Ruutupaidat nurin vahvalla esityksellä

Paluu kotisaliin sujui lauantaina suunnitelmien mukaisesti. Vahva esitys toi 4-1 (2-0) -kotivoiton vaasalaisista. Leijona Futsal jatkaa näin sarjan kärkipaikalla puhtaalla pelillä.

Ottelun käsikirjoitus oli ennakkoveikkausten mukainen. Leijona Futsal piti palloa enemmän ja oli muuutenkin niskan päällä. Voittoa voi sanoo kaikin puolin ansaituksi. Hiukan kehno viimeistely ja vierailijoiden erinomainen maalivahti pitivät pelin tasaisena aina päätösminuuteille asti.

Ei Ruutupaidat kuitenkaan helposti kaatunut. Kolmeen pisteeseen vaadittiin todella kova fyysinen taistelu. Ja kuten aina, huippuluokan maalivahtipeliä. Kotijoukkueen tolppien välissä oli Juho Laineen vuoro loistaa, ja tarjota joukkueelle avaimet voittoon.

Leijona Futsalin avausjakson maaleissa nähtiin oivaa yksilötaitoa. Jirka Järven komea harhautus laidalla alusti Jussi Nyströmin maalin eteen viimeistelemään. Miikka Hurmeen hieno katko keskellä kenttää puolestaan avasi Dusan Milojevicin vastahyökkäykseen, ja millintarkka laukaus vasempaan alanurkkaan vei Leijonat 2-0 -puoliaikajohtoon. Kolmaskin maali saatiin tehtyä, mutta Henri Ojalan ylänurkkalaukausta ei rekisteröity tulostaululle tuomarivirheen takia, kun pilli ehti juuri viheltää pelin poikki tilannetta edeltäneen Ruutupaidat-pelurin rikkeen takia. Onneksi tuo tilanne ei jälkikäteen katsottuna ratkaissut mitään.

Toisella jaksolla peli avautui, kun vierasjoukkue lähti karvaamaan ylempää. Molemmissa päissä kenttää nähtiin kutkuttavia tilanteita, mutta pitseihin asti palloa ei tunnuttu saavan. Kunnes merkkausvirheen seurauksena Ruutupaidat pääsi kaventamaan pelin vajaat kahdeksan minuuttia ennen päätössummeria. Laine edessään uhrautuva Leijona-puolustus oli kuitenkin päättänyt, että toista maalia vaasalaisille ei enää anneta. Eikä annettukaan. Jussi Nyström ja päivän parhaaksi valittu Jirka Järvi pääsivät vielä lopussa rokottamaan tyhjään vierasmaaliin loppulukemiksi 4-1.

Hieno voitto täytyy huuhdella mielestä nopeasti, sillä sarja jatkuu heti huomenna Sievin vieraillessa Monarilla. Kumpi jatkaa sarjakärkenä sunnuntain jälkeen?

Leijona Futsal-Ruutupaidat 4-1 (2-0)
02:35 1-0 Jussi Nyström (Jirka Järvi)
07:18 2-0 Dusan Milojevic (Miikka Hurme)
32:22 2-1 Nicolas Tuisku (Elbasan Kabashi)
38:20 3-1 Jirka Järvi tm
38:43 4-1 Jussi Nyström (Jirka Järvi) tm

Kokoonpano:
Juho Laine mv
(Mikko Ananin mv)
Dusan Milojevic 1+0
Jirka Järvi 1+2, pp
Miikka Hurme 0+1
Jovan Stankovic
Jussi Nyström 2+0, k
Yasar Elbeller
Petri Grönholm
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Matti Anttonen
Henri Ojala