Leijona Futsal puristi kotivoiton GFT:stä

Odotetun tasainen ja fyysinen vääntö Monarilla ratkasi pitkän kaavan kautta, kun vasta voittomaalikilpailu toi eron joukkueiden välillä. Lopulta Leijona Futsal oli rankkareissa tarkempi kuin GFT, ja piti näin kaksi sarjapistettä Akaassa lukemin 3-2vm, 2-2 (1-0).

Kotijoukkue vei ottelun avausjakson nimiinsä lukemin 1-0. Ainoasta maalista vastasi hienon soolosuorituksen jälkeen Jussi Nyström, joka pommitti pallon hirvittävällä kanuunalla vastustajan maalivahdin käsien läpi verkkoon. Vauhdikkaan ja intensiivisen pelin tiimellyksessä kotijoukkue oli niskan päällä. Se rakensi enemmän maalipaikkoja, joten johtomaali oli ansaittu. Mutta kotijoukkueen maalilla torjunut Tuomas Kallioinen oli myös täystyöllistetty. GFT rakensi omat paikkansa ilman tulosta.

Toisella jaksolla kotijoukkueen ote hiukan herpaantui, ja peli oli kääntyä vierasjoukkueelle. Pienestä oli homma taas kiinni, kun ensin Leijona Futsal ei osunut omista paikoistaan, niin GFT osui. Vieraat iskivät kahdesti viiden minuutin välein, ja yhtäkkiä espoolaiset olivatkin johtoasemassa. Leijona Futsal lähti takaa-ajoasemaan, ja vyörytti väkisin pelin painopistettä kohti vieraiden päätyä.


Petri Grönholm ei osunut tästä, mutta syötti tärkeän tasoitusmaalin

Ansaittu tasoitus saatiin ajassa 33:36, kun Petri Grönholm löysi tänään parhaaksi Leijonaksi valittu Jovan Stankovicin. Tarkka kuti etukulmasta ohi GFT-maalivahdin ja lukemat 2-2. Loppuminuuteilla molemmat joukkueet jahtasivat vimmatusti voittomaalia. GFT haki sitä jopa lentävän maalivahdin turvinkin viimeisellä peliminuutilla. Maukkaista tilanteista huolimatta kummassakaan päässä ei osuttu enää tolppien väliin, ja näin edessä oli jatkoaika.

Kun jatkoaikakaan ei tuonut tulosta, siirryttiin rankkareihin. Siinäkään ratkaisua ei meinattu saada millään jokaisen pelaajan laittaessa palloa pitseihin. Vasta kahdeksannessa parissa nähtiin se pieni ero, jolla kotijoukkue nappasi lisäpisteen sarjataulukkoon. Ensin Jirka Järvi laukoi pallon vuorenvarmasti tolppien väliin, ja seuraavaksi Tuomas Kallioinen torjui espoolaisyrityksen komeasti aivan alanurkasta. Kotijoukkueen valmentaja Stankovic oli pelin jälkeen huojentunut.

- Lähtökohtiin nähden, nousu tappioasemasta voittoon oli meiltä hyvä suoritus. Viimeiset pari viikkoa on ollut todella rikkonaista treenaamista sairastelujen ja loukkaantumisten vuoksi. Olimme tänään väsynyt joukkue kentällä, mutta kovalla taistelulla punnersimme kuitenkin pisteet kotiin. Nyt toivon vain ehjää treeniviikkoa, sillä vastus kovenee taas, Stankovic pohdiskeli.

Vastuksen koveneminen tarkoittaa kotipeliä SoVoa vastaan. Ottelu pelataan tulevana lauantaina Monarilla, hiukan poikkeuksellisesti jo klo 13. Silloin jatkuu siis armoton taistelu runkosarjan sijoista 2-5.

Leijona Futsal-GFT 3-2vm, 2-2 (1-0)
06:19 1-0 Jussi Nyström
23:01 1-1 Ari Makowski (Antti Arvola)
27:53 1-2 Ari Makowski (Eetu Parpala)
33:36 2-2 Jovan Stankovic (Petri Grönholm)

VM-kilpailun voittaja Leijona Futsal.

Kokoonpano:
Tuomas Kallioinen mv
(Juho Laine mv)
Petri Grönholm 0+1, k
Jussi Nyström 1+0
Dusan Milojevic
Jovan Stankovic 1+0, pp
Mika Jussila
Tatu Ahonen, k
Jirka Järvi
Jukka-Pekka Jyrämö 'C'
Yasar Elbeller
Henri Ojala