PP-70 nurin vuoden avauspelissä

Uusi vuosi 2017 käynnistettiin Futsal-Liigan osalta lauantaina. Monarilla Leijona Futsal esiintyi tutun vahvasti, ja nappasi tärkeät sarjapisteet PP-70:n kustannuksella. Loppulukemat isännille 5-3 (4-1).

Ennen ottelun alkua juhlittiin näyttäviä merkkipaaluja. Leijona Futsalin Juho Laine sekä Jussi Nyström palkittiin syyskauden aikana täyteen tulleista 100 LeiF-ottelusta (mukana Liiton ottelut eli Futsal-Liiga ja Futsal-Ykkönen). Joukkueen kapteeni, elävä Leijona-Legenda Jukka-Pekka Jyrämö pisti tästäkin vielä paremmaksi - hänelle täyteen tuli peräti 200 ottelua!

Kotijoukkueen juhlien merkeissä käynnistyi myös itse ottelu. Leijona Futsal hallitsi avausjaksoa selvästi, eikä taukonumeroissa 4-1 ollut yhtään liikaa. Avausosumasta vastasi serbialainen Dusan Milojevic, jolle esityön tarjoili joukkueen syöttökuninkaaksi viime aikojen vireillään noussut Petri Grönholm. 2-0 syntyi rangaistuspotkusta, kun PP-70-puolustus ei saanut pirteästi pelannutta LeiF-pelaajavalmentaja Matti Anttosta kuriin laillisin keinoin. Pallon ylähyllylle kävi rankkarista pommittamassa Jussi Nyström.

Kolmannessa maalissa oli asialla Anttonen itse, viimeistellen samalla ensimmäisen liigamaalinsa Leijona Futsalin paita päällä. Syöttäjänä osumassa Yasar Elbeller. PP-70 kavensi välillä pallon pompattua epäonnekkaasi LeiF-pelaajasta omaan maaliin, mutta tauolle lähdettiin turvallisessa 4-1 -johdossa, kun Grönholm tarjoili ja lainasopimukselta Leijona-paitaan tähän peliin palannut Tomi Kohonen ohjasi maalin edestä pallon häkkiin. Tässä vaiheessa kukaan ei vielä arvannut, että Kohosen maali jäisi lopulta pelin voittomaaliksi!


Jussi Nyström iski jälleen kaksi ja jatkaa Liigan maalipörssin ykkösenä

Vastoin kenttätapahtumia PP nimittäin nousi vielä toisella jaksolla uhkaamaan kotijoukkueen johtoasemaa. Se viimeisteli alkujakson aikana kovalla prosentilla paikoista ja kiri 4-3-tilanteeseen. Eikä se tasoituskaan lopulta kaukana ollut, vaikka peli kotijoukkueen hallinnassa etenikin. Juho Laine kotijoukkueen maalilla otti kuitenkin tärkeät torjunnat oikeaan paikkaan. Lopullinen ratkaisu nähtiin seitsemän minuuttia ennen loppua, ja voihan veljet millä tavalla! Asialla olivat päivän tehomiehet, kun Kohonen vippasi korkean syötön poikki kentän, ja Nyström pommitti käsittämättömän tykin volleystä ja suoraan juoksusta aivan PP-maalin ylänurkkaan. Siinäpä heti vuoden ensimmäisessä pelissä erinomainen ehdokas vuoden maaliksi, ja loppulukemat näin vieraiden näennäisen loppuminuuttien hallinnan myötä kotijoukkueelle 5-3 (4-1).

Leijona Futsalin esitys ei ollut säkenöivä, mutta rutiinitaso on saatu hilattua niin hyvälle tasolle, että voittoja tulee silläkin. Helppoja pisteitä Liigassa ei olekaan. Sarjataulukkoon tuli taas täytettä kolmen tärkeän pisteen verran, ja tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikonloppua ja Final Four-turnausta. Siinä syyskierroksen neljä parasta mittelevät keskenään rahapalkinnosta, ja TV-näkyvyydenkin myötä tietysti myös maineesta ja kunniasta! Futsal-Liiga jatkuu kahden viikon päästä tuplaviikonlopulla, kun joukkue matkustaa lauantaina Raaheen, jossa vastaan asettuu Sievi Futsal. Sunnuntaina matka jatkuu Vaasaan Ruutupaitojen vieraaksi.

Leijona Futsal-PP-70 5-3 (4-1)
05:19 1-0 Dusan Milojevic (Petri Grönholm)
11:00 2-0 Jussi Nyström 6m rp
14:47 3-0 Matti Anttonen (Yasar Elbeller)
16:29 3-1 oma maali
17:17 4-1 Tomi Kohonen (Petri Grönholm)
20:21 4-2 Mikko Ala-Hakuni (Lauri Savolainen)
22:50 4-3 Mikko Ala-Hakuni (Lauri Savolainen)
32:57 5-3 Jussi Nyström (Tomi Kohonen)

Kokoonpano:
Juho Laine mv
(Jukka Saari mv)
Dusan Milojevic 1+0
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Petri Grönholm 0+2
Miikka Hurme
Jussi Nyström 2+0, pp
Tomi Kohonen 1+1
Yasar Elbeller 0+1
Matti Anttonen 1+0
Henri Ojala