KaDy niukasti parempi huippuottelussa

Futsal-Liigan runkosarjan loppusuora on alkanut. Toijalassa Leijona Futsal ja KaDy tarjosivat yleisölle huippuluokan ottelun, jossa vierasjoukkueen pykälää parempi viimeistelytaito johdatti jyväskyläläiset niukaan 2-3 (0-1) -vierasvoittoon.

Pudotuspelien läheisyyden aisti päivän pelistä. KaDy tuli päälle aggressiivisemmin kuin mikään muu joukkue tällä kaudella, ja Monarilla nähtiinkin selvästi kauden fyysisin taisto, jossa tunteetkin kuumenivat välillä sopivasti. Kun myöskään Leijona Futsal ei tyytynyt passiiviseen puolustukseen, oli pelissä sopivasti vauhtia puolin ja toisin, ja molempien joukkueiden maalivahditkin pääsivät tasaiseen tahtiin näyttämään osaamistaan.

Tasaisessa ottelussa maalipaikkoja tuli molempiin päihin, aivan yhtä paljon. Se, mikä joukkueet tänään erotti, oli viimeistelyn kylmäpäisyys ja erikoistilanteet. Siinä missä Leijona hukkasi muutaman maukkaan lähivaparin, iski KaDy kaksi kertaa sisäänpotkuista erikoistilannemaalit.

Avausjakson jälkeen 0-1 johtaneet vieraat siirtyivät toisen jakson alussa jo 0-2 -johtoon, mutta Leijona Futsal osoitti jälleen kerran korkeaa taistelumoraalia kampeamalla pelin tasoihin. Jussi Nyström ja Dusan Milojevic viihtyvät kovissakin peleissä, ja pörssirohmut osuivat jälleen. Päätöskympin trillerissä KaDy oli hiukan vahvempi myös kenttäpelin osalta, ja sikäli ansaitsi voittomaalinsa. Eikä peli mihinkään tuuripomppuun onneksi ratkennutkaan, vaan KaDyn komeaan sommitelmaan.

Hyvästä playoff-treenistä ottelu kävi, mutta kotijoukkueelle sarjapisteetkin olisivat kelvanneet. Taistelu puolivälierien kotiedusta jatkuu ensi viikonloppuna Espoossa, jossa lauantaina kohdataan GFT vieraspelissä. Sen jälkeen kahden viikon päästä onkin edessä jo runkosarjan päätösottelu kotihallissa Ilvestä vastaan.

Leijona Futsal-KaDy 2-3 (0-1)
14:28 0-1 Mikko Takala (Jukka Kytölä)
21:46 0-2 Jukka Kytölä (Mikko Kytölä)
23:08 1-2 Jussi Nyström (Matti Anttonen)
27:52 2-2 Dusan Milojevic (Petri Grönholm)
33:48 2-3 Mikko Kytölä (Jukka Kytölä)


Kokoonpano:
Juho Laine mv, pp
(Jukka Saari mv), k
Dusan Milojevic 1+0, k
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Petri Grönholm 0+1
Miikka Hurme
Yasar Elbeller
Jussi Nyström 1+0, k
Jirka Järvi
Matti Anttonen 0+1
(Henri Ojala)