-2).

Aivan ottelun alussa GFT oli vahva. Se vyörytti päälle kolmen ketjun voimin, ja piti pelissä yllä hurjaa tempoa. Leijona Futsal ei vielä alkuminuuteilla ollut tähän täysin valmis, ja niinpä ensimmäisen kerran palloa kaivettiin kotijoukkueen maalista. LeiF kuitenkin oppi nopeasti, mitä voittaminen vaatii. Se sai taistelun päälle, vastasi liikkeeseen liikkeellä, ja käänsi pelin virtauksen kohti espoolaismaalia komeilla syöttökombinaatioilla. Lopulta avausjakso oli yksi leijonien kauden parhaista.

Ja tulostakin tuli. Jussi Nyström teki Dusan Milojevicin esityöstä kauden kuudennentoista häkkinsä, ja seuraavaksi nähtiin illan erikoinen - Nyströmin kauden ensimmäinen syöttöpiste! Jirka Järvi ohjasi maalin edestä komeasti illan ensimmäisensä - mutta ei suinkaan viimeisensä. Leijonilta vietiin seuraavaksi hätäisellä tuomarin vihellyksellä selvä 3-1 -maali pallon liruessa maaliin tuomarin pillin soidessa, ja heti perään GFT tasoitti onnekkaasti. Momentum oli pienen hetken ajan vierailla, mutta vain pienen. Miikka Hurme laukoi maalin edestä Petri Grönholmin passin verkkoon, ja hetken päästä asialla oli jälleen Järvi Nyströmin syötöstä. Jakson loppuun Nyström ja Milojevic pääsivät vielä kokeilemaan kaukorankkariakin, mutta tänään niistä ei tolppalaukausta lähemmäksi maalia päästy. Näin tauolle lukemin 4-2.


Dusan Milojevic oli tänäänkin alati vaarallinen, mutta joutui tyytymään tolppalaukauksiin

Vahvan avausjakson jälkeen toiselle 20-minuuttiselle asteli hiukan uninen kotijoukkue. GFT otti pelin hallinnan itselleen - ja se sai myös hakemansa nopean kavennuksen aikaiseksi. Tasainen ja vauhdikas ottelu eteni aina päätöskympille asti, kunnes pallo saatiin seuraavan kerran maaliin asti. Yasar Elbeller pääsi laukomaan vapaasta paikasta. GFT-veskari torjui, mutta Elbeller puski oman reboundinsa yli pelaajaruuhkan, ja lukemiksi 5-3. Tämäkään ei kuitenkaan vielä riittänyt, vaan GFT tuli Leijona Futsalin löysähkön puolustamisen seurauksena vielä tasoihin. Kotijoukkueen maalinsuulla Juho Laine joutui venymään muutamaan paraatipelastukseen pitäen joukkueensa pelin voittotaistelussa mukana.

Viimeiselle minuutille lähdettiin tasatilanteesta 5-5. Sankarin viitta oli siis tarjolla, ja sen nappasi Jirka Järvi. Ensin GFT:n avopaikassa minuutti ennen loppua huikea uhrautuminen pallon tielle. Puolisen minuuttia ennen päätössummeria päävalmentaja Matti Anttonen nappasi ensimmäisen tehopisteensä Leijona-paidassa Futsal-Liigassa, saalistaen syötön Järven maalinedustalta murjomaan 6-5-osumaan. GFT ei enää ehtinyt virittelemään kunnon kiriä. Viimeisillä sekunneilla espoolaiset saivat vielä yhden vetopaikan, mutta Nyström ehti blokkaamaan senkin. Pallo pomppasi kuin tarjottimelle Laineelle, joka pääsi avaamaan kauden maalitilinsä summerin jo soidessa. Loppulukemat näin 7-5.


Parivaljakko Juho Laine - Jirka Järvi nousi tänään ratkaisijaksi

Leijona Futsal pelasi tänään vahvan avausjakson, ja ero olisi voinut olla jo tauolla ratkaisevasti isompi. Toinen jakso ei ollut enää niin hyvä, mutta joukkueen itseluottamus on tällä hetkellä niin vahva, että se ei pienestä hätkähdä. Koko joukkueen upea taistelu toi erittäin makeat kolme pistettä, ja tästä on hyvä jatkaa kohti syyskauden huipennusta. Ensi viikonloppuna edessä on äärimmäisen kova tasonmittaus, kun LeiF kohtaa vieraskentällä Ilveksen ja KaDyn. Sen jälkeen runkosarja onkin jo puolenvälin krouvissa.

Leijona Futsal-GFT 7-5 (4-2)
04:23 0-1 Antti Arvola (Jarkko Reinikka)
05:45 1-1 Jussi Nyström (Dusan Milojevic)
09:26 2-1 Jirka Järvi (Jussi Nyström)
13:20 2-2 Ari Makowski
15:27 3-2 Miikka Hurme (Petri Grönholm)
18:28 4-2 Jirka Järvi (Jussi Nyström)
21:45 4-3 Ari Makowski (Pekko Rosenberg)
31:31 5-3 Yasar Elbeller
33:56 5-4 Antti Arvola (Niko Stenholm)
38:12 5-5 Timo Lumivaara (Panu Autio) im
39:28 6-5 Jirka Järvi (Matti Anttonen)
40:00 7-5 Juho Laine tm

Kokoonpano:
Juho Laine mv 1+0
(Mikko Ananin mv)
Dusan Milojevic 0+1
Yasar Elbeller 1+0
Petri Grönholm 0+1, k
Miikka Hurme 1+0
Jirka Järvi 'A' 3+0, pp
Jussi Nyström 1+2, k
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Matti Anttonen 0+1
(Henri Ojala)