SoVo niukkaan voittoon jännitysnäytelmässä

Futsal-Liiga näytti keskiviikkoiltana Monarin runsaslukuiselle yleisölle parastaan, kun Leijona Futsal isännöi SoVoa kärkikamppailussa. Värikkään ja tasaisen pelin jälkeen edettiin aina jatkoajalle asti SoVon napatessa lisäpisteen loppulukemin 2-6ja, 2-2 (0-1).

Avausjakso oli tasainen. Leijona Futsal lähti ennakkoluulottomasti pelaamaan täydellä kokoonpanolla, mikä tiesi heti ensiminuutteja liigaparketilla myös illan debytantille, Joona Karille. Nuoriso-osasto käyttikin hienosti näyttöpaikkansa hyväkseen. Jakson ainoasta maalista vastasi vierasjoukkue SoVo, kun pallo pomppi epäonnekkaasti omasta pelaajasta LeiF-maaliin. Molemmat joukkueet hyökkäsivät aktiivisesti, ja kyttäilyn sijaan molemmissa päissä kenttiä nähtiin useita hyviä maalipaikkoja. Niin kotijoukkueen Mikko Ananin kuin vieraiden Marko Laaksonen olivat kuitenkin tänään ottelun parhaat pelaajat. Huikeat torjunnat seurasivat toisiaan ja näin tauolle mentiin lukemissa 0-1.

Toisen jakson alku oli erittäin vahvaa Leijona Futsalin hallintaa. Tasoitusta hakiessa vierasjoukkue joutui rikkomaan, ja palloa vietiin kolme kertaa kaukorankkaripisteellekin. Tehottomuus vaivasi kuitenkin Leijonia, ja verkkoon asti palloa ei tunnuttu saavan millään. Lopulta ajassa 27:41 Jirka Järvi pääsi tasoittamaan pelin Miikka Hurmeen oivasta esityöstä. Kokoonpanoaan pelin edetessä tiivistänyt kotijoukkue pääsi heti perään ensimmäisen kerran johtoasemaan, kun Jussi Nyström osui kymmenen metrin rankkarista. 2-1 -maalin jälkeen oli SoVon vuoro ottaa pelin ohjakset käteensä. Aggressiivinen hyökkäyspeli toikin tasoituksen, kun Gesim Voca ampui pallon ylänurkkaan vapaapotkusta.

Ottelun päätösminuuteilla molemmilla oli huikeita paikkoja ratkaista peli, mutta maalivahdit ottivat entistä suurempaa roolia. Vielä aivan viimeisten sekuntien aikana Voca pääsi ampumaan vuorostaan kaukorankkarin, mutta hetkeksi kentälle vaihdettu LeiF-veskari Juho Laine torjui upeasti ja siirsi ratkaisun jatkoajalle. Lisäpistettä metsästettiin taas aktiivisesti vuoronperään, ja lopulta SoVo onnistui käyttämään hyväksi Leijona Futsalin puolustusnukahduksen, ja siirtyi 2-3 -johtoon reilu minuutti ennen jatkoajan päättymistä. Jatkoajan viimeinen minuutti toi enää LeiF-kirin sijaan kolme maalia vastustajalle pelin jo ratkettua.

Vierasjoukkue oli tänään parempi pelin tärkeimmällä osa-alueella, eli maalinteossa. Tasaisessa väännössä Leijona Futsal onnistui luomaan hiukan enemmän vaarallisia maalipaikkoja, mutta tällä kertaa hyvä ja kova taistelu palkittiin siis vain yhden sarjapisteen verran. SoVo nousi voitollaan sarjakärkeen, ja keskiviikkoillan perusteella se ei ole kärkikamppailusta mihinkään putoamassakaan tällä kaudella. Leijonat palaavat treenisaliin hiomaan pieniä asioita vielä parempaan kuntoon, sillä seuraava peli tulee pian. Sunnuntaina Pirkkalassa PJK isännöi akaalaisia, joten keskiviikon jatkoaikapettymys täytyy käsitellä nopeasti.

Leijona Futsal-SoVo 2-6ja, 2-2 (0-1)
03:25 0-1 oma maali
27:41 1-1 Jirka Järvi (Miikka Hurme)
28:20 2-1 Jussi Nyström 10m rp
30:53 2-2 Gesim Voca
43:45 2-3 Mikko Halonen (Tuomas Hakala)
44:02 2-4 oma maali tm
44:25 2-5 Arber Istrefi tm
44:44 2-6 Arber Istrefi 10m rp

Kokoonpano:
Mikko Ananin mv, pp
Juho Laine mv
Dusan Milojevic
Yasar Elbeller
Petri Grönholm
Matti Anttonen, k
Jirka Järvi 'A' 1+0
Miikka Hurme 0+1
Jussi Nyström 1+0
Jukka-Pekka Jyrämö 'C' k
Henri Ojala
Aleksi Pirttijoki
Joona Kari