Sievi niukasti parempi kärkiottelussa

Sunnuntai-iltapäivän kruununa Monarilla nähtiin vauhdikas kärkikamppailu, kun Leijona Futsal haastoi hyvin Sieviä. Tasainen ottelu eteni lopulta voittomaalikilpailuun, jossa vierasjoukkue kuittasi lisäpisteen itselleen. Loppulukemat näin 2-3 (vm 0-1), ja 2-2, 2-2 (1-0).

Ottelun avausminuutit olivat vierashallintaa. Kotijoukkueen maalilla Mikko Ananin oli kuitenkin kovassa vireessä ja auttoi joukkueen pahimman ylitse. Vähitellen myös Leijona Futsal sai peliin otetta, ja myös maalipaikkoja alkoi rakentumaan toiseen päähän. Tolppiakin kolisuteltiin molemmilla maaleilla, kunnes 17. peliminuutilla Miikka Hurme tykitti komeasti 1-0 -kotikohdon Dusan Milojevicin syötöstä. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti kärkikamppailun arvoisesti huolimatta siitä, että molemmilla joukkueilla jaloissa painoi peli edelliseltä päivältä.

Toisen jakson alussa nähtiin ikävä tilanne, kun Leijona Futsalin Jovan Stankovic loukkaantui ikävän näköisesti. Ambulanssi vei miehen jatkotutkimuksiin ja peli jatkui, mutta Stankovicin poissaolo hiukan lamaannutti kotijoukkuetta. Pallonhallinta annettiin turhan helposti vieraille, joka lopulta saikin tasoituksen hiukan onnekkaan pompun seurauksena.

Leijona Futsal oli kuitenkin päättänyt, että halvalla ei nahkaa tänään myydä. Kova taistelu ja intohimo kantoi joukkueen uudelleen johtoasemaan, kun päivän parhaaksi Leijona-peluriksi valitun Ananinin upea heittoavaus tavoitti laitaa pitkin spurtanneen Jussi Nyströmin, joka sijoitti pallon häkkiin. Painopiste muuttui entistä vahvemmin kohti kotijoukkueen maalia. Kaksi minuuttia ennen loppua Sievi osoitti, minkä takia se on pokaaleja viime vuosina hankkinut. Pieni herpaantuminen Leijonien puolustusneliöltä, ja vieraiden maaliseppä Rami Tirkkonen sai sekunnin kymmenyksen liikaa aikaa virittää pomminsa kohti ylänurkkaan.

Jatkoajalla maaleja ei nähty, eikä niitä meinattu nähdä voittomaalikisassakaan. Vierasjoukkueelta kuitenkin löytyi yksi onnistuja, minkä ansiosta lisäpiste lähti matkalle kohti Sieviä. Vaikka kotijoukkueellakin oli sekä varsinaisella peliajalla että jatkoajalla hyvät paikat kuitata voitto Akaaseen, voisi pistejakauman 1-2 sanoa olevan pelitapahtumiin nähden täysin oikea tulos.

Liiga jatkuu Leijona Futsalin osalta tulevana lauantaina, kun joukkue matkustaa aina vaikeaan paikkaan, eli Jyväskylään. Siellä Riemu isännöi akaalaisia, joilla alkaa ottelun jälkeen kahden ja puolen viikon tauko liigapeleistä.

Leijona Futsal-Sievi FS 2-3 (0-1 vm), ja 2-2, 2-2 (1-0)
16:21 1-0 Miikka Hurme (Dusan Milojevic)
23:20 1-1 Rami Tirkkojen (Nikola Erceg)
32:58 2-1 Jussi Nyström (Mikko Ananin)
38:02 2-2 Rami Tirkkonen (Joni Pakola)
2-3 vm Joni Pakola

Kokoonpano:
Mikko Ananin mv 0+1, pp
Juho Laine mv
Dusan Milojevic 0+1
Jirka Järvi
Miikka Hurme 1+0
Jussi Nyström 1+0
Yasar Elbeller
Petri Grönholm
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Jovan Stankovic
Matti Anttonen
(Henri Ojala)
(Aleksi Pirttijoki