Vakuuttava vierasvoitto Vaasasta

Leijona Futsal palasi lauantain jatkoaikatappion jälkeen nopeasti voittokantaan. Ruutupaidat kaatui Vaasassa vakuuttavasti lukemin 3-7 (1-5) koko joukkueen hyvällä ja tehokkaalla esityksellä.

Viime kauden vierastappio Vaasassa saatiin näin hienosti kuitattua. Jellona oli sunnuntaina hyvällä jalalla liikkeellä, vaikka aivan ottelun ensiminuutit mentiinkin kotijoukkueen hienoisessa hallinnassa. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä selvemmin ote siirtyi kuitenkin vieraille. Viime aikoina hiukan viimeistelyn kanssa tuskaillut vierasjoukkue löysi tänään erinomaisen tehovireen, ja hallinta saatiin näkymään tulostaululla kovalla prosentilla.

Avausmaaliin tarvittiin liigan maalikuningasta, kun Jussi Nyström tykitti kauden 25. osuman hurjalla kaukolauksella. Seuraavaksi Jukka-Pekka Jyrämö väänsi keskelle vetopaikan Petri Grönholmille, jonka viime aikojen liekehtiminen sen kuin jatkuu - kova laukaus tolpan juureen vei vieraat 0-2 -johtoon. Vaikka Ruutupaidat seuraavan maalin iskikin, niin avausjakso oli Leijonien juhlaa. Dusan Milojevicin komea haasto ja ylänurkkalaukaus sai jatkoa Miikka Hurmeen ja Jirka Järven maaleilla, ja näin tauolle lukemin 1-5.Leijona Futsalin hyökkäyspelissä löytyi tänään isäntiä enemmän juonikkuutta

Heti toisen jakson alussa saatiin otteluun lopullinen ratkaisu, kun Petri Grönholm veivasi upeasti ohi Ruutupaidat-pelaajasta, ja teki esityön, josta päivän parhaaksi valitun Nyströmin oli helppo painaa ottelu 1-6:een. Maalin jälkeen otteluun tuli vähän pelailun maku. Ruutupaidat sai kyllä aikaiseksi kavennuksen ja lopussa toisenkin, mutta mitään todellista taistelua ottelun voittajasta ei enää nähty. Leijona Futsal tyytyi toisen jakson ajan tuhlailemaan hyviäkin maalipaikkoja, mutta tolppien väliinkin pallo vielä kerran saatiin. Grönholm tyylitteli loppulukemat 3-7 -tyhjään vaasalaismaaliin.


Petri Grönholm iski tehot 2+1 ja jatkaa yhdeksän pelin pisteputkessa

Neljän pisteen viikonloppuun on hyvä päättää tammikuun härkäviikot. Joukkue taisteli sitkeästi koko joukkueen voimin sunnuntaina, ja pisteet lähtivät täysin ansaitusti Akaaseen. Näin joukkue jatkaa sarjataulukon kakkosena, kun runkosarjaa on vielä jäljellä kuusi peliä. Ottelutahti on lähiaikoina hiukan väljempi, ja seuraavan kerran pisteistä taistellaankin vasta kahden viikon päästä. Silloin lauantaina 4.2. Riemu vierailee Monarilla.

Ruutupaidat-Leijona Futsal 3-7 (1-5)
07:49 0-1 Jussi Nyström (Dusan Milojevic)
09:42 0-2 Petri Grönholm (Jukka-Pekka Jyrämö)
09:57 1-2 Aapo Autio (Lauri Karri)
13:49 1-3 Dusan Milojevic (Miikka Hurme)
14:22 1-4 Miikka Hurme (Jirka Järvi)
16:31 1-5 Jirka Järvi (Yasar Elbeller)
21:04 1-6 Jussi Nyström (Petri Grönholm)
23:16 2-6 Miika Niemi
34:39 3-6 Elbasan Kabashi (Lauri Karri)
38:56 3-7 Petri Grönholm tm

Kokoonpano:
Jukka Saari mv
(Juho Laine mv)
Dusan Milojevic 1+1
Jukka-Pekka Jyrämö 'C' 0+1
Petri Grönholm 2+1
Miikka Hurme 1+1
Jirka Järvi 'A' 1+1, k
Jussi Nyström 2+0, pp
Tomi Kohonen
Yasar Elbeller 0+1
Matti Anttonen
Henri Ojala