Leijona Futsal venytti sarjan viidenteen peliin

Välieräsarja KaDyä vastaan jatkui perjantai-iltana Jyväskylässä. Vierasjoukkue iski avausjaksolla kaksi osumaa, ja puolusti KaDyn hyökkäysarsenaalin lähes nollille. Tuloksena 1-2 (0-2) -vierasvoitto, jonka myötä sarja venyy sunnuntaille. Silloin finaalipaikka ratkaistaan Toijalan Monarilla.

Jyväskylä on ollut perinteisesti vuosien varrella äärimmäisen vaikea paikka pelata, ja sitä se oli nytkin. KaDy oli ryöstänyt kotiedun Akaasta itselleen keskiviikkona, ja lähti ennakkosuosikkina katkaisemaan välieräsarjaa.

Leijona Futsal aloitti kuitenkin pelin pirteästi. Se ei jäänyt katsomaan vierestä, vaan lähti itsekin pelaamaan peliä rohkeasti. Molemmat joukkueet loivat vuorotahtiin laadukkaita maalipaikkoja, eikä varovaisuudesta ollut tietoakaan. Jukka-Pekka Jyrämö oli se pelaaja, joka lopulta onnistui ensimmäisenä omassa paikassaan. Miikka Hurmeen esityöstä mies viimeisteli tärkeän vierasjohdon. Jakson edetessä peli hiukan hidastui ja KaDy otti lievää hallintaa itselleen. Se ei kuitenkaan estänyt Dusan Milojevicia, joka riisti pallon KaDy-pelaajalta, purjehti läpiajoon, ja kylmän viileästi kiersi vielä maalivahdinkin - pallo tyhjään rysään ja lukemiksi 0-2!

Toiselle puoliajalle odotettiin aggressiivista kotijoukkuetta. Se toki saatiinkin, mutta hyökkäyspelissä KaDy saatiin tylsytettyä huomattavasti paremmin kuin edellisellä Jyväskylän vierailulla. Toki kotijoukkue muutaman maalipaikan rakensi, mutta pääosin heidän pallonhallinta oli jatkuvasti täysin Leijonan kontrollissa. KaDy lähti heille ominaiseen tyyliin jo hyvissä ajoin hakemaan kavennuksia lentävällä maalivahdilla. Vierasjoukkueella oli muutama paikka putata palloa tyhjiinkin, mutta aikailu kostautui. KaDy vyörytti palloa kohti maalia, mutta edelleen maalipaikkoja se ei kovin montaa pystynyt luomaan. Ajassa 38:28 se kuitenkin loi yhden, josta syntyikin kavennus 1-2:een.

Viimeiset puolitoista minuuttia Leijona Futsal puolusti suurella sydämellä ja Juho Laineen loistavan maalivahtipelin turvin. Näin elintärkeä voitto matkasi Akaaseen, ja välieräsarja jatkuu sunnuntaina Akaassa. Jyväskylän ryöstön avaimena oli ehdottomasti koko joukkueen tiivis puolustuspeli, joka toimi paremmin kuin kertaakaan aiemmin tässä sarjassa. Näin klo 14 sunnuntaina Monarilla nähdään viides välierä, jonka voittaja etenee ensi viikolla alkaviin Futsal-Liigan finaaleihin.

KaDy-Leijona Futsal 1-2 (0-2)
07:28 0-1 Jukka-Pekka Jyrämö (Miikka Hurme)
18:02 0-2 Dusan Milojevic
38:28 1-2 Sergei Korsunov (Jukka Kytölä)

Kokoonpano:
Juho Laine mv, pp
(Jukka Saari mv)
Jukka-Pekka Jyrämö 'C' 1+0
Dusan Milojevic 1+0
Petri Grönholm
Miikka Hurme 0+1
Yasar Elbeller
Jussi Nyström
Jirka Järvi
Matti Anttonen
(Henri Ojala)
(Jovan Stankovic)