Upea taistelu ei riittänyt - Kady mestariksi

Futsal-Liigan finaalit pelattiin päätökseen maanantaina Iittalassa. Neljäs finaali oli jälleen todella viihdyttävä ja jännittävä näytelmä, jonka käsikirjoitus oli tähtiin kirjoitettu. KaDy nappasi voiton jatkoajan jälkeen lukemin 3-4ja, 3-3 (1-1) ja se pääsi näin juhlimaan Suomenmestaruutta.

Puitteet finaalille olivat hienot. TV-katsojien lisäksi Leijona Futsalin uusi ennätysyleisö, 426 katsojaa, näkivät kahden tasaisen joukkueen viihdyttävän väännön, josta ei käänteitä puuttunut. Avausjaksolla nähtiin kaksi osumaa. Ensin Tatu Ahonen vei kotijoukkueen johtoon, mutta illan KaDy-hahmo teki kolmesta maalistaan ensimmäisen tasoittaen taukonumeroiksi 1-1.


Kotiyleisö siivitti Leijona Futsalin kovaan taisteluun myös maanantaina

Toisella jaksolla Dusan Milojevic pommitti Leijona Futsalin uudelleen johtoon, mutta niin vain KaDy nousi jälleen rinnalle. Ja lopulta ohikin, Hosion täydentäessä hattutemppunsa. Lopussa Jussi Nyström toi kuitenkin kaukolauksella Leijona Futsalin vielä tasoihin, ja edessä oli jatko-ottelu. Siinä vierasjoukkue onnistui maalinteossa, Leijona Futsal ei - ja näin finaalisarja katkesi jyväskyläläisten eduksi.

Leijona Futsal taisteli upeasti neljännenkin pelin, eikä se vääryys olisi ollut, vaikka sarjaa olisi jatkettu vielä torstainakin. Vaikka KaDy piti tuttuun tapaan palloa, myös kotijoukkue rakenteli näyttävästi maalipaikkoja. Pientä tuuriakin olisi tänään kaivattu, että joku muutamasta tolppalaukauksesta olisi kääntynyt maaliin, mutta näin tällä kertaa. KaDy ehkä sitten kuitenkin aktiivisemmalla pelillään ansaitsi sen pienen onnen, joka voittoon näissä peleissä vaaditaan. Väärä joukkue ei voita paras viidesta -sarjoja.

Seurahistorian paras kausi takana, ja vaikka hopea tuntuukin nyt pettymykseltä, isossa kuvassa kausi on ollut menestys. Leijona-perhe voi vahvemmin kuin koskaan, niin organisaationa kuin kentälläkin. TV-yleisö sai nähdä todella mahtavan finaalisarjan, jossa kaksi pitkäjänteistä työtä tehnyttä seuraa niittivät vuosien saatossa tehdyn työn satoa.

Kausi on päättynyt, mutta tarina jatkuu. Pysykää kanavalla!

Leijona Futsal-KaDy 3-4ja, 2-2 (2-1)
03:02 1-0 Tatu Ahonen (Miikka Hurme)
17:48 1-1 Miika Hosio (Jukka Kytölä)
22:46 2-1 Dusan Milojevic
33:01 2-2 Miika Hosio (Jukka Kytölä)
35:57 2-3 Miika Hosio (Jukka Kytölä)
37:50 3-3 Jussi Nyström (Tatu Ahonen)
42:36 3-4 Mikko Kytölä

Kokoonpano:
Juho Laine mv
(Tuomas Kallioinen)
Petri Grönholm
Dusan Milojevic 1+0
Tatu Ahonen 1+1
Miikka Hurme 0+1
Mika Jussila, k
Jussi Nyström 1+0
Henri Ojala
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Aleksi Pirttijoki
Jirka Järvi