PJK nurin rutiiniesityksellä

Leijona Futsal palasi keskiviikon SoVo-tappion jälkeen nopeasti voittokantaan, kun sarjanousija PJK kaatui Pirkkalassa lukemin 2-5 (0-2). Esitys ei ollut loistokas, mutta paikallaolijoista LeiF oli kuitenkin juuri numeroiden verran parempi.

Ottelu olisi toki voinut saada toisenlaisenkin käsikirjoituksen, mikäli PJK olisi osunut avausjakson huippupaikoistaan. Niitä se nimittäin rakenteli useita, mutta vierasjoukkueen maalilla Mikko Ananin oli jälleen huippuvireessä. Vaikka Leijona pitikin pallonhallintaa enemmän itsellään, meni avausjakson paikat suunnilleen tasan. Ero tuli maalivahtipelissä.

Avausmaali saatiin jo neljännellä peliminuutilla, kun Petri Grönholm väläytteli hyökkäyspään taitojaan kiertämällä PJK-puolustajan ja kaupan päälle maalivahdinkin. Taukolukemat 0-2 viimeisteli puolestaan jakson päätösminuutilla Jussi Nyström, joka iski pallon vuorenvarmasti verkkoon kaukorankkarista PJK:n rikottua kuudennen kerran.


PJK törmäsi Mikko Ananinin johtamaan Leijona-puolustukseen

Toisen jakson alussa Nyström haastoi laidalta hyvään vetopaikkaan. Aleksi Pirttijoki ohjasi pallon maalin edestä tolppaan, ja reboundista Yasar Elbeller tälläsi kauden avausosumansa makealla hetkellä. Lopullisesti peliä ratkaistiin seuraavalla minuutilla. PJK kavensi ensin vapaapotkusta. Mutta sen jälkeen seuraava PJK-kosketus palloon olikin sen kaivaminen omasta maalista. 11 sekuntia kavennuksen jälkeen Leijona Futsal oli nimittäin upealla kuviolla siirrellyt pallon jälleen verkkoon ja lukemiksi 1-4. Viimeisen syötön tarjoili Jyrämö, ja Miikka Hurme sai kunnian viimeistellä.

1-4 katkaisi PJK:n selkärangan. Kotijoukkueen kiristä ei meinannut tulla mitään, kun LeiF piti välillä palloa minuuttikaupalla hallussaan todistaen "hyökkäys on paras puolustus"-väittämän todeksi. Lopussa PJK sai vielä yhden kavennuksen ottaessaan pallonhallinnan väkisin itselleen lentävän maalivahdin avulla. Nyströmin kauden viidestoista syntyi tyhjään PJK-rysään ajassa pari sekuntia ennen päätössummeria.

Sunnuntain peliä ei voi sanoa kummankaan joukkueen puolesta erityisen säkenöiväksi, mutta viihdyttävä ja vauhdikas futsalpeli Pirkkalassa kuitenkin jälleen nähtiin. Vierasjoukkue nappasi näin arvokkaat kolme pistettä ja jatkoi huimia vierasesityksiään: kauden viides vieraspeli toi viidennen täyden kolmen pisteen voiton. Seuraavaksi katseet siirretään kohti ensi lauantaita, jolloin päästään taas kotiyleisön eteen. Aina paha ja maajoukkuetähtien sävyttämä espoolainen GFT saapuu Panu Aution johdolla vierailulle Akaaseen. Luvassa siis melkoinen herkkupala jälleen futsalin ystäville!

PJK-Leijona Futsal 2-5 (0-2)
03:45 0-1 Petri Grönholm (Jukka-Pekka Jyrämö)
19:04 0-2 Jussi Nyström 10m rp
22:09 0-3 Yasar Elbeller (Aleksi Pirttijoki)
23:21 1-3 Antti-Petteri Mäkinen
23:32 1-4 Miikka Hurme (Jukka-Pekka Jyrämö)
36:57 2-4 Antti-Petteri Mäkinen (Miikka Mörö) im
39:58 2-5 Jussi Nyström (Petri Grönholm) tm

Kokoonpano:
Mikko Ananin mv, k
(Juho Laine mv)
Dusan Milojevic
Yasar Elbeller 1+0
Petri Grönholm 1+1
Miikka Hurme 1+0
Jirka Järvi 'A'
Jussi Nyström 2+0, pp
Jukka-Pekka Jyrämö 'C' 0+2
Henri Ojala
Aleksi Pirttijoki 0+1
Joona Kari
(Matti Anttonen)