Leijona Futsal nousi tappioasemasta puolivälierävoittoon

Leijona Futsal ja Riemu käynnistivät oman puolivälieräsarjansa Toijalassa lauantaina. Tasaisen ja jännittävän pelin jälkeen kotijoukkue juhli avausvoittoa lukemin 6-3 (3-2).

Riemu tuli otteluun sisään valmiimpana kuin kotijoukkue. Se kilautti tolppaakin jo avausminuutilla, ja oli muutenkin terävämpänä. Vierasjoukkue sai myös avausmaalin, kun Janne Törmänen vei Riemun johtoon ajassa 6:39. Jo sitä ennen kotijoukkueen maalivahti Juho Laine oli kokenut kovia, kun Riemu-hyökkääjä liukui pallontavoittelutilanteessa sääntöjen vastaisesti maalivahdin päälle. Laine joutui loppupeliksi sivuun, ja tilalle tuli Jukka Saari, joka lopulta valittiin kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi. Leveyttä siis riittää!

Leijonat sai elintärkeän tasoituksen nopeasti, ja asialla oli tuttu mies. Jussi Nyström sai laitaan pallon, ja upea tykitys etuylänurkkaan vapautti kotijoukkueen peliä. Hallinta siirtyi Leijonille ja tulostakin tuli, kun Dusan Milojevic väläytti huikeaa taitoaan veivaamalla Riemu-maalivahdin ja puolustuksen sivuun tilanteesta, ja siirtäen pallon helposti verkkoon ajassa 16:01. Yasar Elbellerin syötönkatko ja upea laukaus muuttivat tilanteeksi jo 3-1, mutta Riemu sai kaipaamansa kavennuksen heti perään, ja näin tauolle siirryttiin lukemissa 3-2.

Toinen jakso oli todella jännittävää ja viihdyttävää peliä. Kotijoukkue rakensi eittämättä enemmän maalipaikkoja, mutta myös Riemulla oli omat paikkansa tasoitukseen, Saaren venyessä hienoihin torjuntoihin. Helpotusta tilanteeseen saatiin kuutisen minuuttia ennen loppua, kun Jukka-Pekka Jyrämö puttasi läheltä Milojevicin vedon reboundin sisään ja lukemiksi 4-2. Riemu ei taipunut vieläkään, vaan tuli lentävän maalivahdin kera maalin päähän. Lopullinen sinetti saatiin päätösminuutilla, kun Miikka Hurme nappasi jo päivän kolmannen syöttöpisteensä, vapauttaen Petri Grönholmin maalintekoon läpiajosta. Hetki tästä ja Grönholm osui vielä toistamiseen Saaren heittosyötön jälkeen.

Leijona Futsal nappasi näin pelitapahtumiin nähden ansaitun 6-3 (3-2) -kotivoiton. Se sai rakennettua pallonhallinnalla selvästi enemmän maalipaikkoja kuin vastustaja. Toisaalta taas vastahyökkäyksissä Riemu osoitti vaarallisuuttaan, ja kyllä siellä riittävästi maalipaikkoja olisi ollut myös vierasvoittoon. Pienestä oli kiinni, ja pienestä on varmasti kiinni myös huomenna. Silloin tappiosta takuuvarmasti sisuuntunut Riemu tulee taas Monarille, tarkoituksenaan tasoittaa voitot ja napata kotietu mukanaan Jyväskylään. Tämän päivän esitys ei riitä enää kotijoukkueelle. Luvassa on varmasti taas viihdyttävä ja tasainen peli, joten eiköhän täytetä Monari myös sunnuntaina!

Leijona Futsal-Riemu 6-3 (3-2)
06:39 0-1 Ville Vähäkoitti (Sakari Holopainen)
09:13 1-1 Jussi Nyström (Miikka Hurme)
16:01 2-1 Dusan Milojevic (Miikka Hurme)
17:16 3-1 Yasar Elbeller (Matti Anttonen)
17:25 3-2 Janne Törmänen (Eetu Parpala)
34:08 4-2 Jukka-Pekka Jyrämö (Dusan Milojevic)
36:50 4-3 Eetu Parpala (Sakari Holopainen)
39:17 5-3 Petri Grönholm (Miikka Hurme)
39:51 6-3 Petri Grönholm (Jukka Saari)

Kokoonpano:
Juho Laine mv
Jukka Saari mv 0+1, pp
Jukka-Pekka Jyrämö 'C' 1+0
Dusan Milojevic 1+1
Petri Grönholm 2+0
Miikka Hurme 0+3
Yasar Elbeller 1+0
Jussi Nyström 1+0
Jirka Järvi
Matti Anttonen 0+1
(Henri Ojala)