Makea vierasvoitto Espoosta

Runkosarjan viimeinen vieraspeli sujui lauantaina hienosti, kun Leijona Futsal haki komean 3-7 (2-3) -vierasvoiton GFT:stä.

Voiton myötä Leijona Futsal myös varmisti puolivälierien kotietunsa. Runkosarjan sijoitus tulee olemaan toinen tai kolmas. Tämä ratkeaa ensi lauantain päätöskierroksella, kun joukkue pelaa Ilvestä vastaan Monarilla.

Kolmen pisteen arvoa nostaa myös se, että joukkue oli tänään matkassa ilman kumpaakaan serbivahvistusta. Jovan Stankovic ja Dusan Milojevic seurasivat katsomosta, kun LeiF takoi kotimaisin voimin taululle hienot 3-7 -lukemat. Voitto tuli tänään koko joukkueen kurinalaisella ja tiiviillä esityksellä.


Päivän onnistujat. Henri Ojala iski voittomaalin, Juho Laine osui kahdesti.

Avausjaksolla vierasjoukkueen puolustus vielä hiukan etsi tiiviyttään. GFT pääsi alussa kaksi kertaa johtoasemaan, mutta Leijonat nousivat pian tasoihin. Petri Grönholm oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan kahdesti, ja ohjaili maalin edestä tasoitukset. Ennen taukovihellystä Jussi Nyström vielä runttasi hirvittävällä pommilla päivän pakollisensa, ja näin vieraat niukasti 2-3 -johdossa tauolla.

Toisella jaksolla GFT riisuttiin aseista erinomaisella puolustuspelillä. Henri Ojalan kauden ensimmäinen täysosuma tuli parhaaseen mahdolliseen paikkaan, kun mies iski voittomaaliksikin jääneen 2-4 -osuman heti jakson alussa, sammuttaen espoolaiskynttilästä suurinta liekkiä. Lisämaaleja saatiin odottaa päätösminuuteille. Grönholm tyylitteli ensin tyhjään GFT-maaliin hattutemppunsa. Hattutemppukaan ei kuitenkaan riittänyt päivän parhaaksi, vaan valinta kohdistui Leijonien maalinsuulle. Juho Laine esitti pelissä muutaman maukkaan pelastuksen, ja kruunasi iltapäivänsä osumalla peräti kahdesti tyhjään GFT-rysään. Aivan lopussa kotijoukkue onnistui vielä kerran ja näin loppulukemiksi komeat 3-7.

Runkosarja pelataan siis päätökseen ensi viikolla. Leijona Futsalin osalta se tarkoittaa vielä yhtä kotiottelua, kun Ilves FS vierailee lauantaina Monarilla. Ottelu käynnistyy poikkeuksellisesti klo 15, ja panoksena on sarjan kakkospaikka runkosarjan voiton jo varmistaneen Sievin jälkeen.

GFT-Leijona Futsal 3-7 (2-3)
04:01 1-0 Jarkko Reinikka (Ari Makowski)
07:36 1-1 Petri Grönholm (Jukka-Pekka Jyrämö)
08:49 2-1 Jarkko Reinikka (Ville Spangar)
14:34 2-2 Petri Grönholm (Jussi Nyström)
16:56 2-3 Jussi Nyström (Jirka Järvi)
22:42 2-4 Henri Ojala (Jirka Järvi)
36:17 2-5 Petri Grönholm
36:29 2-6 Juho Laine
37:22 2-7 Juho Laine
38:40 3-7 Antti Arvola (Niko Stenholm)

Kokoonpano:
Juho Laine mv 2+0, pp
Jukka-Pekka Jyrämö 'C' 0+1
Petri Grönholm 3+0
Miikka Hurme
Yasar Elbeller
Jussi Nyström 1+1
Jirka Järvi 0+2
Matti Anttonen
Henri Ojala 1+0
Tomi Kohonen