Nyströmin hattutemppu siivitti Leijona Futsalin 5-1 -kotivoittoon

Yksi yö oli tehnyt ihmeitä Leijona Futsalin puolustuspelaamiselle. Paljon tiiviimpi ja varmempi esitys toi kotipinnat, kun Tervarit kaatui lukemin 5-1 (1-0).

Mitään erityisen loisteliasta peliä kotijoukkue ei innostunut vuoden viimeisessä liigapelissä esittämään. Puolustuspelaamiseen saatiin kuitenkin ripaus tiiviyttä, mikä riitti kesyä oululaisryhmää vastaan vallan mainiosti. Edelleen hyökkäyspelissä hukattiin liikaa tilanteita, mutta tietysti positiiviselle puolelle voi lukea sen, että peruspelaaminen tuottaa maalipaikkoja tällä hetkellä lähes solkenaan!

Kun koko joukkue puolustaa aktiivisesti, silloin maalivahdillakin on hitusen helpompaa. Juho Laine saikin kenttäpelaajilta tänään hyvän tuen, mutta joukkoon mahtui myös useita huippupelastuksia, mikä palkittiinkin täysin ansaitusti päivän parhaan Leijonan palkinnolla.


Leijona Futsalin Yasar Elbeller palasi pelikiellostaan näyttävästi ja teki pelin avausmaalin

Avausjaksolla Leijona Futsal hallitsi peliä ja se rakenteli useita maukkaita paikkoja, mutta maaliin asti pallo saatiin vain kerran. Jussi Nyström toimi tällä kertaa syöttäjän roolissa, kun eilen pelikiellon takia huilannut Yasar Elbeller laukoi vapaapotkukuviosta vapauttavan avausmaalin.

Seuraavaa osumaa saatiin odottaa aina toisen jakson alkuun asti. Nyström toimi jälleen syöttäjän roolissa, kun Dusan Milojevic pääsi yrittämään lähietäisyydeltä. Ensimmäisen laukauksen ehti peittämään oululaispuolustaja, mutta toinen upposi verkkoon. Viimeisen naulan Tervareiden köyhälle kotimatkalla iski Nyström itse, päättäen hienon Henri Ojalan ja Petri Grönholmin alustaman rajapotkukuvion ylänurkkaan. Nyström osui toistamiseen Hurmeen esityöstä, ja vaikka Tervarit saikin kuparisen rikki, ei siitä ollut tänään kotijoukkueen hätyyttäjäksi. Loppulukemat 5-1 tyhjään oululaismaaliin iski jälleen Nyström, siirtyen koko Futsal-Liigan maalipörssin kärkeen 22 osumallaan.


Jussi Nyström ja Petri Grönholm juhlivat kolmatta maalia australialaistyyliin

Kalenterivuosi on aina kiva lopettaa voittoon. Voitto toi sarjataulukkoon jälleen kolme pistettä lisää ja varmisti sen, että vaikka muut joukkueet pelaavat vielä tulevana viikonloppuna, niin Matti Anttosen valmentama Leijona-ryhmä lähtee joulutauolle sarjakakkosena. Se on historiallisen hyvä sijoitus, ja antaa hyvät lähtökohdat kevätkauteen.

Liiga jatkuu joulutauon jälkeen lauantaina 7.1., jolloin PP-70 matkustaa Tampereelta Monarille. Sitä ennen pelataan todennäköisesti kuitenkin vielä Futsal Cupia. Neljännen kierroksen otteluparit arvotaan huomenna maanantaina ja itse kierros pitäisi pelata vielä tämän vuoden puolella.

Leijona Futsal-Tervarit 5-1 (1-0)
14:36 1-0 Yasar Elbeller (Jussi Nyström)
22:38 2-0 Dusan Milojevic
31:10 3-0 Jussi Nyström (Petri Grönholm)
37:15 4-0 Jussi Nyström (Miikka Hurme)
38:39 4-1 Karam Hadhoud
39:36 5-1 Jussi Nyström (Petri Grönholm) tm

Kokoonpano:
Juho Laine mv, pp
Dusan Milojevic 1+0
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Petri Grönholm 0+2
Miikka Hurme 0+1
Jussi Nyström 3+2
Yasar Elbeller 1+0
Jirka Järvi 'A', k
Henri Ojala
(Matti Anttonen)