Runkosarja päättyi kotivoittoon

Leijona Futsal ja Ilves FS taistelivat lauantaina sarjan kakkospaikasta. Kotijoukkue oli tällä kertaa etevämpi maalein 3-1 (1-0) ja näin LeiF pääsee valitsemaan pudotuspelivastustajansa toisena Sievin jälkeen.

Ottelu oli tuttuun tapaan värikästä futsalviihdettä koko rahalla. Vaikka ottelussa ei elämää suurempaa panosta ollutkaan, molemmat joukkueet osoittivat heti alkuminuuteista lähtien, että tätä peliä ei haluta hävitä. Kova fyysinen vääntö ja jatkuvat kaksinkamppailut kääntyivät lopulta kotijoukkueelle hiukan terävämmän viimeistelyn ansiosta.

Avausmaalista vastasi Leijona Futsalin serbivahvistus Dusan Milojevic hienon yksilösuorituksen jälkeen. Osuma jäi avausjakson ainoaksi, vaikka paikkoja syntyi molempiin päihin. Kotijoukkueen parhaaksi valittu Juho Laine oli kuitenkin jälleen kerran mies paikallaan tolppien välissä, kuten myös vieraiden Tuomas Kallioinen.


Juho Laineen huippuvire jatkui Ilvestä vastaan.

Toisen jakson alussa Leijona Futsal siirtyi 2-0 -johtoon, kun hirvittävän painin ja väännön jälkeen Petri Grönholm pääsi maalin edestä viimeistelemään. Seuraavaa maalia saatiin odotella aina päätösminuuteille asti. Silloin Jussi Nyström sinetöi ottelun tyhjään-Ilves maaliin. Jussille näin kauden maali numero 33, ja liigan maalikuninkuus. Lopussa Ilves sai kuparisen rikki ylivoimalla pelatessaan, mutta sarjapisteiden osalta tällä ei vaikutusta ollut.

Runkosarja on nyt päättynyt, ja edessä on puolivälierien valintatilaisuus. Se järjestetään maanantaina, ja kunhan Sievi on ensin valinnut oman pudotuspelivastustajansa, on Leijona Futsalin vuoro valita omansa. Sijoilla 5-8 olevat joukkueet ovat SoVo, GFT, FC Kemi ja Riemu. Joku näistä joukkueista matkustaa siis ensi viikonloppuna Akaaseen aloittamaan puolivälieräsarjan.

Leijona Futsal-Ilves FS 3-1 (1-0)
04:39 1-0 Dusan Milojevic (Jukka-Pekka Jyrämö)
24:07 2-0 Petri Grönholm (Jukka-Pekka Jyrämö)
38:14 3-0 Jussi Nyström
38:25 3-1 Juhana Jyrkiäinen (Simo Martiskainen)

Kokoonpano:
Juho Laine mv, pp
(Jukka Saari mv)
Jukka-Pekka Jyrämö 'C' 0+2
Petri Grönholm 1+0
Miikka Hurme
Yasar Elbeller, k
Jussi Nyström 1+0
Jirka Järvi
Matti Anttonen
Henri Ojala