Leijona Futsalin loppukiri toi pronssimitalit

Sunnuntai-iltapäivän pronssiottelu vuoden 2018 Final Fourissa tarjosi taas viihdyttävää ja vauhdikasta futsalia. Isäntäjoukkue SoVo johti tauolla jo kahdella maalilla, mutta Leijona Futsal kiri tasoihin ja nappasi pronssimitalit voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 2-3vm, 2-2 (2-0).

Ottelu noudatti käsikirjoitukseltaan oikeastaan aika paljon lauantain välierää Sieviä vastaan. Peli oli kauttaaltaan tasaista ja kovaa taistelua, ja se olisi tarkemman viimeistelyn ansiosta kääntyä kummalle vaan. Kenties avausjaksolla SoVo oli hiukan aktiivisempi ja se ansaitsi johtoasemansa. Maaleihin se kuitenkin tarvitsi virheitä vierasjoukkueelta - pienet puolustusvirheet maksoivat avausjakson puolenvälin paikkeilla kaksi osumaa SoVolle.

Toisella jaksolla taas Leijona Futsal otti tappioasemankin myötä pelin hallintaa väkisin itselleen. SoVolla oli omat paikkansa ratkaista peli, mutta akaalaisten maalilla Tuomas Kallioinen otti muutaman tärkeän torjunnan kriittisillä hetkillä. Jussi Nyström onnistui lopulta vihdoin kavennuksessa ajassa 26:30 pommittamalla pallon kaukaa pitseihin Yasar Elbellerin syötön jälkeen. Hurja taistelu tuotti lopulta myös tasoituksen, kun Nyström pääsi Jovan Stankovicin oivan katkon jälkeen vastahyökkäykseen. Nyströmin syötöstä Tatu Ahonen pääsi iskemään pallon verkkoon.

LeiF haki päätösminuuteilla voittoa lentävällä maalivahdillakin, mutta maukkaista maalipaikoista huolimatta ratkaisua ei saatu tehtyä kumpaankaan päähän. Voittomaalikilpailussa Leijona Futsalilta onnistuivat kaikki kolme ampujaa: Henri Ojala, Petri Grönholm ja Tuomas Kallioinen laukoivat pallon tolppien väliin. SoVon kolmatta rankkaria torjumaan nostettiin Juho Laine, ja hänen torjuntansa toikin Final Fourin pronssimitalit leijonien kaulaan.

Leijona-valmentaja Jovan Stankovic oli tyytyväinen viikonlopun antiin.

- Saimme kaksi todella kovaa ja fyysistä peliä huippuvastustajia vastaan, ja pärjäsimme kenttäpelissä mielestäni oikein hyvin. Saimme tästä paljon hyvää mukaamme, ja nyt jatkamme kovaa työntekoa kokemusta rikkaampana. Parantamisen kohteitakin toki löytyi taas runsaasti, Stankovic pohdiskeli pronssipelin jälkeen.

Ensi lauantaina Leijona Futsal kohtaa jälleen Sievin, tällä kertaa kyseessä on Futsal-Liigan kamppailu, ja se pelataan Pohjois-Pohjanmaalla Sievissä.

SoVo-Leijona Futsal 2-3vm, 2-2 (2-0)
08:24 1-0 Alysson Faria Soares (Jukka Saari)
10:57 2-0 Aapo Hakala (Mikko Matinaro)
26:30 2-1 Jussi Nyström (Yasar Elbeller)
34:46 2-2 Tatu Ahonen (Jussi Nyström)

vm-kilpailun voittaja Leijona Futsal.

Kokoonpano:
Tuomas Kallioinen mv
Juho Laine mv, k
Petri Grönholm
Tatu Ahonen 1+0
Jussi Nyström 1+1
Dusan Milojevic, k
Jirka Järvi, k
Jovan Stankovic, k
Yasar Elbeller 0+1
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Henri Ojala, k
Aleksi Pirttijoki