Ilves kaatoi Leijona Futsalin selvin lukemin

Tesoman lauantai-iltapäivässä kotijoukkue Ilves piti kolme sarjapistettä itsellään. Leijona Futsal tuskaili molempien maalien edustoilla ja lähti Akaaseen selvän 6-2 (2-1) -tappion kera.

Avausjakso oli vielä tasaista vääntöä. Hyökkäykset aaltoilivat tasaisesti päästä päähän, ja Leijona-lasein katsottuna vieraat rakentelivat hiukan vaarallisempia tilanteitakin. Mutta tulostaulu tuntee vain onnistumiset. Ilves viimeisteli avauskympillä kahdesti hiukan unisen vieraspuolustuksen kustannuksella. Leijonien raadanta palkittiin lopulta ajassa 12:55, kun Yasar Elbeller karvasi pallon hienosti hyökkäyspäässä ja Dusan Milojevic pääsi tykittämään kavennuksen. Näin tauolle lukemissa 2-1.

Toisella jaksolla Ilves otti isännän komennon huikean tehokkaan viimeistelynsä ansiosta. Vierailla oli vielä aivan alkuminuutilla hyvä mahdollisuus päästä tasoihin, mutta kotijoukkueen 3-1 -osuma vei suurinta intoa pois. Kotijoukkue oli selvästi terävämpänä pelin tärkeillä osa-alueilla eli molempien maalien edessä, ja kymmenen minuuttia ennen loppua se oli karannut jo 5-1 -johtoon.

Lopussa Leijona Futsal haki kavennusta lentävällä veskarilla, ja Jirka Järvi onnistuikin survomaan maalin edestä 5-2 -kavennuksen. Sen lähemmäksi kiri ei riittänyt, vaan Ilves kaunisteli loppulukemiksi 6-2 lopussa ja kolme sarjapistettä jäi siis Tampereelle ansaitun ja selvän kotivoiton jälkeen. Leijona Futsal jatkaa kauttaan heti huomenna vähintään yhtä kovan KaDyn vieraana, ja paljon pitääkin parantaa, mikäli pistesaldoon halutaan huomenna lisäystä.

Ilves FS-Leijona Futsal 6-2 (2-1)
03:10 1-0 Rafael Giorgio (Jani Nyblom)
09:10 2-0 Jaakko Ahokas (Rafael Giorgio)
12:55 2-1 Dusan Milojevic
23:41 3-1 Jaakko Ahokas
24:26 4-1 Jaakko Ahokas (Simo Martiskainen)
29:40 5-1 Tomi Lahtinen (Simo Martiskainen)
35:50 5-2 Jirka Järvi (Petri Grönholm) im
39:21 6-2 Tomi Lahtinen (Timor Inapshba)

Kokoonpano:
Juho Laine mv, k
(Mikko Ananin mv)
Dusan Milojevic 1+0, k, pp
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Petri Grönholm 0+1
Miikka Hurme
Yasar Elbeller
Jussi Nyström, k
Matti Anttonen
Henri Ojala
Jirka Järvi 'A' 1+0