Myös Oulusta täysi pistepotti

Leijona Futsalin syyskausi sai huikean jatkoesityksen Oulun Urheilutalolla sunnuntaina. Täyttä timanttia ollut vierasjoukkue murskasi Tervarit maan rakoon maalein 2-10 (2-6) ja pääsi näin matkustamaan takaisin Etelä-Pirkanmaalle täyden kuuden pisteen viikonlopun päätteeksi.

Hyvin levätyn yön jälkeen Oulun Urheilutalon  parketille asteli nälkäinen Leijonalauma. Leijonahan on laumaeläin ja tänään koko joukkue painoi laumana töitä yhteisen tavoitteen eteen onnistuen loistavasti laajalla rintamalla. Leikkisästi kentälle asteltiin ”leijonaa mä metsästän” -kappaleen soidessa, mutta eipä Tervareista ollut toisen kissaeläimen kaatajaksi samana viikonloppuna.


Dusan Milojevic taiteili tänään tehot 1+2. Tässä syntyy 0-4 -osuma.

Ensimmäinen jakso, kuten koko ottelu, oli vahvasti Leijonien hallinnassa. Maali-iloittelun aloitti ottelun parhaaksi tänäänkin palkittu Jovan Stankovic. Miikka Hurme ja Dusan Milojevic heiluttivat reppua ennen kuin Stankovic iski päivän toisensa. Tämän jälkeen Tervarit ehtivät kuitenkin tehdä Leijonien puolustusvirheistä muutaman maalin. Kopissa ennen peliä Tervarien peli käytiin tarkkaan läpi, mutta siitä huolimatta muutama nukahdus omassa päässä sattui. Leijonat eivät tästä hätkähtäneet vaan Jigi Järvi iski taululle 2-5 lukemat harvinaisesti selkä maaliinpäin ja jalkapohjalla. Stankovic ehti vielä ennen jakson loppua viimeistellä hattutempun ja näissä lukemissa siirryttiin tauolle.  


Leijonien puolustuspeli on toiminut alkukaudesta hyvin - niin tänäänkin

Tauolla kopissa usealla suulla painotettiin, ettei peli vielä ole ohi. Leijonien puolustuspeli tiivistyi entisestään toisella jaksolla, eikä Tervarit enää maalinteossa onnistunutkaan. 33 minuutin kohdalla Tervarit lähti hakeamaan nousua lentävällä maalivahdilla, mutta eiliseltä tuttu mantra voidaan taas toistaa:LeiFin alivoimapeli on tällä hetkellä erittäin timanttista. Ensimmäisenä Tervereita ehti rokottaa Jussi Nyström katkoen pohjapelaajalle tarkoitetun syötön ja kuljettaen pallon tyhjään maaliin. Seuraavaksi kahteen otteeseen torjuntojensa jälkeen maalinteossa onnistui ensimmäisen liigapelinsä Leijonissa pelannut maalivahti Mikko Ananin. Vielä ennen summerin soittoa Bobi Hurme onnistui toistamiseen ja taululla komeili lopulta siis lukemat 2-10.

Harvinaista herkkua ovat pohjoisesta pisteet olleet Leijonille, joten nyt täydet kuusi pistettä maistuu erityisen makoisalle. Liigakaudelle saatiin paras mahdollinen aloitus eikä ajomatka kotio varmasti tunnu niin pitkältä kuin räntäsateessa tappio niskassa.


Jirka Järvikin pääsi iskemään kauden avausosumansa

Päävalmentaja Matti Anttonen myhäili ottelun tauottuna tyytyväisyyttä. ”Eilinen ottelu ei jätkillä tuntunut jaloissa. Alusta asti oltiin hyvin pelissä mukana ja päästiin iskemään Tervareiden peliin kuten kopissa etukäteen oli sovittu. Hyvä startti liigaan ja huominen pidetään ansaittua vapaata kunnes tiistaina katseet kääntyy jo lauantaina odottavaan PP-70 -matsiin. Erityismaininnan voi antaa molemmille maalivahdeille viikonlopusta. Meillä on tällä hetkellä positiivinen ongelma tolppien välissä.”

Joukkueen kapteeni J-P Jyrämö näki paljon positiivista joukkueen viikonlopun esityksessä. ”Kuusi pistettä on loistava suoritus ja koko joukkue sai minuutteja ja teki töitä pisteiden eteen. Kausi on nyt saatu avattua ja pitkä matka on vielä edessä. Tästä on kuitenkin erittäin hyvä jatkaa työntekoa”.

Työntekoa jatketaan siis kohti seuraavaa ottelua, joka on ohjelmassa tulevana lauantaina. Silloin vieraspelikiertue saadaan päätökseen Länsi-Tampereella, kun PP-70 isännöi jellonia klo 18 alkavassa ottelussa Tesoman Palloiluhallissa.

Tervarit-Leijona Futsal 2-10 (2-6)
02:32 0-1 Jovan Stankovic (Dusan Milojevic)
08:31 0-2 Miikka Hurme (Jirka Järvi)
11:00 0-3 Jovan Stankovic
12:31 0-4 Dusan Milojevic (Jovan Stankovic)
13:58 1-4 Karam Hadhoud (Heikki Halmet)
17:11 1-5 Jirka Järvi (Jovan Stankovic)
18:21 2-5 Rony Knape (Heikki Halmet)
19:25 2-6 Jovan Stankovic (Petri Grönholm)
35:59 2-7 Jussi Nyström tm
36:55 2-8 Mikko Ananin tm
38:22 2-9 Mikko Ananin tm
39:21 2-10 Miikka Hurme (Dusan Milojevic)

Kokoonpano:
Mikko Ananin mv 2+0
(Juho Laine mv)
Jovan Stankovic 3+2,pp
Dusan Milojevic 1+2
Jirka Järvi 1+1, k
Miikka Hurme 2+0
Yasar Elbeller
Petri Grönholm 0+1
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Jussi Nyström 1+0
Matti Anttonen
Henri Ojala
Aleksi Pirttijoki