Ensimmäinen treenipeli tasatahdissa

Pre-season käynnistyi pelien osalta lauantaina, kun FC Rauma vieraili Monarilla. Kotijoukkue hallitsi palloa läpi pelin, mutta vierasjoukkue puolusti tunnollisesti ja iski vaarallisesti vastaan. Loppulukemat sopuisasti 2-2 (1-1).

Tauko peleistä näkyi selvästi ainakin kotijoukkueen otteissa. Vaikka pallonhallinta olikin kotijoukkueella läpi pelin, murtautuminen huippuvaarallisiin paikkoihin tuotti vielä tuskaa. Pelissä oli kuitenkin paljon hyvääkin. Pallo liikkui välillä iloisesti, ja hiukan vajaanlaisella kokoonpanollakin vauhti ja liike pysyi korkealla tasolla läpi 40-minuuttisen.

Ottelussa Leijona-debyytin pääsi tekemään useampikin pelaaja. Maalinsuulla Mikko Ananin torjui toisen puoliajan Juho Laineen vastatessa avauspuoliskosta. Molemmat veskarit olivat kotijoukkueen parhaimmistoa tänään. Parhaimmistoon kuului myös kentän puolellakin tänään viilettänyt koutsi Matti Anttonen, joka vastasi toisesta maalistakin Yasar Elbellerin näyttävän alustuksen jälkeen. Lisäksi ensimmäisen kerran Leijona-paidan pukivat lauantaina päälleen juniori-ikäiset Aleksi Pirttijoki ja Joona Kari, jotka molemmat kiittivät näytönpaikastaan pirteällä ja ennakkoluulottomalla esityksellä. Leijonien toisen jakson osumasta vastasi Jussi Nyströmin esityön jälkeen kapteeni Jukka-Pekka Jyrämö, jonka kohdalla ei varsinaisesti enää debyytistä voi puhua.

Kausi on nyt avattu ja katseet suunnataan eteenpäin. Ensi sunnuntaina on porilaisen MuSan vuoro matkustaa Monarille treenipeliin. Silloin nähdään todennäköisesti jälleen uusia Leijona-debyyttejä. Ainakin yksi, mutta eihän sitä koskaan tiedä vaikka joku toinenkin.

Kokoonpano FC Raumaa vastaan 20.8.2016:
Juho Laine mv
Mikko Ananin mv
Jukka-Pekka Jyrämö 1+0 'C'
Jirka Järvi
Jussi Nyström 0+1
Miikka Hurme
Yasar Elbeller 0+1
Joona Kari
Aleksi Pirttijoki
Matti Anttonen 1+0