Liigakausi käynnistyi Kemissä

Futsal-Liiga alkoi pitkän odotuksen jälkeen myös Leijona Futsalin osalta, kun joukkue pistäytyi lauantaina Kemissä. Kotijoukkue FC Kemi joutui nöyrtymään lukemin 1-3 (0-1).

Aikaisin lauantaina pohjoisen tuplaviikonloppuun matkaan lähtenyt Leijona Futsal potkaisi siis kauden käyntiin komealla 3-1 voitolla. Samalla joukkueiden pre-season saatiin päätökseen. Liigan alku on ollut monella tapaa yllättävä ja aiemmissa otteluissa on nähty yllätyksiä. Leijonat eivät kuitenkaan antaneet Kemin yllättää, joskin maalipaikat Kemillä oli ihan voittoon asti. Maalilla upean ottelun pelannut Juho Laine oli mies paikallaan, samoin kuin debyytin liigassa tehnyt Dusan Milojevic.


Leijona Futsalin tiivis puolustus oli liikaa Kemille (kuva: Jaana Jussila)

Ottelun alkuun molemmat joukkueet hakivat tuntumaa liigan uuteen pelipalloon, joka nykyään on Joman valmistama. Leijonat ehtivät perjantain viimeistelyharjoituksissa jo hakea fiilistä palloon ja ensifiilikset kautta linjan olivat positiivisia.  Ottelun alkuun molemmat joukkueet lähtivät vauhdikkaasti. LeiF kuitenkin hieman terävämpänä ja se onnistuikin siirtymään seitsemännellä minuutilla johtoon kun Jovan Stankovic ja Jussi Nyström pelasivat komeasti yhteen. Syöttöketjun päätteeksi Nyström ohjasi ”takavasaralla” pallon pitseihin. Jakso eteni kuitenkin tasaisesti molempien luodessa hyviä tilanteita. Leijonien tilanteet päätyivät tolppiin tai päätyseinille, mutta Kemin tilanteet taas napsi maalillaan siis huippuottelun pelannut Juho Laine järjestäen pois. Ottelu oli kohtuu fyysinen, mikä ehkä hieman myös yllätti LeiFin, sillä Kemin varsin nuori joukkue oli selkeästi opetellut kansainvälisen käsien käyttämisen tavan. Tästä seurauksena mm. Jirka Järven ottelu päättyi yhteen vaihtoon saatuaan napakan iskun nenän varteen. Jakso päättyi lopulta Nyströmin maalilla 0-1.


Ottelu päättyi Leijona Futsalin juhliin (kuva: Jaana Jussila)

Toinen jakso lähti hyvin samoin elkein kuin ensimmäinen. Molemmilla joukkueilla oli pitkiä pallonhallintajaksoja ja toinen joutui puolustuskannalle. Noin viiden minuutin pelin jälkeen kruununa illalle Laine avasi pallon laitaan Milojevicille, joka hassutti 1-1 -tilanteessa vastustajansa ja spurttasi laidalta läpi. Hallittu sijoitus veskarin längeistä toi hieman hengitystilaa ja taululle lukemat 0-2. LeiFillä pakka oli kohtuu hyvin kasassa ja vasta viimeisellä vitosella Kemi sai kaivatun kavennuksen, kun komealla kaukolaukauksella Tuukka Pikkarainen kavensi lukemiksi 1-2. Maalia edelsi pitkä hallintajakso ja luvalla sanoen maali roikkui ilmassa jo aiemmin. Kemi jatkoi maalin jälkeen hallintaa ja olikin hyvin lähellä tasoitusta, mutta kutosen sisältä lähtenyt tulinen laukaus viuhui vain senttejä ohi takatolpan. Sitten kuin tyhjästä Jussi Nyström lähti haastamaan Kemin pohjapelaajaa. Pallo kauas vasempaan laitaan ja vasurilla lähtenyt laukaus lipsahti Kemin maalivahdilta luvattoman helposti maaliin. Maalin jälkeen Kemi lähti hakemaan lentävällä maalivahdilla kavennusta ja sitä kautta tasoitusta. LeiF oli tunnetun terävä alivoimapelissä ja muutamaan otteeseen mm. Laine haki sitä lopullista kruunua, mutta enää pallo ei Kemin maaliin päätynyt. Näin ollen kausi ja pistetili avattiin 3-1 voitolla. Huomenna ottelut jatkuvat kun Oulun Urheilutalolla vastaan asettuu tänään yllättävän 4-2 -voiton Ilveksestä ottanut Tervarit.


Juho Laine oli maalinsuulla tänään lähes ohittamaton (kuva: Jaana Jussila)

Ottelun parhaana Leijonilta palkittiin Jovan Stankovic, joka oli tyytyväinen voittoon, mutta näki että Leijonat tulevat vielä olemaan vahvempia kuin tänään nähty lauma. ”Olemme treenanneen nyt kaksi viikkoa todella kovaa ja tulemme olemaan vielä vahvempia. Meillä on muutamia uusia pelaajia, jotka tulivat hienosti tänään sisään. Ottelu ei ollut helppo ja kopissa painotin jätkille, että meillä on pitkä matka takana ja emme tulleet tänne häviämään. Jokaisen jätkän täytyy lyödä nyt sata lasiin niin voitetaan.” Ja voittohan sieltä tuli.


Jovan Stankovic valittiin kentän parhaaksi (kuva: Jaana Jussila)

Ensimmäisen liigaottelunsa päävalmentajana vetänyt Matti Anttonen oli Stankovicin kanssa samoilla linjoilla. ”Paljon meillä on vielä tehtävää, mutta ehdottomasti pisteisiin pitää olla tyytyväinen. Meiltä kuitenkin tiivis esitys ja hieman lisää terävyyttä vastustajan maalin edustalla, niin lukemat olisivat voineet olla toiset. Täytyy antaa tunnustusta Kemille, sillä he esittivät todella hienoa ja aktiivista peliä.”

FC Kemi-Leijona Futsal 1-3 (0-1)
06:56 0-1 Jussi Nyström (Jovan Stankovic)
24:43 0-2 Dusan Milojevic (Juho Laine)
33:53 1-2 Tuukka Pikkarainen
36:33 1-3 Jussi Nyström (Miikka Hurme)

Kokoonpano:
Juho Laine mv 0+1
(Mikko Ananin mv)
Jovan Stankovic 0+1, pp
Dusan Milojevic 1+0
Jirka Järvi
Miikka Hurme 0+1
Matti Anttonen
Yasar Elbeller
Petri Grönholm
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Jussi Nyström 2+0
(Henri Ojala)
(Aleksi Pirttijoki)