Leijona Futsal siirsi ratkaisun ensi viikolle

Lauantai-illan kolmas finaali Jyväskylässä sujui akaalaisen käsikirjoituksen mukaisesti. Tiivis puolustus ja tehokas viimeistely toivat riemukkaan 3-4 (0-2) -vierasvoiton, ja näin finaalisarja jatkuu vappuaattona maanantaina Iittalassa.

Jo pelin avausminuutit näyttivät illan käsikirjoituksen. Jyväskylän Monnarilla nähtiin Futsal-Liigan kautta aikain yleisöennätys - 1150 silmäparia näkivät, kuinka KaDy otti pelin hallintaansa ja Leijona Futsal tyytyi puolustamaan tarkasti. Vieraat puolustivat kotijoukkueen hyökkäykset pääsääntöisesti vaarattomiin kulmiin, ja lopusta piti huolen leijonien parhaaksi tänäänkin valittu erinomainen maalivahti Juho Laine.

Avausjaksolla nähtiin kaksi hienoa maalia. Upea prässinpurku ja syöttökombinaatio johtivat siihen, että Miikka Hurme pääsi syöttämään Jirka Järven tyhjältä takatolpalta maalintekoon. Toisessa osumassa Dusan Milojevic käytti patenttiaan - haasto keskelle, puolustaja kahville ja pallo varmasti vasurilla oikeaan alanurkkaan. Tauolle lähdetiin tilanteessa 0-2.

Toinen jakso oli huima trilleri, jossa KaDy jahtasi Leijonan johtoasemaa hurjalla taistelullaan. Lopulta kuohujuomat jouduttiin kantamaan kopista takaisin kaappiin, kun vierasjoukkueen puolustustaistelu kantoi hedelmää.


Vieraskannattajat saivat juhlia finaalivoittoa lauantaina

Eikä Leijona Futsal ihan pelkästään puolustamaan joutunut. Vaikka KaDy sai 1-2 -kavennuksen ajassa 27:57, vain minuuttia myöhemmin vieraiden fanikatsomolla riitti jälleen juhlittavaa. Jovan Stankovicin upea pommi suoraan volleystä Tatu Ahoseen antamaan kulmapotkuun oli komeaa katseltavaa. Katsojan rooliin joutui myös KaDy-maalivahti, ja näin vierasjoukkue jälleen kahden maalin johtoasemaan. KaDy kavensi suoraan vapaapotkusta, mutta seuraavaksi oli Milojevicin vuoro punnertaa maalin edestä Stankovicin reboundit sisään.

KaDy ei luovuttanut, mutta lopulta siltä loppui aika kesken. 18 sekuntia ennen loppua syntynyt Jukka Kytölän 3-4 -kavennus oli enää kosmeettinen. Leijona Futsal pääsi näin tuulettamaan finaalisarjan avausvoittoaan. Ilmaiseksi voitto ei tullut, sillä korttitilien täyttymisen vuoksi Yasar Elbeller ja Jovan Stankovic ovat sivussa seuraavasta ottelusta. Petri Grönholm huilasi ainakin tänään alaraajavamman vuoksi, ja hänen pelikuntonsa selviää päiväkohtaisesti.

Vierasvoitto tarkoittaa siis sitä, että sarja siirtyy takaisin Iittalaan. Neljäs finaali käynnistyy maanantaina klo 18:15, ja KaDylla on jälleen mestaruuden avaimet käsissään. Mikäli LeiF venyy toiseen voittoon, haetaan ratkaisua torstaina viidennestä ottelusta.

KaDy-Leijona Futsal 3-4 (0-2)
05:49 0-1 Jirka Järvi (Miikka Hurme)
15:32 0-2 Dusan Milojevic (Miikka Hurme)
27:57 1-2 Jani Korpela (Mikko Kytölä)
28:50 1-3 Jovan Stankovic (Tatu Ahonen)
30:47 2-3 Sergei Korsunov
38:11 2-4 Dusan Milojevic (Jovan Stankovic)
39:42 3-4 Jukka Kytölä (Miika Hosio)

Kokoonpano:
Juho Laine mv, pp, k
(Tuomas Kallioinen mv)
Dusan Milojevic 2+0
Tatu Ahonen 0+1
Jussi Nyström
Miikka Hurme 0+2
Jovan Stankovic 1+1, k
Mika Jussila 1+0, k
Yasar Elbeller, k
Jirka Järvi
Henri Ojala
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Aleksi Pirttijoki
Petri Jouppi