Jännitysnäytelmästä toinen kiinnitys välieräpaikkaan

Monarilla todistettiin sunnuntaina huikeaa jännitysnäytelmää. Avausjakson täydellinen hallinta kääntyi toisella jaksolla vieraiden kiriksi, joka ei kuitenkaan lopulta riittänyt ja näin Leijona Futsal nappasi toisen otteluvoiton lukemin 5-4 (5-1).

Jos Leijona Futsalissa oli lauantain avausottelussa pieniä käynnistymisvaikeuksia alkuminuuteilla, niin tänään niistä ei ollut tietoakaan. Kotijoukkue otti rytmikapulan heti alusta lähtien tiukasti näppeihinsä, eikä siitä enää pelissä missään vaiheessa luopunutkaan.

Avausjakso oli suorastaan ilotulitusta Leijonilta. Maalihanat aukaisi Dusan Milojevic hyvin dusanmaisella haastolla ja laukauksella jo yhdeksän sekunnin pelin jälkeen. Viiden minuutin kohdalla Riemu pompotti pallon omiin, ja vielä ennen kympin täyttymistä myös Matti Anttonen ja Jussi Nyström osuivat. Leijonilta tuntui onnistuvan aivan kaikki. Sama ralli jatkui toisenkin kympin, mutta sillä erotuksella, että nyt vierasjoukkueen maalivahti onnistui upeissa torjunnoissa, ja piti numerot siedettävinä. Miikka Hurmeen komealla yksilösuorituksella taukonumeroiksi kirjattiin lopulta 5-1.

Toisen jakson alussa Riemu pääsi kaventamaan erikoistilanteesta, ja se sai muutenkin käännettyä pallonhallinnan väkisin itselleen. Kotijoukkueen maalilla Jukka Saari otti kuitenkin tärkeitä koppeja, samoin kuin itseluottamuksensa löytänyt vierasveskari, joka piti Riemun pelissä mukana. Vierasjoukkueen hallinta ei tuntunut johtavan maalitilanteisiin, mutta se sai kuitenkin hakemansa kavennuksen ajassa 29:25, kun hyvän kuvion päätteksi pallo löysi tiensä LeiF-maalin alanurkkaan ja näin tilanteeksi 5-3. Ajassa 30:50 Reimu nostatti sykkeitä katsomossa ja nousi kuin varkain jo tilanteeseen 5-4.

Vierastaisteluun Riemu haki vielä suunnitelmia aikalisältä ajassa 35:32. Se haki tasoitusta "reikäpaidalla" ja rakensikin muutaman maukkaan tilanteen. Päätösminuutilla Saari kotijoukkueen maalilla venyi upeaan lähitorjuntaan, ja voitto näytti jäävän Akaaseen. Vielä kaksi sekuntia ennen loppua Riemu sai rajapotkun, josta pallo toimitettiin maalille. Päätössummerin jo soidessa soi myös verkko LeiF-maalissa, mutta koska kukaan ei maalin edessä palloon koskenut, jäi loppulukemiksi 5-4.

Leijona Futsal pelasi tänään sarjan parhaan ja huonoimman jaksonsa. Se riitti voittoon. Sarja jatkuu ensi viikonloppuna Jyväskylässä. Lauantain kolmas ottelu starttaa klo 16:30, ja siinä Leijona Futsalin täytyy löytää otteisiinsa tasaisuutta. Riemu tulee varmasti hurjana päälle, ja siihen täytyy olla valmis vastaamaan, kuten tänään avausjaksolla vastattiin. Mikäli sarja ei pääty lauantaina, se jatkuu sunnuntaina, niin ikään Jyväskylässä. Mahdollinen ratkaiseva viides ottelu pelataan Akaassa keskiviikkona 29.3. klo 19:00.

Leijona Futsal-Riemu 5-4 (5-1)
00:09 1-0 Dusan Milojevic
05:15 2-0 Riemu om
05:40 3-0 Matti Anttonen (Jukka-Pekka Jyrämö)
08:21 4-0 Jussi Nyström (Jirka Järvi)
16:13 4-1 Ville Vähäkoitti (Eetu Parpala)
16:36 5-1 Miikka Hurme
20:33 5-2 Janne Törmänen
29:25 5-3 Mika Halonen (Sakari Holopainen)
30:50 5-4 Eetu Parpala

Kokoonpano:
Jukka Saari mv
(Juuso Rupponen mv)
Jukka-Pekka Jyrämö 'C' 0+1
Dusan Milojevic 1+0, pp
Petri Grönholm
Miikka Hurme 1+0
Yasar Elbeller
Jussi Nyström 1+0
Jirka Järvi 0+1
Matti Anttonen 1+0
Henri Ojala