Upea vierasvoitto Jyväskylästä päätti syyskauden

Viides liigakausi toi vihdoin ensimmäisen vierasvoiton KaDysta, kun Leijona Futsal oli sunnuntaina Jyväskylässä täyttä terästä. Pisteet matkasivat Akaaseen viihdyttävän pelin jälkeen lukemin 4-5 (1-2).

Jos oli lauantain Ilves-ottelu leijonalaumalta hiukan uninen, niin yön aikana unihiekka oli saatu hienosti karistettua. Jyväskylään matkusti tiivis ja terävä Leijona Futsal, joka löi KaDyn maajoukkuetähdistölle jauhot suuhun jo avausminuutilla. Petri Grönholmin upea esityö petasi tyhjän maalin kapteeni Jukka-Pekka Jyrämölle, ja vierasjoukkue näin nopeaan johtoasemaan. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä, ja maalitilanteita nähtiin molemmissa päissä. 0-2 -johtoon LeiF:n laukoi Dusan Milojevic vapaapotkusta.

Avausvartin aikana vierailla oli hyvät paikat lisätä johtoaan enemmänkin, mutta Jussi Nyströmin tolppalaukausta lähemmäksi ei päästy. Toki omat paikkansa oli myös KaDylla, ja Mikko Ananin joutui venymään heti alussa muutamaan isoon torjuntaan. Jakson viimeinen viisiminuuttinen oli vieraille synkkä. Ensin Yasar Elbeller ajettiin kahden hiukan heppoisen keltaisen kortin myötä suihkuun, ja KaDy kavensi miesylivoimalla. Päätösminuutilla vielä Jussi Nyström talutettiin kentältä loukkaantuneena, ja vierasjoukkueen rosteri uhkasi kaventua ylitsepääsemättömästi.

Kotiyleisö odotti toiselle jaksolle kotijoukkueen vyörytystä, mutta sitä ei nähty. Leijona Futsal oli tauon aikana koonnut rivinsä upeasti, ja tuli terävällä jalalla peliin. Pallo saatiin jo pariin otteeseen maaliviivalle asti, mutta kolmas vierasmaali antoi odottaa itseään. Kuin salama kirkkaalta taivaalta, KaDy pääsi kuitenkin tasoittamaan pelin nopeasta vastaiskusta ajassa 25:14. Sekään ei masentanut vieraita, vaan tästä parikymmentä sekuntia eteenpäin, ja päivän parhaaksi valittu Milojevic pommitti huikealla kudilla Leijona Futsalin jälleen johtoasemaan. Tauon aikana väkisin pelikuntoon teipattu Nyström laulatti KaDy-verkkoa seuraavaksi kulmapotkukuvion jälkeen ja siirsi näin vierailijat jo 2-4 -johtoon.

Seuraavaksi nähtiin yksi kauden erikoisimmista osumista. Tänään kaksi maalisyöttöä taikonut, viime aikoina hurjassa vireessä ollut Petri Grönholm piti nimittäin palloa videotarkastuksen mukaan 11,87 sekuntia selkä vastustajan maaliin päin. Tämän jälkeen tyly vanhanajan käännös pakin ohitse ja pallo pitseihin! Ei ihme, ettei tuomarikaksikkokaan muistanyt maalin syöttäjää, joka todettiin pelin jälkeen samaisesta videotarkistuksesta Jyrämöksi. 2-5 -maalin jälkeen KaDy lähti yrittämään takaa-ajoa lentävän maalivahdin kera. Yhden nopean kavennuksen kotijoukkue saikin aikaiseksi, mutta muuten peliä pelattiin pitkät ajat myös KaDyn kenttäpuoliskolla Leijona Futsalin pitäessä hienosti palloa hallussaan. Lopulta parikymmentä sekuntia ennen päätössummeria KaDy onnistui vielä kerran, mutta tasoitusta se ei päässyt lopulta ehtinyt edes yrittämään kunnolla.


Milojevicin ja Grönholmin yksilötaito oli tänään liikaa KaDylle

Upea vierasvoitto tuli tänään koko joukkueen erinomaisella esityksellä. Milojevic ja Grönholm johtivat tehojen merkeissä, maalinsuulla oli puolestaan Mikko Ananinin vuoro pelata loistava ottelu. Voitto piti Leijona Futsalin sarjakakkosena, kun syyskausi on akaalaisittan päättynyt. Kauden ensimmäiset 11 ottelua toivat ennätykselliset 26 pistettä, ja tästä onkin erittäin hyvä jatkaa kohti toista sarjapuolikasta. Se käynnistyy kahden viikon päästä kahdella kotiottelulla, kun FC Kemi ja Tervarit vierailevat Akaassa. Sitä ennen treenataan pari viikkoa ja laitetaan peliä entistä parempaan kuosiin.

KaDy-Leijona Futsal 4-5 (1-2)
00:30 0-1 Jukka-Pekka Jyrämö (Petri Grönholm)
09:57 0-2 Dusan Milojevic
16:34 1-2 Arash Muridiyazd (Sergei Korsunov)
25:14 2-2 Arash Muridiyazd (Santi Sarda)
25:38 2-3 Dusan Milojevic (Petri Grönholm)
31:07 2-4 Jussi Nyström (Jirka Järvi)
31:30 2-5 Petri Grönholm (Jukka-Pekka Jyrämö)
32:13 3-5 Jussi Kaihlajärvi (Arash Muridiyazd)
39:42 4-5 Santi Sarda (Sergei Korsunov)

Kokoonpano:
Mikko Ananin mv
(Juho Laine mv)
Dusan Milojevic 2+0, pp
Jukka-Pekka Jyrämö 'C' 1+1
Petri Grönholm 1+2
Miikka Hurme
Yasar Elbeller k, k, p
Jussi Nyström 1+0
Jirka Järvi 'A' 0+1
Matti Anttonen
Henri Ojala